Nokia edelleen ongelmissa USA:ssa

Nokia

Nokia kertoi loppukeväästä, että yhtiön tavoitteena on parantaa myyntiä huomattavasti USA:ssa. Perinteisesti Yhdysvallat on ollut vaikea markkina-alue Nokialle, eikä tilanne ole viimeisimpien tietojen mukaan muuttumassa yhtiön panostuksista huolimatta.

Viimeisimpien tietojen mukaan kovimmassa kasvussa USA:n markkinoilla on RIM, joka on tunnettu BlackBerry-älypuhelimistaan. Yhtiön markkinaosuus nousi huhti-heinäkuussa jo lähes 11 prosenttiin, jolla se valtasi neljännen sijan USA:n matkapuhelinmarkkinoista.

Nokian markkinaosuus Yhdysvalloissa sen sijaan on edelleen alle 10 prosenttia, vaikka yhtiön maailmanlaajuinen markkinaosuus on 40 prosentin tuntumassa.

Yleisesti Nokian ongelmien uskotaan johtuvan haluttomuudesta räätälöidä puhelimia operaattorien tarpeiden mukaan. Yhdysvalloissa operaattoreilla on suuri voima matkapuhelinmyynnissä, sillä niiden kautta myydään suurin osa kaikista maan matkapuhelimista. Nokia on kuitenkin vakuuttanut korjaavansa asian, mutta ainakaan vielä tuloksia ei ole nähtävissä.

Lähde: HS.fi