Videolla: Gorilla Glass -kehittäjä visioi tulevaisuutta

Matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet omakseen Corning-yhtiön kehittämän Gorilla Glass -lasin, joka suojaa jo useiden kosketusnäyttöpuhelinten näyttöjä. Sellainen löytyy muun muassa suomalaisen Nokian N8-puhelimesta sekä korealaisen Samsungin Galaxy S -mallista. Suosiota ei voida pitää suurena yllätyksenä, sillä kyseessä on äärimmäisen kestävä lasi, jonka ansiosta kosketusnäyttö ei hätkähdä iskuista.

Teknologian takana oleva Corning on julkaissut YouTubessa kiehtovan videon, jossa se visioi kosketusnäyttöjen tulevaisuutta. Keskeisenä osana on tietenkin innovatiivinen näyttöjä suojaava lasi, joka mahdollistaa kosketusnäytön integroinnin vaativiinkin olosuhteisiin. Valmistaja menee ideoissaan varsin pitkälle, mutta video on ehdottomasti mielenkiintoista katseltavaa.

Verkosta on poimittavissa myös toinen video, jossa Corning esittelee Gorilla Glass -lasin vahvuutta vertailemalla sitä perinteiseen lasiin.

Lähde: PhoneArena

7 kommenttia

  1. …voi kun ois nuorempi… niin vois nähdä tänkin toteutetuneena…
    Mutt hienoltahan tuo näytti – enkä siis tarkoita sitä gorilla-lasin rikkomisvideota 😉

  2. harmi vaan, ett Nokiakin luopuu näistä mahdollisuuksista siirtämällä/luovuttamalla kehityksensä sille perin vanhoilliselle pc-ohjelmistofirmalle…

    1. Eihän Nokia kehityksestä kokonaan luovu, vain suurimmaksi osaksi softapuolen kehityksestä (jää vielä MeeGo ”tulevaisuuteen”). Puhelimiahan yms ne tulee kyllä jatkossakin kehittämään aivan samaan malliin. Ja kyllähän Microsoftiltakin hyviä asioita on tullut ja varmasti jatkossakin tulee. Ei kannata ajatella liian synkästi asioita 😀

  3. Suurin osa noista laitteista lienee toteutettavissa jo nyt. Taipuisat näytöt, laajat pintakosketuskäyttöliittymät ja kannettavien laitteiden kommunikointi kosketusetäisyydeltä sekä tietysti langattomilla verkoilla on ainakin jo toteutettu. Hintaa vaan tulisi tuollaisille järjestelmille vielä melko paljon, eikä tarvittavia ohjelmistoja ole täysin kehitetty.

  4. Tulevassa Samsung Galaxy S2 mallissa tulee olemaan tuo Gorilla lasi näyttö (Super Amoled PLUS) ja Nokia N8 mallissa on myös.

  5. Jo aikoinaan Corning vakoili Nokian kuitukaapelitehtaissa, että mitäs ovat kehittämässä näillä uusilla koneillaan. Mutta Ollilan Jompen valinta oli toinen, että kaapelit ja kaapelikoneet syrjään ja luurit että tietoliikenne tilalle.

Kommentointi on suljettu!