Samsung panostaa Tizeniin älypuhelimissa – rahaa luvassa sovelluskehittäjille miljoonia dollareita

Tizen, tuo Nokian ja Intelin aikanaan loppuneen yhteistyön, MeeGon, raunioille syntynyt käyttöjärjestelmä ei ole noussut merkittävään asemaan mobiilimarkkinoilla. Sen sijaan se on saanut enemmän jalansijaa muun muassa kameroissa, televisioissa ja älykelloissa, joissa Samsung on käyttänyt sitä ohjelmiston pohjana. Vuosi 2017 saattaa tuoda tähän muutoksen, sillä Samsung aikoo sijoittaa paljon rahaa Tizenin mobiililaitteiden sovelluskehitykseen.

Korealaisvalmistaja kertoo lehdistötiedotteessaan, että se tulee aloittamaan Tizen Mobile App Incentive Program -projektin, jonka tarkoituksena on kehittää sekä laajentaa alustan sovellustarjontaa mobiililaitteilla. Sovelluskehittäjät, jotka osallistuvat ohjelmaan voivat voittaa joka kuukausi 10000 dollaria.

Tizen Mobile App Incentive Program käynnistyy helmikuussa 2017 ja kestää aina samaisen vuoden lokakuuhun asti. Tuona aikana mobiilikehittäjät voivat lisätä sovelluksensa mukaan ”kilpailuun”. Mukaan pääsevät myös sovellukset, jotka löytyvät jo Tizen-ohjelmistokaupasta sekä luonnollisesti uudet sovellukset, joita Samsung projektillaan luonnollisesti hakee.

Osana ohjelmaa Samsung tulee joka kuukausi palkitsemaan Tizen-ohjelmistokaupan 100 ladatuinta ohjelmaa ja peliä 10000 dollarin palkinnolla. Toisin sanoen korealaisvalmistaja laittaa rahaa palamaan joka kuukausi miljoona dollaria, jotta Tizenille saataisiin uusia sovelluksia. Tämä on kova panostus Tizeniin ja on merkki siitä, että Samsung ei missään nimessä ole luovuttanut Tizenin osalta älypuhelimissa, vaan suunnittelee kenties jotain suurta.

Ottaako Tizen vuonna 2017 viimein ensimmäisen suuren askeleen mobiilimarkkinoilla? Yhtiö on menestynyt Tizen-puhelimillaan muun muassa Intiassa varsin hyvin, mutta joko ensi vuonna Tizen-pohjaisia älypuhelimia nähdään maailmanlaajuisilla markkinoilla?

Samsung News Room, Samsung Invites Developers to Participate in its First Global Tizen Mobile App Incentive Program

1 kommentti

  1. Ottaako Tizen vuonna 2017 viimein ensimmäisen suuren askeleen mobiilimarkkinoilla?.
    -Toivottavasti kyllä!.Olisi jo aika ainakin. ☺

Kommentointi on suljettu!