Videolla: tähän Nokia 808 PureView -puhelimen kamera kykenee

Nokia on puskenut verkkoon uuden videon, jossa se demoaa toukokuussa ensimmäisille markkinoille saapuvan Nokia 808 PureView -puhelimen kameraominaisuuksia. Kyseessähän on siis huimalla 41 megapikselin kameralla varustettu Symbian Belle FP1 -pohjainen kosketusnäyttöpuhelin, jonka yhtiö esitteli maailmalle helmikuun lopussa.

Valmistajan julkaisema video todistaa jälleen kerran, että tulossa on erittäin laadukkaan kameran omaava puhelin. Kameran objektiivin valmistaa Carl Zeiss ja se yltää Full HD -videokuvaukseen. Suuri pikselimäärä mahdollistaa mobiilimaailmassa harvinaisen hyvän zoomin, joka ei vaikuta negatiivisesti kuvanlaatuun. Tähän kaikkeen yhdistyy Rich Recording -äänitekniikka, jonka myötä omiin videoihin saa mukaan CD-tasoisen äänen.

Kaikki videolla nähtävä kuvamateriaali on kuvattu Nokia 808 PureView -puhelimella, eikä niitä ole käsitelty jälkikäteen.

Uutuuden verottomaksi myyntihinnaksi on ilmoitettu 450 euroa.

13 kommenttia

 1. Aivan mahtavaa laatua oleva kamera (:opiikka jne osat) ja videokamera,mutta…mitään muuta parempaa ei sitten olekaan!!. 🙁
  Symbian olisi mielummin pitänyt olla vaikka Windows Phone,mutta…!!. :/

  1. Totta. Nyt pitäisi pikaisesti saada Lumia 900:seen tuollaisella tekniikalla toimiva kamera. Ei sen tarvitsisi edes olla noinkaan hyvä. Sellainen riittäisi jotta se päihittää kaikki nykyiset kilpailijat. Asiaan enempää perehtymättä saisikohan tuosta muunneltua paremman kameran 900:n lisäämättä puhelimen paksuutta?

   1. Saisi, jos laittaisi sen kuvasensorin puhelimen päätyyn tai sivulle.

 2. Kyllä tuo mulle kelpais vaikka on Symbian käyttiksellä, hakkaa applen mennen tullen.

 3. Ei taida olla mahdollista paksuudesta tinkiä. Ei ne järkkäritkään sattumalta ole niin suuria.

 4. Puhelimen kamera tuottaa teknisesti katsottuna suuren tiedoston. Hienoa. Mutta kuvien tärkeimpään laatuun eli visuaalisuuteen suhteutettuna, sillä ei ole mitään merkitystä. Tällä Nokialla kuvattu surkea valokuva on aivan yhtä surkea kuin Applella tai Samsungilla tms kuvattu surkea kuva. Ainoa etu on, että isomman tiedoston kulku verkossa kestää pitempään ja operaattorit siis hyötyvät.Ajatuskin siitä, että suurentuvan resoluution myötä kuvat paranisivat, naurattaa. Soossi on soossia, jos ei osaa kuvata ja 99% tätäkään puhelinta käyttävistä ei osaa.

  1. Eihän tuossa ole megapikselit se juttu, lopputulos on normi viitisen megaa.

 5. Videon perusteella Nokia 808 PureView vaikuttaa olevan erinomainen ainakin kuvaus käytössä.

 6. Jore Puusa hyvä,

  Kun sinä olet omien sanojesikin mukaan niin surkea kuvaaja ettei sillä ole mitään väliä minkä tasoisia kuvasi ovat teknisesti, ei se silti tarkoita sitä, että näin olisi muiden kohdalla.

 7. Vaikuttaa aivan loistavalta kameralta jossa on myös puhelin ja netti.

 8. En ymmärrä ollenkaan miksi Jore Puusa keskittyy ottamaan surkeita kuvia vaikka väline olisi mitä pahain aivan loistavien kuvien ottamiseen.

  Jore Puusa: ”Tällä Nokialla kuvattu surkea valokuva on aivan yhtä surkea kuin Applella tai Samsungilla tms kuvattu surkea kuva”

  1. PS. hehehe, toisin kuin kehnojen kuvien ottamiseen keskittyväJore Puusa luulee, niin kyllä Noki 808:lla saa kuvattua natiivilla 38 megan tai 36 megan tarkkuudella ( valitusta kuvasuhteesta riippuen ) ja näyttää tuo Carl Zeissin optiikka pystyvän sen vielä jopa piirtämään! Aivan uskomattoman upea puhelinhan tuo on jokaiselle joka haluaa päästä eroon pokkarin kantamisesta, varsinkin 808:n kuvan laatu vielä hakkaa lähes kaikki pokkarit, ellei kaikkia.

 9. Asiahan on näin että kun pikseleitä on tarpeeksi, digitaalinen zoomi korvaa optisen. Viisi vuotta ja nokia sai 40 megapikseliä mikä on tuplasti nykyisten järkkäreiden (Leica S2 on erikseen). Mitä jos tuo 40 triplataan? Toki lisää puhelimen kokoa huikan mutta huomattavasti vähemmän kuin järeä zoom-objektiivi.

Kommentointi on suljettu!