Sonyn kameralinssit kiinnittyvät älypuhelimeen

Sony_QX-10

Ok. Haluat siis laadukkaampia kuvia kuin älypuhelinkamera pystyy tarjoamaan, mutta et ole valmis sijoittamaan erilliseen kameraan? Sonyllä saattaa olla juuri sinulle ratkaisu, tai itse asiassa kaksi: DSC-QX100 ja DSC-QX10. Ne ovat iOS– ja Android-laitteiden kanssa yhteensopivia kameralinssejä, joiden hallinta hoidetaan mobiililaitteen kautta.

Sonyn idea on markkinoilla varsin ainutlaatuinen. Molemmat ovat itsessään täysiverisiä kameroita, mutta ilman näyttöä ja muita säätimiä. Tässä kohtaa älypuhelin astuu kuvaan. Sillä käyttäjä hallitsee lisäosaa WiFi-yhteyden kautta. Kameralinssi voidaan joko kiinnittää esimerkiksi puhelimeen tai asettaa vaikka pöydälle kuvausta varten. Molemmista malleista löytyy oman muistikorttipaikka ja niissä on ladattavat akut.

Kaksikosta edullisempi DSC-QX10 kustantaa noin 250 dollaria. Se painaa 105 grammaa ja tarjoaa Exmor R -sensorin, joka on kooltaan 1/2,3 tuumaa. Megapikseleitä on 18,2 ja optinen zoomi yltää kymmenkertaiseksi.

Noin 500 dollaria kustantava DSC-QX100 on suunnattu vakavammalle kuvaajalle. Siinä on sama tuuman kokoinen 20,2 megapikselin sensori kuin Sony RX100 Mark II -kamerassa, joka maksaa noin 750 dollaria. Se tarjoaa paremman kuvanlaadun sekä säätömahdollisuudet, kuin QX-10. Kooltaan se on kuitenkin suurempi ja painoakin on 179 grammaa.

Sony_QX-100

Molemmat mallit saapuvat Eurooppaan syyskuun aikana. Yksityiskohtaiset tekniset tiedot linssien osalta löytyvät Sonyn verkkosivustolta.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Odotan jo, että näen ensimmäisen puhumassa tollainen kiinnitettynä puhelimeen!

  2. Toimittajan käyttämä nimitys ”kameralinssi” on käännöksenä epäonnistunut, ja kun myös alkuperäinen nimi ”lens camera” on epäonnistunut, on ”kameralinssi” tuplahuono – siis oikein piinallisen huono. On tuskallista katsoa, kun toimittaja nytkähtelee hyperumpujen tahdissa. Koska kyse on tekniikkajulkaisusta (vaikkakin köykäisestä sellaisesta), olisi ollut parasta käyttää jotain selkeää ja osuvaa termiä, kuten ”kameramoduuli”.

    P.S. Näyttää Sonykin luopuneen ilmauksesta ”lens camera”, ainakin jutussa linkitetyn Sonyn lehdistötiedotteen perusteella, ja käyttävän ilmausta ”objektiivin tyylinen/näköinen kamera” (lens-style camera). Onkohan Sony muuten edes itse käyttänyt ”lens cameraa”, vai onko nimitys puhtaasti hype-sivustojen omaa keksintöä?

Kommentointi on suljettu!