Google Sync tukee nyt myös Gmailia

Google Sync

Hakukonejätti Google on lisännyt tämän vuoden alussa esittelemäänsä Google Sync -palveluun tuen Gmail-sähköpostille. Google Sync on synkronointipalvelu, joka on aiemmin mahdollistanut Gmail-kontaktien ja Google Kalenterin merkintöjen tuomisen matkapuhelimeen. Nyt mukana on tuki myös yhtiön sähköpostille, joka tarkoittaa sitä, että käyttäjä saa uudet viestit suoraan puhelimeen heti niiden saavuttua.

Google Syncin Gmail-toiminto hyödyntää niin sanottua push-ominaisuutta, jonka ansiosta uudet viestit saapuvat puhelimeen automaattisesti. Google Sync toimii matkapuhelimen oman sähköpostisovelluksen kanssa, joten käyttäjän ei tarvitse sen vuoksi vaihtaa tutuksi tullutta käyttöliittymää toiseen.

Google Sync -palvelun ollessa käytössä voi käyttäjä tehdä vaivattomasti muutoksia esimerkiksi yhteystietoihin puhelimellaan, jolloin samat muutokset näkyvät myös tietokoneella. Käyttäjän tiedot pysyvät sen ansiosta aina ajan tasalla ja niistä on saatavilla varmuuskopiot Googlen palvelimilla, joten vaikkapa kännykän hukkuessa ne on helposti palautettavissa uuteen puhelimeen.

Palvelu on täysin ilmainen ja se toimii iPhone-, Windows Mobile-, S60– ja BlackBerry-puhelimilla. Ikävä kyllä uusi Gmail-toiminto on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan iPhonelle ja Windows Mobilelle.

Ohjeet Google Syncin käyttöönottoon löytyvät osoitteesta m.google.com/sync.

Lähde: Google Mobile Blog

2 kommenttia

  1. Kevyt ristiriita:
    ”Palvelu on täysin ilmainen ja se toimii iPhone-, Windows Mobile-, S60- ja BlackBerry-puhelimilla. Ikävä kyllä uusi Gmail-toiminto on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan iPhonelle ja Windows Mobilelle.”

    1. Eli siis Google Sync kyllä toimii Phone-, Windows Mobile-, S60- ja BlackBerry-puhelimilla, mutta uutta Gmail-toimintoa tukee vain iPhone ja Windows Mobile.

Kommentointi on suljettu!