Samsungin uudet luurit tuovat Androidin massoille: Galaxy Ace, Galaxy Fit, Galaxy Gio ja Galaxy mini

Vasemmalta oikealle: Galaxy Ace, Galaxy Fit, Galaxy Gio ja Galaxy mini.

Korealainen Samsung täydentää Android-puhelintensa valikoimaa neljällä uutuudella. Puhelimet kuuluvat valmistajan suosittuun Galaxy-mallistoon ja sijoittuvat ominaisuuksiltaan älypuhelinten keskitasoon tai sen alle. Uutuudet saapuvat ensimmäisenä Venäjän markkinoille, mutta valuvat hiljalleen myös Eurooppaan ja muihin maanosiin.

Uutuuksista Galaxy Acen ja Galaxy Gion ominaisuuksiin kuuluvat 800 megahertsin suoritin, Android 2.2 -alusta, TouchWiz-käyttöliittymä, Bluetooth 2.1, WiFi b/g/n, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka. Kirjoittamista helpottamassa on Swype-tekstinsyöttötekniikka. Galaxy Acen näyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja yltää 320 x 480 pikselin tarkkuuteen. Galaxy Gion näyttö kykenee vastaavaan erottelukykyyn, mutta on kooltaan 3,2 tuumaa. Kamera tarjoaa Acessa automaattitarkennuksen, viisi megapikseliä ja LED-salaman. Galaxy Giossa saadaan tyytyä kolmen megapikselin automaattitarkenteiseen kuvausvälineeseen.

Galaxy Fit ja Galaxy Mini pohjaavat niin ikään Android 2.2 -alustaan ja TouchWiz-käyttöliittymään, mutta sisältävät vaatimattomamman 600 megahertsin suorittimen. Uutukaisten ominaisuuksiin kuuluvat myös Bluetooth 2.1, WiFi b/g/n, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja Swype. Kosketusnäytöt yltävät jälleen 320 x 480 pikselin tarkkuuksiin, mutta koko vaihtelee Fitin 3,31 tuumasta Minin 3,14 tuumaan. Kamerasta löytyy megapikseleitä Galaxy Fitissä viisi ja Galaxy Minissä kolme, jonka lisäksi Fit tarjoaa automaattitarkennuksen.

Lähde: Engadget

10 kommenttia

 1. Ace näyttää aikaslailla muuan ipuhelimelta.

 2. tuleekohan tuohon Ace android 2.3 päivitys? Jos tulee nii ostoon taitaa mennä.

  1. Aika näyttää. Virallista tietoa asiasta ei käsittääkseni ole.

 3. Samsung Galaxy Ace vaikuttaa hyvin lupaavalta. Speksien perusteella se on eräänlainen Galaxy S:n riisuttu versio. Tuollainen menee varmasti kaupaksi.

 4. Jos samsung jatkaa tässä samaa linjaa kuin edellisissä puhelimissa, niin android 2.3 ei ole läheskään varma puhelimiin ennen kuin firma sen virallisesti lupaa. Galaxy spicaankin oli hieman huhua 2.2 androidista, mutta hyvin epätodennäköistä että sitä tulee. Alle vuoden ikäiseen puhelimeen samsung ei ole kiinnostunut tuottamaan kriittisiä turvapäivityksiä(jopa 2.2 android sisältää ikäviä aukkoja), joka mielestäni kannattaa ottaa huomioon puhelinta hankittaessa jos sitä aikoo käyttää paria kuukautta enemmän.

  1. Pitää huomioida myös hintaluokka. Kalliimman hintaluokan puhelimiin on oikeastaan kaikki valmistajat huomattavasti halukkaampia tuomaan päivityksiä. Ja onhan se tavallaan ihan ymmärrettävää, sillähän niitä kuluja saadaan laskettua.

   1. Hintaluokan sijasta/lisäksi kannattaa katsella puhelimen hintaa verrattuna rautaan. HTC:n rauta on paljon huonompaa samassa hintaluokassa Samsungin kanssa, mutta käyttispäivityksiä voi odottaa kuitenkin nopeammin ja pidemmälle kuin Samsungilta.

    Android saattaapi olla seuraava käyttis mitä vastaan aletaan hyökkäämään aggressiivisemmin, jos joku siitä jotain hyötyä/iloa saa. Tämä sen takia että monet laitevalmistajat eivät ymmärrä älypuhelimista sitä että ne ovat oikeasti tietokoneita, eli tietoturvaan pitäisi panostaa huomattavasti. Harva android-laite nykyään on tarpeeksi uusi että siinä ei olisi vakavia tietoturva-aukkoja.

 5. Huh huh, karmeen näköistä tavaraa tulossa markkinoille. Nuo ei myy montaakaan tuhatta kappaletta, ei kukaan halua noin rumaa muotoilua!

 6. Näin se vaan menee. Kun alkaa olemaan tarpeeksi suuri tekijä puhelinbisneksessä niin ei sitä uutta innovaatiota ja suunnittelua tule liukuhihnalta. Nokia on tästä hyvä osoitus ja alkaa näkymään kasvun tuskat nyt myös samsungilla.

 7. Pariviikkoa Ace:n omistajana, en voi muuta kuin kehua puhelinta. Ensimmäinen joku muu kuin Nokialainen.
  Android tuntuu todella tulevaisuuden tuotteelta, en enää vaihtaisi takaisin Noksu puhelimiin. Muista malleista en tiedä, mutta Ace mielyttää silmää ja hivelee sormia.

Kommentointi on suljettu!