Nokialta kaksi Windows Phone -luuria vuoden 2011 aikana?

Nokian Windows Phone -konsepti.

Suomalaisvalmistajan edistys ensimmäisen Windows Phone -puhelimen kanssa on aikataulussa, kommentoi Nokian älypuhelinyksikköä vetävä Jo Harlow hiljattain Forbes-talousjulkaisulle. Harlowin mukaan tavoite aikataulun osalta on edelleen vuosi 2011 ja sen saavuttaminen vaikuttaa tässä vaiheessa varsin hyvältä.

Harlow paljasti Forbesille myös sen, että Nokian ensimmäinen rykäisy Windows Phone -markkinoille tulee tapahtumaan useamman kuin yhden laitteen voimin. Reutersin lähteiden mukaan luvassa on kaksi mallia, joista toinen yhdistää kosketusnäytön ja näppäimistön. Lisäksi Reuters kertoo Nokian Windows Phone -puhelinten toimituksien käynnistyvän viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Huhujen uskottavuutta lisää se, että Nokia itse mainitsi hiljattain ensimmäisen Windows Phone -laitteensa perustuvan alustan Mango-päivitykseen. Se saapuu markkinoille syksyllä.

Lähde: My Nokia Blog

16 kommenttia

 1. meinasin jo että hankkisin jonkin htc wp7 luurin mutta kerran tämän vuoden aikana tuloo nokialta niin pitää odottaa. ja jos qwerty näppäimistöllinen wp7 luuri nokialta tuloo niin se on sitten seuraava kännykkä

 2. Kyllä sitä jaksetaan kuukausi tolkulla hömpöttää jostain kännykästä samaa asiaa uudestaan ja uudestaan sanat välillä vaan toisin päin.Hyvää mainontaa tämä on ja ilmaista.Ostin jo neljä vuotta takaperin HTC Windows kännykän S730 ja hyvin pelittää vieläkin.

 3. nokian windows Phone -luuri vaikuttaa käyttiksen kannalta siedettävältä. toivottavasti itse luurin muotoilee joku muu kuin nokian suunnittelijat. nokian aikaisemma lippulaivamallit ovat muistuttaneet enemmän silitysrautaa kuin puhelinta.
  ottakaapa hyvät ystävät Samsung Galaxy S II käteenne. SE ON SIINÄ!
  pelkäämpä, että noksu jatkaa omaa halkolinjaansa, valitettavasti!
  t. osakkeenomistaja

 4. Mikä näyträä enemmän silitysraudalta kuin galaxy s2, ei mikään ainii no kyllä iphonekin on dilitysraudan muotoinen.. Eli mitä tolla sun kommentiöla oikeen tarkoitit?

  1. Sanos muuta! Nokialla sentään on jotain, mitä voi sanoa muotoiluks. GS2 on vain tasapaksu laatta, vau mitä muotoilua.

   Nuo Nokian konseptikuvat on ainaki upeita. Saas nähä, miltä ne ite puhelimet näyttää, jos eivät kerran oo noitten konseptien näkösiä.

   1. samaa mieltä. Mielestäni noksun muotoilu tällä hetkellä on aivan parasta, ja niittaa 100-0 esim androidin tusinaluurit.

 5. Hyvältä kyllä näyttää! Seuraava puhelin tulee kyllä nyt olemaan windows tai meego!

 6. Eipä tule kyllä koskaan Windows-luuria ostettua, oli valmistaja sitten kuka tahansa!

  Parempia vaihtoehtoja ovat MeeGo tai loppuvuodesta esiteltävä Android 2.4. Nämä sentään tarjoavat puhelimen käyttäjälle vapautta ja eivät sido tiettyyn alustaan kuiten Windows. Lisäksi ilmaisia sovelluksia on paljon enemmän. Myös viranomaisten käyttöön jätettyjen takaporttien olemassaolon mahdollisuus on epätodennäköisempi kuin suljetuissa alustoissa.

 7. Vaikka linuxista pidän, ja tätäkin linuxista kirjoitan, niin.. Kuinka realistista on olettaa MeeGosta tulevan iso juttu _kännyköissä_, kun ovat itsekin MeeGo kehittäjäkokouksessa todenneet, että markkinat ovat tukossa:

  http://www.prosessori.fi/uutiset/uutinen2.asp?id=57889#utm_source=prosessori&utm_medium=promoboksi&utm_campaign=smf-boksi

  Toki toivon että tuo tulisi Androidin jyräämään. Syitä tähän tuossa linkissäkin mainittu, eli toivottavasti yleisesti tiedetty asia: Meegossa on monia etuja Androidiin verrattuna. Ensinnäkin Meego on lähempänä ”oikeaa” Linuxia kuin Dalvik-virtuaalikonetta hyödyntävä Android. Lisäksi kehittäjät voivat käyttää sovelluskehitykseen suosittuja ohjelmointikieliä kuten Python.
  Toisena syynä pääasiassa googlen politiikka android marketin kanssa. Eli kuka tahansa saa ladata sinne mitä tahansa, ja kyseessä sentään virallinen sovelluskauppa. Ei linux jakeluidenkaan pakettivarastoihin kuka tahansa voi lähettää tavaraa. Se on toki omalla vastuulla, jos lisäät itse epämääräisiä pakettilähteitä käyttöösi…

  Mutta mitä tähän Windows Phone alustaan tulee, niin kyllä mä tässä potentiaalia näen paljonkin. En pidä lankaan mahdottomana ajatuksena että hommaisin toisen sukupolven WP Nokialaisen, tai saman aikakauden HTC:n. Tai sitten vaan kokeilut aloittaa ”oho meni rikki, ei haittaa ostetaan uusi” hintaisella (halpaa kuin saippua) ZTE WP 7.1 luurilla aikanaan. 🙂

 8. Täytyy yritää sinitellä Nokian E72:den kanssa. No, se on pelkkä firman puhelin. Oma puhelin pitää olla jotain sellaista, että cool kerroin on 100.

  Applen puhelinta en tule koskaan hankkimaan, koska se ahne paska pelkästään kusettaa kuluttajaa.

  Myöskin Googlen käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet ovat pannassa, koska Google on paha (evil), todella paha. Google tarkkailee jokaista liikettäsi netissä USA:n laskuun.

  Käytännössä jäljelle jää Windows Phone puhelimet tai ehkä Meego. Toivotavasti se on Nokia, joka tekee coolin Windows Phone puhelimen. Kun vaan ymmärtäisivät heittä sen Ahtisaaren hemmettiin puhelimia pilaamasta.

  1. Jos haluat puhelimen joka aiheuttaa kerrankin wow-efektin vältä puhelinta jossa lukee nokia.

 9. Nämä kaksi ensimmäistä Nokian WP puhelinta ovat puhtaasti alihankittuja ja niihin lyödään vain päälle Nokian logo. Laitteet valmistaa Compal.

  1. Eiköhän Nokia kumminkin nuo ole suunnitellut ja vain tuotanto on ulkoistettu, koska omien tehtaiden linjat ”kiinni” symbianpuhelinten valmistuksessa. Tuotantolinjan muutos veisi paljon aikaa ja rahaa, että on yksinkertaisempaa käyttää alussa aliurakoitsijaa:)

 10. no ei toi omenakaan itse tee yhtaan puhelinta kaikki tehdaan kiinassa sopimusvalmistajalla!!!!!

  1. Ja vieläpä surullisen kuuluisan Foxconnin tehtaalla.

  2. aivan oikein taaas kerran ”pizza”… mun varmaan täytyy suunnitella oma kännykkä kun noksu ei sitä osaa tehdä!

   t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!