Useat iPhone 6/6 Plus -kotelot ovat yhteensopivia uusien iPhone 6s -mallien kanssa

Aiotko päivittää uuteen iPhone 6s– tai iPhone 6s Plus -puhelimeen Applen edellisen sukupolven mallista? Monella herääkin tässä vaiheessa kysymys: sopiiko nykyinen suojakoteloni uuteen puhelimeen? Yleensä tätä ei tarvitse murehtia, kun kyseessä on s-päivitys, mutta tällä kertaa tilanne on toinen, koska Apple on tehnyt muutoksia rakenteeseen. Ne johtuvat muun muassa siitä, että uusi paineen tunnistava 3D Touch -näyttö vaatii värinämoottoreineen enemmän tilaa. Lisäksi puhelimen rungossa käytettävä alumiini on vaihtunut kestävämpään 7000-sarjan alumiiniin.

Verkkoa ja keskustelupalstoja aktiivisesti selattuani vaikuttaa siltä, että ainakin Applen omat nahkaiset ja silikoniset kotelot ovat yhteensopivia uusien mallien kanssa. Näin käyttäjät kertovat esimerkiksi Mac Rumors -foorumilla. Jos siis omistat tällaisen kotelon, et todennäköisesti joudu ostamaan uutta suojaa iPhone 6s:lle tai iPhone 6s Plussalle. Myös monet muut kotelot tuntuvat sopivan uusille malleille, kertovat käyttäjät keskustelupalstalla.

iPhone 6s on 0,2 millimetriä edeltäjäänsä pidempi sekä 0,2 millimetriä paksumpi. Plus-mallin kohdalla on tapahtunut myös muutoksia. Pituutta sekä leveyttä on tullut lisää 0,1 millimetriä ja paksuutta 0,2 millimetriä. Näiden muutoksien vuoksi kaikki edellisille malleille räätälöidyt kotelot eivät välttämättä ole yhteensopivia uusien iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -mallien kanssa.