Nokia uudelleenjärjestelee toimintojaan ja vähentää henkilökuntaansa

Nokia ilmoitti uudelleenjärjestelevänsä yksiköittensä toimintoja. Suomessa tämä koskee Nokian Salon yksikköä, jossa puhelimien kokoonpano loppuu.

Muualla Romanian Clujin tehdas lopetetaan vain 3 vuoden Saksan Bochumin tehtaiden sulkemisen jälkeen. Silloin Bochumin tuotanto siirrettiin juuri Clujiin. Salon, Unkaron Komaromin ja Meksikon Reynosan yksikköjen toimintoja uudelleenjärjestetään. Näissä jokaisessa siirrytään puhelimien kokoonpanosta räätäöimään puhelimien sovelluksia ja pakkauksia asiakkaiden tarpeisiin. Puhelimien tuotanto siirtyy lähemmäs osien tuottajia ja suurimpia markkinoita, Aasiaan. Nokia sanoo, ettei ole järkeä kuljettaa puhelimia Aasiasta osien tuottajilta Eurooppaan kokoonpantavaksi, ja lähettää ne sitten takaisin Aasiaan myyntiin.

Myös Location & Commence -yksikön toimintoja uudelleenjärjestetään. Tämä yksikkä vastaa Nokian kartta- ja sosiaalisita paikkatitetopalveluista. Nokia keskittää toimitoja Berliiniin, Chicagoon ja Bostoniin samalla sulkiessaan Saksan Bonnin ja Yhdysvaltain Malvernin yksiköt.

Yhteensä Nokia vähentää maailmanlaajuisesti 3500 ihmistä. Suomea koskettaa noin 300 ihmisen vähennykset. Nokia lupaa tarjota tukiohjelman ihmisille, jotka menettävät työnsä.

Lähde: Nokia, Yle

2 kommenttia

  1. Halpamalleissa Nokia ei kilpaile edes esim. Samsungin kanssa enää. Esimerkiksi täällä Thaimaassa värinäytöllinen perus-Samsung kapula maksaa 11 euroa. Nokian halvin malli on musta-valkonäytöllinen versio joka maksaa 17 euroa. Mitähän ne Noksulla kuvittelevat vielä myyvänsä 2 vuoden päästä. Jos täällä tyypeillä ei ole kauheasti rahaa mutta haluavat ominaisuuksia kuten mobiili-tv:n, ne ostavat Kiinalaisia puhelimia. Jos ei varaa mutta peruskapula kelpaa, sitten se on Samsung, LG, paikallinen G-Net tai Nokia mutta kuten sanottu, Noksun halpismallit eivät kilpaile edes halpisominiaisuuksissa.

    Jos varaa, ja haluavat ominaisuuksia täällä ostetaan Blackberrya, iPhonea, HTC ja Samsungin puhelimia. Nokian keski-ja huippumallit loistavat poissaolollaan katunäkymästä.

  2. Oletko koskaan kokeillut samsungin 11euron halpista ja nokian 17e halpista? Niiden laadussa on eroa kuin yöllä ja päivällä. Nokia tuntuu hintaistaan arvokkaammalta, samsung tuntuu juuri niin halvalta kuin korea.

Kommentointi on suljettu!