Mozilla: Firefoxin kehitys WP7S:lle ei ole mahdollista nykyisillä työkaluilla

Ohjelmistotalo Mozilla ilmoittaa virallisesti lopettavansa Firefox-verkkoselaimen kehittämisen Microsoftin Windows Mobile -alustalle. Syy keskeytykselle löytyy uudesta Windows Phone 7 Series -alustasta, jonka myötä Mozilla on päättänyt lopettaa selaimen kehittämisen vanhenevalle Windows Mobilelle.

Säätiön kurssinmuutos ei tarkoita kuitenkaan sitä, että Firefoxin kehitys loppuvuodesta saapuvalle WP7S:lle lähtisi käyntiin heti. Mozillan mukaan selainta ei tässä vaiheessa voida yksinkertaisesti tuoda uutuusjärjestelmälle, koska ohjelmistojätti ei tarjoa työkaluja natiivien sovellusten rakentamiseen alustalle. Kiinnostus uutta käyttöjärjestelmää kohtaan on säätiössä joka tapauksessa kova.

Säätiön painopiste mobiilimarkkinoilla kohdistuu tästä eteenpäin Android– ja Maemo-alustoihin. Toiveissa on myös kehittää selaimesta Windows Phone 7 Series -versio, jos Microsoft luo siihen edellytykset.

Lähde: blog.pavlov.net

1 kommentti

  1. Korjataanpa m´pieni epäkohta: Mozilla ei ole säätiö vaan osakeyhtiö. On ollut jo monta vuotta. Siitä ei vain pidetä hirmuisesti ääntä. Muutos tapahtui kuulemma siksi koska rahavirrat kasvoivat niin isoksi ettei säätiönä toimiminen enää ollut jostain syystä järkevää.

Kommentointi on suljettu!