Google Android ohitti iPhonen Yhdysvalloissa

Hakukonejätti Googlen Android-alusta on noussut ensimmäistä kertaa historiansa aikana Applen iPhonen ohi Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoilla. Tutkimusyhtiö NPD:n mukaan vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana Android kohosi Amerikan toiseksi suosituimmaksi mobiilialustaksi. Selvänä ykkösenä jatkaa edelleen kanadalainen RIM.

Myyntilukuihin perustuen NPD laskee RIM OS:n kattavan älypuhelinalustoista 36 prosenttia. Toisena tuleva Android on haukannut itselleen jo 28 prosenttia ja iPhone OS pitää hallussaan 21 prosenttia.

NPD:n mukaan Androidin nousu markkinoilla johtuu erityisesti operaattoreiden panostuksesta sen markkinointiin. Yhdysvalloissa operaattoreilla on perinteisesti ollut erittäin merkittävä rooli markkinaosuuksia jaettaessa. Trendi näyttää jatkuvan samaan malliin myös jatkossakin.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. > NPD:n mukaan Androidin nousu markkinoilla johtuu erityisesti
  > operaattoreiden panostuksesta sen markkinointiin. Yhdysvalloissa
  > operaattoreilla on perinteisesti ollut erittäin merkittävä rooli
  > markkinaosuuksia jaettaessa.

  Tämä tukee sitä omaa käsitystäni, että USA:n operaattorit vetää hiukan kotiinpäin toiminnallaan. Operaattorit selkeästi suosii pohjoisamerikkalaisia mobiilialustoja ja kännykkävalmistajia. Tuo on oire vapaiden markkinoiden puuttesta, ja varmasti eräs suuri syy Nokian ongelmiin USA:ssa.

 2. Google ohitti siis Applen Jenkkilässä noin 18 kuukaudessa, hieno saavutus! Toivottavasti menee myös suljetun RIM:in ohi, jolle sovelluksiakin on aika niukasti. Nokia on yrittänyt samaa yli 3 vuotta tuloksetta, iphonen tapaajaa on lupailtu mutta mitään hittiä ei ole saatu ulos.

  Suomessa taas joka operaattorilta löytyy Nokiaa kuten myös kaupoista, joten ei ihme että sillä on täällä suurin osuus.

  1. Moni ostaa Nokiaa (Suomessa) sen takia, kun Nokia on ainakin toistaiseksi vielä suomalainen. Tosin älypuhelimissa tilanne alkaa jo näyttämään toisenlaiselta, mutta silläkin segmentillä Nokia on vahva etenkin halpojen älypuhelinten takia, jotka ovat suosittuja erityisesti teinien keskuudessa. Ja muutenkin Suomessa Nokian älypuhelimia monet suosii nimenomaan brändin takia.

 3. Pahkeinen sentään, tuokin Android saavutus oli uutisankka ja kaiken lisäksi Google lopetti oman puhelimensa myynnin. No odotellaan seuraavia puhelinversioita, niitähän tulee joka kuukausi.

Kommentointi on suljettu!