Arvostelussa Samsung Galaxy S II

Se on vihdoin täällä! Samsungin suursuosioon noussut Galaxy S sai vihdoin seuraajan keväällä, kun johdonmukaisesti Samsung Galaxy S II:ksi nimetty uutuusluuri saapui Suomessakin kauppojen hyllyille. Se astuu suuriin saappaisiin, sillä alkuperäismalli on myyty jo yli 14 miljoonaa kappaletta. Toisen sukupolven Galaxy S tarjoaa kuitenkin varsin paljon uutta, joten ainakin teoriassa sillä on hyvät edellytykset nousta edeltäjänsä myyntilukemiin.

Korealaisvalmistaja itse on nostanut Galaxy S II:n keskeisimmiksi myyntivalteiksi tehokkaan suorittimen, ohuemman olemuksen, jämäkämmän rakenteen ja keveyden. Lupaukset paremman rakenteen osalta kuulostavat hyviltä, sillä ensimmäinen Galaxy S tuotti tällä osa-alueella varsin suuren pettymyksen. Puhelin kun ei tuntunut yhtään hintaluokkansa laitteelta muovisuudestaan johtuen. Mielenkiintoista onkin nähdä, pystyykö Galaxy S II muuttamaan tilannetta, sillä päämateriaalina on edelleen muovi.

Teknisesti Samsung Galaxy S II on edistyksellinen. Tehojensa puolesta se tulee varmastikin kuulumaan älypuhelinten kärkipäähän vielä pitkään, sillä laitteen tuplaydinsuoritin hyrrää 1,2 gigahertsin kellotaajuudella.

Edeltäjäänsä nähden uutukaisen tärkeimpiin teknisiin uudistuksiin kuuluvat kahdeksan megapikselin kamera, 1080p-videokuvaus, salamavalo, NFC ja gyroskooppi. Näytön osalta on myös tapahtunut kehitystä. Se on kasvanut 4,3 tuuman kokoon ja perustuu uuteen Super AMOLED Plus -tekniikkaan. Tarkkuus on kuitenkin edelleen 800 x 480 pikseliä, joka voidaan ehkä nähdä hienoisena pettymyksenä.

Muutoksia on tehty myös ohjelmistoon. Vaikka Samsung päivittikin alkuperäisen Galaxy S:n uuteen Android 2.3 -versioon, joka löytyy siis myös Galaxy S II:sta (Android 2.3.3), eroavat laitteiden käyttöliittymät merkittävästi toisistaan. Galaxy S II:n uusi TouchWiz 4.0 -käyttöliittymä tarjoaa uuden visuaalisen ilmeen ja tukee useita mielenkiintoisia eleliikkeitä, joista kerromme lisää myöhemmin.

Samsung Galaxy S II:n keskeisimmät ominaisuudet:

 • Google Android 2.3 -alusta ja TouchWiz 4.0 -käyttöliittymä
 • 8 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, 1080p-videokuvausella ja LED-salamalla
 • 1,2 gigahertsin Cortex-A9-tuplaydinsuoritin ja Mali-400MP-grafiikkapiiri
 • 4,27 tuuman Super AMOLED Plus -kosketusnäyttö (480 x 800 pikseliä)
 • HSPA+ 21 Mbps (tulo) / 5,76 Mbps (lähtö)
 • WiFi b/g/n
 • MHL
 • Gyroskooppi
 • A-GPS
 • Bluetooth 3.0
 • FM-radio
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • 16 gigatavua sisäistä muistia
 • microSD-muistikorttipaikka

Rakenne

Korealaisvalmistajan puheet edeltäjäänsä laadukkaammasta ja jämäkämmästä rakenteesta voidaan heti alussa vahvistaa oikeiksi. Galaxy S II on muovisesta rakenteestaan huolimatta erittäin jämäkkä ja kädessä huomattavasti Galaxy S:ää laadukkaamman oloinen.

Uutuuden koko on positiivinen yllätys, sillä luuri on ainoastaan aavistuksen alkuperäistä Galaxy S:ää suurempi. Kokoeron tuntee kädessä, mutta se ei ole mitenkään merkittävä. Virallisilta mitoiltaan Galaxy S II on 125,3 millimetriä pitkä, 66,1 millimetriä leveä ja 8,49 millimetriä paksu. Vaikka luuri onkin äärimmäisen ohut, niin ei se ainakaan allekirjoittaneessa saanut aikaan suuria sävähdyksiä.

Kiitosta Galaxy S II ansaitsee keveydestään. Puhelin painaa ainoastaan 117 grammaa. Sen ja ohuen rakenteensa ansiosta uutuus kulkee varsin huomaamattomasti esimerkiksi housujen taskuissa.

Samsung Galaxy S II:n suurin rakenteellinen miinus on äärimmäisen ohut takakuori. Sen irrottaminen saa varsinkin ensimmäisillä kerroilla aikaan jännitystä, koska takakuorta ei halua rikkoa. On kuitenkin todettava, että kaikesta huolimatta takakuori kesti hyvin useat testi-irrotukset, joten ilmeisesti sen kestävyys on Samsungin päässä varmistettu. Kovinkaan kovakouraisesti sitä ei kannata irti kuitenkaan repiä.

Puhelimen liitännät Samsung on sijoittanut laitteen ylä- ja alaosiin. Ylhäältä löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja alhaalta microUSB-portti. Muisti- ja SIM-korttipaikat löytyvät heiveröisen takakuoren alta. Muistikorttipaikka on sijoitettu niin, että sen lisääminen tai poistaminen vaatii akun irrottamisen.

Fyysisiä painikkeita luurista löytyy kaikkiaan kolme: kotipainike näytön alta, nuolipainike vasemmasta laidasta ja käynnistyspainike oikeasta reunasta. Näytön alla on lisäksi kaksi kosketusherkkää painiketta.

Etupuolta hallitseva 4,3 tuuman kosketusnäyttö edustaa ehdottomasti mobiilimaailman parhaimmistoa mitä tulee väritoistoon ja katselukulmiin. Tarkkuudessa se ei kuitenkaan yllä markkinoiden parhaimmistoon, joten huippumalliksi se jättää aavistuksen toivomisen varaa. Super AMOLED -tekniikkaan nähden Galaxy S II:en Super AMOLED Plus -näyttö toistaa värit silmämääräisesti aavistuksen aidompina ja kirkkaampina. Edistystä on siis tapahtunut muussakin kuin pelkässä nimessä.

TouchWiz 4.0 -käyttöliittymä

Uusi tekniikka ja uusi käyttöliittymä. Edeltäjäänsä kehittyneemmän tekniikan ohella tarjolla on nelosversio valmistajan TouchWiz-käyttöliittymästä, joka sisältää uusia visuaalisia kikkoja ja hyödyntää mielenkiintoisesti Galaxy S II:n sensoreita.

Uutukaisen työpöytä koostuu seitsemästä näkymästä, joita voidaan muokata minisovelluksilla. Samsung on sisällyttänyt puhelimeen tukun omia widgettejä, jotka edustavat minisovelluksien seuraavaa sukupolvea. Ne hyödyntävät koko näytön leveyden ja useimpia niistä on mahdollista vapaasti suurentaa sekä pienentää leveys- ja pystysuunnissa.

Käyttöliittymän keskeisiin eletoimintoihin kuuluvat kallistaminen ja panorointi. Kallistaminen mahdollistaa muun muassa verkkosivujen ja kuvien zoomailun asettamalla kaksi sormea näytölle ja kallistamalla puhelinta eteen tai taakse. Panorointia voidaan hyödyntää kotinäkymän muokkaustilassa, jolloin sen avulla kuvakkeita on mahdollista viedä näkymästä toiseen luuria oikealle tai vasemmalle heilauttamalla. Eleisiin kuuluu myös saapuvan puhelun mykistäminen, joka hoituu kääntämällä puhelin näyttö alaspäin pöydälle.

Eleiden käytännöllisyydestä voidaan olla useaa mieltä. Saapuvan puhelun mykistäminen kääntämällä näyttö pöytää vasten on tuttu ja hyväksi havaittu ominaisuus, mutta esimerkiksi kuvakkeiden siirtäminen puhelinta liikuttelemalla toimi ainakin allekirjoittaneen hyppysissä hieman vaihtelevasti.

Käyttöliittymän sulavuuden kanssa korealaisvalmistaja on tehnyt loistavaa työtä. Vaikka alkuperäinen Galaxy S on tuoreimpien päivityksien myötä miellyttävä käyttää, tuntuu se Galaxy S II:een verrattaessa varsin takkuiselta. Kaikki vain  toimii huomattavasti jouhevammin uutuusmallissa. Eron huomaa jo pelkästään kotinäkymien siirroksissa, jotka ovat Galaxy S II:ssa erittäin sulavia.

Kalenteri

Ajanhallintaan suunnattu kalenteri ei yllätä ominaisuuksiltaan. Se sisältää tutut päivä-, viikko-, kuukausi- ja luettelonäkymät sekä tukee kalenteritietojen synkronointia muun muassa Google- ja Facebook-tunnuksista.

Merkintöjä käyttäjä voi halutessaan tallentaa paikallisesti puhelimen muistiin tai liittää ne esimerkiksi Google-tunnukseen, jolloin ne ovat nähtävissä myös muilla laitteilla. Facebookiin merkintöjä kalenterin kautta ei ole mahdollista tehdä.

Tietoja merkintöihin voidaan lisätä aina alkamis- ja päättymisajasta aikavyöhykkeeseen asti. Mukaan saadaan tarvittaessa myös paikkatiedot (voidaan hakea kartalta), osanottajien nimet (mahdollista hakea yhteystiedoista), toisto, muistutus ja kuvaus. Harmillista kyllä kalenteri ei tarjoa erilaisia merkintätyyppejä, kuten tapaaminen, merkkipäivä tai kokous. Niiden avulla tietyn tyyppisten merkintöjen luominen olisi aavistuksen nopeampaa.

Sähköposti

Android-luureille tyypilliseen tapaan Samsung Galaxy S II sisältää kaksi erillistä sähköpostisovellusta. Ensimmäinen näistä on räätälöity Googlen Gmail-palvelua varten, eikä se tue ollenkaan muiden palveluntarjoajien sähköpostitunnuksia. Se on rakennettu hyödyntämään Gmailin erityisominaisuuksia ja tämän johdosta sitä käyttääkin varsin mielellään.

Muun kuin Gmail-tilin omaava käyttäjä kääntää katseensa kuitenkin toiseen tarjolla olevista applikaatioista. Se mahdollistaa useiden sähköpostitilien lisäämisen sekä kaikkien niihin saapuneiden viestien tarkastelun selkeässä yhdistetyssä näkymässä.

Sähköpostisovelluksen käyttöliittymä on selkeä ja se sisältää tablet-laitteista tuttuja elementtejä. Kun puhelimen kääntää vaakatasoon, muodostuu näkymä kahdesta osasta: vasemmalla näkyvät saapuneet viestit otsikoittain ja oikealla aktiivisen viestin sisältö. Näkymä nopeuttaa mukavasti viestien lukemista, kun hyppely tiloista toiseen jää kokonaan pois. Mainio ominaisuus, joka toimii 4,3 tuuman ruudulla yllättävänkin hyvin. Samaa tekniikkaa käytetään niin ikään tekstiviestien kanssa.

Viestit sovellus osaa lajitella kahdella tavalla. Perusvalintana viestit on jaoteltuina alaotsikoittain valitun määreen mukaan (saapumispäivämäärä, aakkosittain, luettu/lukematon jne.) mukaan. Toisena vaihtoehtona on keskustelunäkymä. Se jakaa saman keskustelun viestit yhteen ryppääseen, joka helpottaa kokonaiskuvan hahmottamista pidemmän viestinvaihdon yhteydessä.

Sovellus tukee luonnollisesti myös HTML-viestejä ja kykenee vastaanottamaan sekä lähettämään liitetiedostoja.

Kameran kuvanlaatu

Esimerkkikuvia: kuva 1, kuva 2 ja kuva 3

Sosiaalisten palveluiden integrointi

Tykkäsipä siitä tai ei, niin nykypäivän älypuhelimeen keskeisenä osana kuuluvat verkon sosiaaliset palvelut. Valmistajat integroivat Facebookin ja Twitterin kaltaiset palvelut puhelimiinsa, jotta niiden hyödyntäminen olisi kuluttajien näkökulmasta mahdollisimman helppoa. Näin on myös Galaxy S II:ssa, jossa käyttäjä voi onneksi ilman suurempia ongelmia sivuuttaa integroinnin, jos sosiaaliset palvelut eivät ole kiinnostuksen kohteena.

Samsung Galaxy S II:n asetusvalikon ”Tilit ja synkronointi” -valinnan takaa päästään hallitsemaan eri palveluiden integrointia. Puhelin tarjoaa mahdollisuuden integroida käyttöliittymään Windows Live Hotmail-, Yahoo! Mail-, Facebook-, Twitter-, MySpace-, Linkedin-, Google-, Samsung- ja Microsoft Exchange ActiveSync -tilit.

Peruskäyttäjää koskettaneen kaikkein eniten Facebook-integraatio. Facebookista käyttäjä voi tuoda puhelimeensa kalenterimerkinnät, yhteystiedot sekä viestit. Yhteystietoja voidaan lisäksi tuoda muun muassa Twitter- ja Google-tileiltä. Käyttäjällä on mahdollisuus valita mitkä palaset mistäkin palveluista puhelimeen integroidaan, joten kaikkia tietoja ei jokaisesta palvelusta pakoteta tuomaan.

Sosiaalisia ominaisuuksia täydentämässä puhelimesta löytyy Samsungin oma Social Hub -sovellus. Se kokoaa eri palvelut selkeästi yhden sovelluksen alaisuuteen. Sen kautta voi muun muassa tarkastella kavereiden Twitter- ja Facebook-päivityksiä yhdestä selkeästä näkymästä.

Social Hub kattaa myös pikaviestimen. Mukana on tuki Windows Live Messenger-, Google Talk- ja Yahoo! Messenger -palveluille.

Musiikkisoitin

Musiikkisoitin ei tarjoa vanhoille Galaxy S -käyttäjille suuria yllätyksiä.  Sen käyttöliittymä noudattelee tuttua kaavaa ja mukana on edeltäjässä nähdyt kikat, jotka tekevät soittimen hallinnasta vaivatonta. Yksi parhaimmista on lukitusnäkymään ilmestyvät musiikkipainikkeet, joiden kautta voidaan vaihtaa kappaletta sekä keskeyttää toisto. Samaiset painikkeet löytyvät myös Androidin ylhäällä sijaitsevasta vetovalikosta soittimen ollessa päällä.

Suurten musiikkimassojen hallintaa helpottavat soittolistat sekä kappaleita selatessa oikean reunan kirjaimet, joita pitkin sormea liu’uttamalla voi kätevästi siirtyä tietyn aakkosen kohdalle listalla. Omien soittolistojen lisäksi mukana on myös muutama niin sanottu älykäs soittolista: eniten soitetut, viimeksi soitetut ja viimeksi lisätyt.

Itse toistonäkymä on tyylikkään selkeä. Se käyttää hyväkseen albumien kuvituksia ja tarjoaa Galaxy S:ää vastaavan käyttökokemuksen.

Verkkoselain

Tällä osa-alueella Samsungin uusi lippulaiva yksinkertaisesti loistaa. Heti ensimetreistä lähtien syntyy vakuuttava kuva Galaxy S II:n Internet-ominaisuuksista. Selain tukee tärkeitä HTML5- ja Flash-tekniikoita sekä on käyttösulavuudeltaan ehdottomasti Android-puhelinten parhaimmistoa. Edeltäjäänsä verrattaessa selaaminen on huomattavasti sulavampaa ja näin ollen myös nautinnollisempaa.

Ominaisuuksiltaan selain on nykystandardien mukainen. Se tukee välilehtiä, sisältää visuaaliset suosikit, osaa hakea tekstiä sivustoilta sekä kattaa erillisen latausmanagerin. Välilehtiä voi olla yhtäaikaisesti auki kaikkiaan kahdeksan, joka on varmastikin enemmän kuin tarpeeksi mobiililaitteessa. Onpa mukana myös sivuhistoria sekä mahdollisuus säätää näytön kirkkautta puhelimen yleisistä asetuksista poikkeavaksi.

Käyttöympäristöltään selain noudattaa hyväksi havaittua kaavaa. Osoitepalkki löytyy ylhäältä, joka katoaa automaattisesti sivustoja alaspäin rullatessa. Kotinäppäimen vasemmalla puolella olevalla hipaisupainikkeella voidaan tuoda esille osoiterivi ja alhaalle sijoittuva lisävalikko, josta päästää muun muassa selaimen asetuksiin.

Sivujen renderöinti ei tuota selaimelle ongelmia. Rehellisesti sanottuna testin aikana vastaan ei tullut yhtäkään sivustoa, jonka kanssa olisi törmännyt renderöintiongelmiin. Hämmästyttävää on kuinka sulavasti selain toimii vaativillakin sivuilla, jotka sekoittavat HTML:ää, JavaScriptiä ja Flashiä. Esimerkkinä mainittakoon mtv3.fi, jonka pääsivusto on perinteisesti osoittautunut älypuhelimilla varsin takkuisaksi. Galaxy S II:n kanssa ongelmia ei kuitenkaan ollut havaittavissa.

Android Market -ohjelmistokauppa

Ohjelmia ja pelejä löytyy Androidille tunnetusti roppakaupalla. Voimakkaasti kasvanut kauppa sisältää jo niin paljon sovelluksia, että sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Onkin vaikea kuvitella sovellusta, joka löytyy muille alustoille muttei Androidille.

Googlen ohjelmistokauppa on kokenut historiansa aikana muutamia kasvojen kohotuksia, joiden yhteydessä kauppaan on esitelty uusia ominaisuuksia. Viimeinen merkittävä päivitys on vuoden 2010 joulukuulta, jolloin Android Market sai muun muassa uuden ilmeen ja lisää sovelluskategorioita. Huhtikuussa mukaan lisättiin sovellusten sisäiset ostokset.

Toisin kuin ensimmäisen sukupolven Galaxy S:n rantautuessa markkinoille tukee Android Market nyt myös maksullista sisältöä Suomenkin osalta. Tämä avaa kaupan koko laajuudessaan suomalaisten käyttöön. Maksullisen sisällön hyödyntäminen vaatii luottokortin.

Käytettävyydeltään Android Market on edelleen täysin perinteinen ohjelmistokauppa. Tarjonta on lajiteltuina kategorioittain, jonka lisäksi hakutoiminto helpottaa halutun kaltaisen sisällön löytämistä. Omista sovelluksista näkee kaikki luuriin asennetut sovellukset ja kaikkien sovelluspäivitysten ajaminen puhelimeen onnistuu halutessaan yhdellä ruudun näpäytyksellä.

Vanhemmille kauppa antaa oikeudet sisällön suodattamiseen. Asetuksista voidaan valita eri suodatuksen tasoja, joilla rajataan pois esimerkiksi pienimmille haitalliset sovellukset. Suodatukseen voidaan liittää salasana, jolloin sen tasoa ei pääse muuttamaan kuka tahansa.

Kartat: Google Maps

Ohjelmistojätti Googlen karttapalvelu jatkaa kehittymistään, mutta ikävä kyllä Suomessa muun muassa Yhdysvalloissa saatavilla olevasta ilmaisesta autonavigoinnista ei edelleenkään päästä nauttimaan. Google Maps on joka tapauksessa näppärä karttapalvelu, joka kattaa useita mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Google Maps tukee nykyiseltään laajasti eri eletoimintoja. Zoomaus hoituu nipistämällä ja kuvakulmaa voidaan kallistaa kahta sormea näytöllä alaspäin liikuttamalla. Kallistus tuo suurimmissa kaupungeissa esiin rakennuksien 3D-mallit, jotka helpottavat kaupunkien hahmottamista.

3D-mallejakin lähemmäs katuja ja teitä vie Street View -näkymä. Kotoisasti kotinäkymänä tunnettava palvelu mahdollistaa paikkoihin tutustumisen katutasolta napsittujen kuvien avulla. Kaduilla voidaan liikkua vapaasti kohteisiin rauhassa tutustuen.

Karttasovellus tukee Latitude-palvelua. Sen avulla oman sijainnin voi jakaa ystäville ja vastaavasti heidän sijainnin voi nähdä kartalta reaaliajassa.

Yhteenveto

Ilman turhaa hehkutustakin voidaan hyvin todeta Samsung Galaxy S II:n olevan markkinoiden parhaimpia Android-luureja. Arvokkaaseen joukkoon sen nostaa jouheva käyttökokemus, joka on nykyaikaisessa älypuhelimessa kaiken a ja o. Ilman sitä puhelimet eivät markkinoilla menesty, vaikka teknisesti ominaisuudet muuten kohdallaan olisivatkin.

Kiitosta uutuus saa myös jämäkästä, ohuesta ja kevyestä rakenteestaan. Vaikka Galaxy S II:n materiaalivalinnat eivät edusta markkinoiden laadukkaimpia, niin on niitä osattu hyödyntää taidolla. Jämäkkyys tekee laitteesta laadukkaan oloisen muovista huolimatta, ohuus vie huomiota muuten varsin kookkailta mitoilta ja keveys tekee uutuudesta huomaamattoman kantaa mukana.

Puhelimen näyttö on positiivinen kokemus. Se on ehdottomasti markkinoiden parhaasta päästä katselukulmiltaan ja väritoistoltaan. Harmillista on, että sen tarkkuus ei yllä kuumimpaan kärkeen. Suurempi pikselitiheys terävöittäisi kuvia ja tekstejä 4,3 tuuman paneelilla mukavasti.

Samsung Galaxy S II:ssa on vähän varsinaisia heikkouksia. Sellaiseksi voitaisiin ehkä lukea käytön aikana kuumeneva näyttö, joka ei ole kuitenkaan dramaattisella tasolla. Muistikorttipaikka olisi myös voitu sijoittaa järkevämmin, sillä akun poistaminen ei ole nykyaikaa.

Korealaisvalmistajan uusi lippulaiva on mitä mainioin huippuluuri, joka sopii aktiivisesti Internetiä ja mobiilisovelluksia käyttävälle kuluttajalle. Puhelin tarjoaa yhden markkinoiden sulavimmista Internet-kokemuksista ja Android-alusta takaa laajan sovellusvalikoiman.

45 kommenttia

 1. Kiitos kattavasta arvostelusta. Mahdollisesti meikän seuraava luuri.

 2. Tiedä sitten onko artikkelin kirjoittaja oululainen, mutta ainakin minä entisenä oululaisena olen unohtanut, että mitä on ”jouheva käyttökokemus”. Muuten artikkeli on varsin miellyttävä lukukokemus.

  1. itsekkin mietiin mit ”jouheva” tarkootttaa…

   1. Uskoisin että sujuvaa tarkoittaa tuo jouheva.

  2. en ole mitenkään oululainen vaan espoosta ja kyllä tiedän että jouheva = sulava

   1. Miksi sitten ihmettelit?
    Ei taida olla kovin kiinnostava luuri kun puolet kommenteista käsittelee sanaa jouheva 🙂

 3. Loistava luuri! Itse ainankin ollut tyytyväinen. Nyt kun ne saisivat tähän iPhone 4:n akunkeston..

  1. mulla kestää akku sen 4pv jossei selaile nettiä ja pari päivää suht rankoil selailuil eli mielestäni riittävä akun kesto,

 4. Itse puhelinta pari tuntia testailleena en oikein vakuuttunut. Puhelin oli omaan suureen käteeni omasta mielestäni liian iso. Tällä tarkoitan sitä, että en saa yhden käden käytössä mukavaa otetta koska sormen päät jäävät liian kauaksi laitteen takapuolelle, eivätkä ylety tarpeeksi laitteen reunan yli. Lisäksi puhelinta sai olla koko ajan lataamassa ainakin wlanin ollessa päällä. Käyttökokemus oli ihan kiva, mutta missäpä laitteesssa se nykyään ei sitä olisi.

  1. tarkoitit varmaan 3g käyttöä koska wlan vie humattavasti vähemmän virtaa …

 5. Samsungin vastaus näyttää olevan, että lisää rautaa rajalle. Tällä tuskin pötkitään kovin pitkälle.

 6. Tää sivusto vissiin jo pidemmän aikaa ollu jossain kesälomalla?

 7. Itekin oon ihmetelly. Eka osaa mobiiliuutisista ei julkaistu ollenkaan ja nyt ei ole ollenkaan uutisia julkaistu. Yleensä kesätauosta on tullut jotain ilmoo… Tosin silloinkin on noita uutisia ihan kiitettävästi tullu. Normi rytmin palautumista odotellaan…

 8. Puhelin on teknisiltä ominaisuuksiltaan hieno ja käyttöliittymäkin erinomainen mutta jostakin syystä puhelimen ulkonäkö ja ylipäätänsä koko puhelin ei iske ainakaan minuun. Tämä on tietenkin mielipide joten kommentoikaa oma mielipiteenne ystävällisesti tänne. Tuntuu että Samsungistakin olisi hiljaa tulossa Nokian tapainen valmistaja joka kopioi omia mallejaan tylsyyteen saakka. Vaikka kosketusnäyttöpuhelimista on vaikea tehdä todella erilaista mallia niin kaikki Samsungit ovat kuin kopioita S5230 mallista.

 9. Olen saanut testailla tuota ja kyllä minustakin tuntuu että näyttö on liian iso. Tykkään käyttää puhelinta yhdellä kädellä, eikä peukalo millään meinaa ylttää vastakkaiseen kylmaan. Muuten hyvä luuri.

 10. miks tänne tulee nykyään niin harvoin uusia uutisia? Ennen tuli pari päivässä, nyt hyvä jos yks viikossa.

 11. Antakaa Teemulle vähän siimaa!! Kaveri on lomalla, so what? 😀

  Pitää lisätä tuohon aikaisempaan akunkestoon viittaavaan huomautukseeni että päivitettyäni puhelimen uusimpaan KE7 käyttöjärjestelmään on akunkesto parantunut huimasti, nyt mennään jo päivän loppuun ilman huolia.

 12. Jos Teemu on lomalla, niin onko liikaa vaadittu jos siitä vaikka ilmoittaisi, ettei uutisia tule tietyn ajan aikana??

  1. Niin ja sitten kun hanat taasen aukeaa, niin mielellään jotain _uutisia_, eikä niitä juttuja mitä muut saitit on laittanu tällä aikaa..

   1. Oon ihan samaa mieltä, että siitä olisi voinut pienen uutisen heittää ylimmäksi, että käyttäjät tietää mistä on kyse, jos siis sivusto on tosiaan kesälomalla.

 13. Pahoitteluni hiljaiseslosta. Sivusto on lomalla, vakka itse en olekaan. Tällä hetkellä niin sanotut oikeat työt vievät kaiken ajan ja jostain täytyi karsia.

  Sivuston tulevaisuudesta en osaa luvata vielä mitään varmaa, mutta todennäköisesti en tule jatkamaan päivittäisten uutisten kirjoittamista. Suurten mediatalojen kanssa on vaikeaa ja liian raskasta kilpailla. En kuitenkaan tule jättämään mobiilimaailmaa kokonaan. Oma henkilökohtainen blogi on tekeillä, josta informoin myöhemmin lisää. Luvassa on ainakin videotestejä ja mobiilimaailman aiheita hieman eri näkökulmista.

  1. Suuret mediatalot? Tarkoitatko näitä englanninkielisiä mobiilisivustoja?

   1. Afterdawn, Muropaketti, Digitoday, Tietokone…

  2. Todella harmi jos sivusto lopettaa. 🙁 On ollut todella hauska seurata täältä mobiilimaailman kuulumisia.

   1. Myös Mediablogi lopetti juuri tähän, on vaikeaa kilpailla suuria mediataloja vastaan. Tämä on harmillista blogimaailmalle, kun suositut blogit lopettavat toinen toistensa jälkeen. Mutta päätökset tekee jokainen itse, kiitos kaloista teillekin.

 14. Siis häh.Tekeekö suoomen paras mobiilisivusto kuolemaa 🙁

 15. Minä olen ainakin täältä aina lukenut puhelimiin liittyvät uutiset, en edes muita(suomalaisia) sivustoja tiedä. Harmi jos tämä lopetetaan 🙁

 16. Ite oon lukenut uutisia täältä ja sitten Engadgetista ja Taskumurosta( ja samalla Muropaketista muut tietotekniikka uutiset) Tässä linkkiä kiinnostuneille:
  http://taskumuro.com/

  1. Huono sivusto toi Taskumuro. Eihän siellä ole edes videoita.

 17. Kiitoksia kaikille lämpimistä sanoista! Kuten jo totesin, en kokonaan kirjoittamista tule hylkäämään. Kiinnostuneet voivat lukea kirjoituksiani jatkossa henkilökohtaisesta blogistani, joka avautuu kunhan saan sinne tarpeeksi sisältöä. Ajatus on myös tarjota osaamistani muiden sivustojen käyttöön, mutta katsotaan miten tässä käy. Ainakin Symbian Anna -artikkelin kirjoittaminen Nokia Ääneen olis positiivinen kokemus. 🙂

 18. Joo jatkoa lukisi vielä mieluusti. Varsinkin Youtuben esittelyvideot ovat olleet mieleeni, niille toivoisin jatkoa tulevaisuudessakin!

 19. Koska tehoakku (2900-3000 Milliamppeerinen) on tulossa myyntiin?.On meinaan erittäin tarpeellinen!. 😉

  1. Tehoakku on nyt ostettu ja pakko sanoa,että mukana tuleva (sis.tehoakun hintaan) takakansi on todella heikko ”kiinnikkeistä” kun takakansi painetaan kiinni …tne!!. 🙁
   Itse akku on kyllä kestoltaan (valmiusaika) sitä tasoa kuin pitääkin!. 😉

 20. Kiitokset hienosta blogista. Päivitystahtisi on ollut todella hurja, joten en yhtään ihmettele, jos vähennät kirjoittamista ja keskityt henkilökohtaiseen blogiin. Kirjoittaminen ja testien tekeminen on työlästä. Mainostulot ovat Suomessa pieniä toisin kuin englanninkielisessä maailmassa, eivätkä telealan yritykset tällaisia blogeja sponsoroi Suomessa, hyvä kun saa laitteet koekäyttöön.

 21. Jos saisin valita iphone 4:sen ja samsung galaxy s niin ottaisin samsung luurin koska siinä puhelimes on tyyliä kautta selkäempi näyttä ym…itse omistan tääläkin hetkelle samsung kosketus näyttö luurin ja olen ollu tyytyväinen siihen

 22. älypuhelin, jolla ei voi vastaanottaa multimediaviestejä

Kommentointi on suljettu!