Nokia ostaa mobiilisovellusten analysointipalveluita kehittävän Motallyn

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on ilmoittanut ostavansa yhdysvaltalaisen Motally Inc:n. Kyseinen yhtiö kehittää mobiilisovelluksien analysointi- ja raportointipalveluja, joita hyödyntämällä sovelluskehittäjät ja -julkaisijat pystyvät optimoimaan sovelluskehitystään kuluttajien tarpeita vastaaviksi.

Motallyn kehittämä tekniikka avaa kehittäjien eteen paljon hyödyllistä tietoa. Yhtiön verkkosivustolla kerrotaan, että palvelun avulla kehittäjät voivat seurata muun muassa käyttäjämääriä sekä mistä maasta asiakkaat tulevat ja mitä operaattoria he käyttävät. Tarkkojen seurantatietojen avulla sovellusten markkinointi ja esimerkiksi mainostulojen optimointi on helpompaa.

Tämän yritysoston myötä voimme tarjota Ovi-palvelun maailmanlaajuiselle, kasvavalle kehittäjäyhteisölle mobiilisovellusten ja langattoman Internetin analysoitiin tarkoitettuja palveluita. Näin yhteistyökumppanimme pysyvät paremmin yhteydessä omiin asiakkaisiinsa ja voivat optimoida palvelutarjontansa kannattavasti”, sanoi johtaja Marco Argenti Nokiasta.

Palveluiden suunnitellaan tulevan tarjolle Qt-, Symbian-, Meego– ja Java-kehittäjille. Nokia aikoo myös jatkaa palveluiden tarjoamista Motallyn nykyisille asiakkaille.