DNA:n verkossa puhe kulkee nyt HD-tasoisena

Teleoperaattori DNA on ottanut käyttöön verkossaan HD-puheen, joka parantaa äänenlaatua ja auttaa erityisesti meluisissa paikoissa puhuttaessa. Palvelu on ollut testikäytössä kaikkilla DNA-asiakkailla 12. marraskuuta alkaen. Siitä pääsevät nauttimaan kaikki HD-puhetta tukevalla eli lähes millä tahansa uudella älypuhelimella DNA:n 3G-alueella keskenään puhuvat DNA-asiakkaat.

Puhelinkeskustelut ja puhelinneuvottelut eivät aina voi odottaa hiljaista ympäristöä. HD-puhe vaimentaa taustahälyä ja keskustelu on molemmin puolin miellyttävää, vaikka toinen osapuoli olisi liikkeellä tai meluisassa ympäristössä. Puhelinneuvottelutilanteissa se vaimentaa useista yhtäaikaisista puheluista summautuvaa taustakohinaa. Korvanappien käyttö tekee puhelun äänenlaadusta erityisen hyvän, sillä puhelinten kuuloke-elementtien toistokäyrä painottuu diskantteihin, ja korvanapeilla matalat taajuudet saadaan paremmin esille”, kertoi DNA:n johtaja Vesa Savolainen.

Uusimmat älypuhelimet tukevat HD-puhetta, joka toimii 3G-verkossa. Esimerkiksi Nokia Lumiat, Nokia Belle -pohjaiset puhelimet, Samsung Galaxy S III ja Apple iPhone 5 osaavat hyödyntää HD-puhetta.

DNA on lisensoinut ominaisuuden nimellä HD Voice. Sen testikäyttö jatkuu toistaiseksi.

Lähde: DNA

6 kommenttia

  1. Teemu tiiätkö onko N9.sissä?

    Veikkaisin kyllä, koska 3g taajuusia siinä on viisi, vaikka lumiassa vain kolme.
    TheMan veikkaan et s2:sessa ois.

  2. Toimii SGS2:lla, ainakin luurista löytyy ko. codecci.

  3. Yhtäkkiä tää S2 tuntuu huippupuhelimelta, koska on HD-puhelua ja uutta käyttöliittymää tulossa… 😀

  4. Siis, tuleeko tuo nyt 22. vai 12., koska kokeilin kaverin kanssa (dna-dna ja SGS2-iPhone 5), eikä eroa ollut?

Kommentointi on suljettu!