Googlen äänihaku ymmärtää nyt myös suomea

Android-puhelimet ovat osanneet jo pitkään hakea tietoa Internetin syövereistä puheentunnistusta hyödyntäen. Usein puheentunnistukseen nojaavat ominaisuudet ovat jääneet suomalaisten osalta vähäiseen käyttöön yksinkertaisesti siitä syystä, että ne eivät kykene tulkitsemaan suomen kieltä. Vaihtoehtona on käyttää palveluita esimerkiksi englanniksi, mutta mahdollisuus oman äidinkielen hyödyntämiseen tekisi niistä usein selvästi hyödyllisempiä.

Hakukonejätti Google on vihdoin tehnyt sen, mitä monet ovat pitkään odottaneet. Android-puhelinten äänihaku toimii jatkossa myös suomeksi. Kaikkiaan Google on lisännyt palveluunsa tuen 13 uudelle kielelle, joten äänihaku tulkitsee nyt yhteensä 42 eri kieltä.

Uudet kielet saavuttavat käyttäjien laitteet seuraavien viikkojen aikana. Ominaisuutta voi kokeilla Android-puhelimessa Googlen haku-widgetissä olevaa mikrofonia koskettamalla. Tarjolla on myös erillinen äänihakusovellus Google Play -kaupassa.

Miten hyvin Googlen puheentunnistus ymmärtää suomea? Kommentoi alle!

Lähde: Google Official Blog

4 kommenttia

  1. Asiahan ei varsinaisesti tähän liity, mutta kokeilin Chromen ohjesivujen hakukentässä olevaa puheentunnistusta, joka toimi aivan loistavasti!

  2. Hienoa, että pientäkin kieltätuetaan. Toisaalta taas en ole koskaan moisesta tunnistuksesta kuullutkaan – lienee vastaava kuin kovasti hehkutettu Siri, josta taitaa edelleen lyötyä tuki alle kymmenelle kielelle? (ja josta on lanseerauksen jälkeen kuultu ihan yhtä vähän kuin tästä googlen vastaavasta)

    1. Sirin kielituki on todellakin hyvin suppea.

      Nimenomaan tämä Googlen palvelu on vain äänihaku (ja kenties esim. tekstiviestien sanelu?), mutta ei kuitenkaan Sirin kaltainen ”sihteeri”.

  3. Toimii hyvin. Internet hakujen tekeminen on nyt niin helppoa, että käytän mielummin mobiililaitetta kuin pöytäkonetta. Oma puhelimeni ymmärtää ainakin minua todella hyvin. Vaimolle se tosin ehdottelee mitä sattuu.

Kommentointi on suljettu!