Bill Gates: Microsoftilla käynnissä useita tablet-projekteja

Microsoft Courier -konsepti.

Hallituksen puheenjohtajana toimiva Bill Gates kertoo Microsoftin työskentelevän ahkerasti useiden tablet-tietokoneisiin liittyvien projektien parissa. Vaikka yhtiö jätti hiljattain taakseen mielenkiintoisen Courier-konseptin, ei se tarkoita kokonaan tablet-kosketusnäyttölaitteista luopumista.

Microsoftilla on useita tablet-projekteja käynnissä. Uskomme kynäkäytettävyyden, josta Microsoftilla on paljon kokemusta, nousevan keskeiseen rooliin opiskelijoiden keskuudessa. Sen myötä laitteella voi lukemisen lisäksi luoda dokumentteja”, kertoi Gates FOX Business Networkin haastattelussa.

Tarkempia yksityiskohtia Bill Gates ei projekteista paljastanut. Suurin kysymysmerkki koskee tässä vaiheessa laitteissa pyörivää ohjelmistoa. Aikooko yhtiö luoda tabletteja varten oman ohjelmiston vai käyttää niiden alustana kustomoitua Windows 7:ää, on vielä suuri arvoitus.

Huhtikuussa uutisoimme videosta, jossa ohjelmistojätti esitteli sormen ja kynän yhteistyöllä toimivaa kosketuskäyttöliittymää. Se on loistava osoitus siitä, että suuremmissa kosketusnäyttölaitteissa kynästä voidaan hyötyä merkittävästi.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Microsoftin rautaa tässä nyt vähiten kaivataan! Yhtiö on Greenpeacen ympäristöystävällisyyslistalla häntäpäässä ja toimintatavoissakin olisi petraamisen varaa (esim. FUD, hallitsevan markkina-aseman väärinkäyttö, sponsoroidut ”tutkimukset” jne.)

  2. ”Yhtiö on Greenpeacen ympäristöystävällisyyslistalla häntäpäässä ja toimintatavoissakin olisi petraamisen varaa (esim. FUD, hallitsevan markkina-aseman väärinkäyttö, sponsoroidut “tutkimukset” jne.)”

    Greenpaecelle en ainakaan itse anna paljoakaan arvoa ryhmä kun on kaikkea muuta kuin puolueeton ja epäilen vahvasti heidän tutkimusmetodejaankin. FUDia käytetään, jos se on kannattavaa eikä siinä ole mitään sen väärempää kuin markkinoinnissa yleensäkään ja noita omia tutkimuksiaan nyt tekee kaikki. Katsopa TV:tä niin heti hyppää kasvoille jonkinlainen ”90% naisista koki shampoon tuuheuttavan hiuksiaan”-tyyppinen ”tutkimus” (jonka otoskoko lukee präntilläja on tyypillisesti 50 paikkeilla).

    Hallitsevaa markkina-asemaa yrityksen tulee tietysti pyrkiä hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti ja tästä ”harmaalla alueella” seikkailussa toki sorrutaan välillä ylilyönteihin eli noihin markkina-aseman väärinkäyttöihin, mutta tuskin lakeja järjestelmällisesti rikotaan tahallisesti.

  3. Tablet PCt on olleet myynnissä jo kymmenisen vuotta, siittä huolimatta iPad on jo tähän mennessä myynyt enemmän iPadejä kuin Tablet PCtä on saatu tyrkytettyä kuluttajille jenkeissä. Microsoftin pitäisi muuttaa koko ekosysteemi ja suunnitella tablet PC alusta asti uusiksi, tuskinpa he muuten ovat enää merkittävä tekijä.

Kommentointi on suljettu!