Nokian nimeämiskäytäntöön lisää muutoksia – tulossa uusi S-sarja?

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on siirtymässä tulevaisuudessa entistä vahvemmin mallimerkinnöissään kirjaimien ja numeroiden muodostamiin yhdistelmiin. Suuntauksesta saatiin vihiä jo viime syksynä, kun suomalaisvalmistaja esitteli uuden X-sarjan aikaisempien N– ja E-sarjojen rinnalle.

Vuoden 2010 aikana listaa todennäköisesti täydennetään vielä kahdella täysin uudella mallisarjalla, joista ensimmäisenä päivänvalon näkee huhuihin perustuen C-sarja. Kyseistä mallistoa voidaan pitää lähes varmana, sillä verkossa on liikkunut tiuhaan tietoa C3-, C5– ja C6-puhelimista. Ensimmäinen C-sarjalainen julkaistanee vielä ennen kesää.

Toinen uusi mallisto tullaan ranskalaisen Tom’s Guiden mukaan tuntemaan kirjaimella S. Kyseiseen mallistoon sijoittuisivat niin sanotut erikoispuhelimet, joissa ei niinkään makseta ominaisuuksista, vaan statuksesta. Se korvaisi näin ollen mahdollisesti nykyisen 8XXX-sarjan, johon kuuluu 1000 euron hintatasossa pyöriviä puhelimia.

Arvioiden mukaan Nokian puhelimet mallistojen välillä tultaisiin jaottelemaan kutakuinkin seuraavasti:

  • C: edulliset, puheominaisuuksiin keskittyvät peruspuhelimet.
  • X: nuorisolle suunnatut viihde- ja musiikkipuhelimet.
  • E: bisnespuhelimet hyvillä sähköpostiominaisuuksilla.
  • N: huippumallit.
  • S: korkealuokkaiset ja kalliit erikoispuhelimet.

Lähde: The Nokia Blog

1 kommentti

  1. Mersulta ja Jaguarilta kopsattua. Toisaalta, oishan tuo kiva olla S-sarjan Jagge tai Mersu ja siihen vielä Nokian S-Sarjalainen 😀
    .. Statusta…

Kommentointi on suljettu!