Windows Phone -alustalle julkaistu yli 100 000 sovellusta

Microsoftin mobiilialustaa ei voi enää syyttää ainakaan sovellustarjonnan vähyydestä. All About Windows Phone -sivuston keräämien tilastojen mukaan Windows Phone Marketplace -kauppaan on julkaistu jo yli 100 000 sovellusta. Tulos syntyi 20 kuukaudessa, jota voidaan pitää hyvänä lukuna, sillä älypuhelinmarkkinoita hallitsevalla Androidilla kesti saman tuloksen saavuttaminen 24 kuukautta.

Todellisesti sovelluksia on Windows Phonelle saatavilla vajaat 90 000 kappaletta. Osa julkaistuista sovelluksista on aikaa myöten vedetty pois syystä tai toisesta. Toiset taas saattavat vielä odottaa hyväksyntää päästäkseen kauppaan.

Suurin osa Windows Phonen tarjonnasta on ilmaista. Sovelluksista kymmenen prosenttia ovat maksullisia, mutta tarjoavat ilmaisen kokeiluversion. Täysin maksullisiin putoavat 23 prosenttia tarjonnasta.

Sovellustarjonnan odotetaan kasvavan tulevaisuudessa kiihtyvällä vauhdilla. Alusta saavutti 50 000 sovelluksen rajapyykin 14 kuukaudessa, mutta sen tuplaaminen vei vain viisi kuukautta. Jouluun mennessä Windows Phone saattaa hyvinkin kolkutella jo 200 000 sovelluksen rajapyykkiä.

Lähde: All About Windows Phone

2 kommenttia

  1. Ei taida olla iso osa noista Suomessa saatavilla. Suurin osa sovelluksista on ihan aitoa roskaa, ja niitä kunnollisia ei meinaa löytää. Wp7 vaikuttaa hyvälle, mutta sovellustarjonnassa on keskitytty liikaa määrään, eikä laatuun. Sovelluskauppakin vaatii hiomista, nimenomaan kunnollisten sovellusten löytämistä pitäisi jotenkin helpottaa.

    1. Suomessa tais olla vajaa 70 000 sovellusta, jos oikein muistan. Tuon lopun voi taas sanoa mistä vain käyttiksestä jossa on paljon sovelluksia, roskan määrä lisääntyy jatkuvasti. Marketplacessa pitäis tosiaan olla edistyneempiä hakutoimintoja jotta sieltä löytää sen olennaisen.
      Onneks on Lumia johon nokia on tehnyt itse useita hyviä sovelluksia eikä tarvitse etsiä jatkuvasti uusia.

Kommentointi on suljettu!