Symbianin tulevaisuudesta lisää tietoa – Viisi versiota kehityksessä yhtä aikaa

Symbian PRP

Symbian Foundation on jakanut mielenkiintoista tietoa uuden Symbian-käyttöjärjestelmän kehityksestä, nimeämiskäytännöstä ja julkaisuaikataulusta. Suunnitelman mukaan tarkoituksena on julkaista uusi versio puolen vuoden välein ja kehittää yhtä aikaa kaikkiaan viittä eri versiosta.

Ensimmäinen uuden järjestelmän mukainen versio tulee olemaan nimeltään Symbian^2. Se perustuu Symbian S60 5.1 -käyttöjärjestelmään ja siihen pohjautuvia puhelimia voidaan odottaa markkinoille aikaisintaan loppuvuodesta. Todennäköisesti niiden saapuminen venyy kuitenkin vuoden 2010 alkuun. Seuraava versio kantaa nimeä Symbian^3 ja se tulee saataville vuoden 2010 puolenvälin tienoilla.

Symbian

Uuden kehitysmallin mukaisesti Symbianista tulee olemaan saatavilla samanaikaisesti useampia versiosta. Yllä oleva malli kuvastaa viiden käyttöjärjestelmäversion yhtäaikaista kehitystä, jossa uuden version lähestyessä valmistumista kaksi aiempaa versiota ovat niin sanotussa stable-tilassa ja kaksi seuraava kehitysvaiheessa. Lopuksi edessä on käyttöjärjestelmän arkistointi.