Samsung, Apple ja Sony Länsi-Euroopan suurimmat älypuhelinvalmistajat

Lansi-Eurooppa_Q1-2013

Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut mielenkiintoisia lukuja Länsi-Euroopan matkapuhelinmarkkinoista. Niiden mukaan markkinat supistuivat alkuvuonna 4,2 prosenttia vuodentakaiseen nähden. Kaikkiaan matkaviestimiä toimitettiin alueella tammi-maaliskuussa 43,6 miljoonaa kappaletta. Selvästi suurin osa näistä tuli Samsungilta, joka toimitti laitteista 19,9 miljoonaa kappaletta. Perässä tulevat lähes tasoissa Apple ja Nokia, jotka toimittivat 6,2 ja 6,1 miljoonaa puhelinta.

Älypuhelinmarkkinoilla Nokian asema on IDC:n lukujen valossa jatkanut laskuaan. Listalla suomalaisvalmistaja ylsi vasta viidennelle sijalle, sillä sen älypuhelimia kävi kaupaksi Länsi-Euroopassa ensimmäisellä vuosineljänneksellä vain 1,6 miljoonaa kappaletta. Kaikkiaan kehittyneemmän luokan matkaviestimiä toimitettiin 31,6 miljoonaa kappaletta. Tälläkin osa-alueella johtajan roolia pitää Samsung, joka toimitti alueen älypuhelimista 45 prosenttia.

Japanilaisen Sonyn työ Android-puhelimien parissa alkaa tuottaa tulosta. Yhtiö on kyennyt nostamaan asemiaan Länsi-Euroopassa tuplaamalla älypuhelimiensa menekin vuodentakaiseen nähden. Suurimman nousun teki kuitenkin LG, jonka menekki nousi 380 prosenttia.

Käyttöjärjestelmiä tarkasteltaessa markkinoita hallitsee Android. Sen markkinaosuus nousi 69 prosenttiin viime vuoden 55 prosentista. Applen siivu kaventui ja iOS:in osuus laski 25 prosentista 20 prosenttiin. Windows Phone nosti hieman asemiaan ja kohosi markkina-alueen kolmanneksi suosituimmaksi alustaksi. Sen osuus nousi kahdella prosenttiyksiköllä kuuteen prosenttiin.

Lähde: IDC

13 kommenttia

 1. Kaikki jotka on nousseet, ovat luottaneet Androidiin. Nokia tippuu kohta kategoriaan ”muut”, umpisurkean ’WP only’ strategian takia. Saa niitä Lumioita valmistaa, mutta heittäytyminen pelkästään niiden varaan on sulaa hulluutta.

  1. Tuleehan niiltä kyllä EOS mutta ei se taida tuota laskua estää…

  2. Omppupuhelimella taidat itsekin soitella vai onko kenties muovilätyskä Samppa kaäytössä

   1. Ihan vaan Nexus 4 käytössä ja N9 toisena puhelimena.

   2. Haha, tässä on WP fanipojuille katseltavaa XD

 2. Eipä tässä mitään ihmeellistä ole. Nokian puhelista Symbianin asema laskee nopeammin kuin Windows Phonenen kasvaa. Ilmeisesti suurin kuoppa oli juuri Q1.

  Ennustan, että Q1 2014 Nokia on kolmantena.

 3. Kylmä fakta vaan on, että wp ei myy. Olisin varmasti ostanut puhelimen lumia925 muotoilulla, kameralla ja nokian sovelluksilla tämän galaxy 3:sen sijaan jos käyttis olisi ollut android. Enkä varmasti ole ainut. Mielellään ostaisin vielä nokiaakin.

  1. Kyllä se alkaa näyttää järkevältä että Noksu valmistaisi myös Android luureja. Lähinnä sen takia että WP:n kehitys laahaa ja MS:ää ei tunnu kiinnostavan alustan menestys tarpeeksi. Tällaiseen yritykseen ei kannata laittaa tulevaisuuden luottamustaan.

  2. Eppu, ehdottomasti samaa mieltä. Ainut syy miksi en Nokiaan koske on WP ^^

  3. WP nousee, mutta turhan hitaasti. Nokialta voisi olla oikea peliliike julkaista joku huippupulin myös Anroidilla, niin saataisiin Microsoftiin liikettä.

   1. Jos Nokia valmistaisi Android luureja, se varmaan tarkottaisi sitä että WP:n osuus jäisi vieläkin pienemmäksi, ja kuihtuisi pois kokonaan. Olisiko se huono homma keneenkään muun kannalta kuin Microsoftin?

 4. Kyllähän tuo hiljaiseksi vetää kun muistaa vielä, että Euroopassa on kyse Nokian entisestä päämarkkina-alueesta ja perinteisestä vahvimmasta lenkistä. Tai sitähän se on vieläkin, koska kaikkialla muualla tilanne on vielä pahempi. Pistää vihaksi tuo Microsoft 🙁
  Ssopimuskusetuksen seurauksena Stephen Elop lähetettiin Nokian johtoon ja alentamaan Nokian osakkeen arvo riittävän alas valtausta varten sekä samalla tuhoamaan kaikki Microsoftin kanssa kilpailevat platformit ja kehitysympäristöt. Mission completed. Nokia on nyt jo panostanut WP:hen niin paljon, että ei siitä voi käytännössä poiskaan jättäytyä (eikä kokonaan pitäisikään). Ja Elop lentelee Seattlesta Suomeen käskyjä jakelemaan ja sitten takaisin ”perheen pariin” ja sopivasti samassa kaupungissa Microsoftin pääkonttorilla Ballmerin kanssa asiat järkkäillen.

Kommentointi on suljettu!