Microsoftin mobiilikauppa suuntaa verkkoon

Windows Phone -puhelinten omistajat pääsevät tulevaisuudessa selaamaan alustalle tarjolla olevia sovelluksia myös suoraan tietokoneen kautta. Microsoft kertoo virallisessa blogissaan tuovan Marketplace-ohjelmistokaupastaan verkkoselaimella toimivan version. Se saapuu käyttäjille yhdessä Windows Phone -alustan Mango-päivityksen kanssa, jonka pitäisi valmistua syksyllä.

Verkkopohjainen kauppa on tuttu muun muassa Symbian– ja Android-alustoilta. Microsoftin kauppa tulee tarjoamaan puhelimesta tutut ominaisuudet, joiden lisäksi se mahdollistaa mielenkiintoisten nimikkeiden jakamisen esimerkiksi perheenjäsenille ja kavereille. Käyttäjät voivat muun muassa jakaa sovellussuosituksia Facebookiin ja Twitteriin.

Uuden kaupan kautta on myös mahdollista asentaa sovelluksia suoraan puhelimeen. Käyttäjän valitsemat sovellukset lähetetään puhelimeen automaattisesti verkon yli. Lisäksi palvelu helpottaa oman lataushistorian hallintaa sekä nopeuttaa sovellusten uudelleen asentamista esimerkiksi puhelimen vaihdon yhteydessä.

Lähde: Engadget