HTC:n tuleva One M10 -lippulaiva kuvavuodossa

Useamman vuoden vaikeuksissa rypenyt taiwanilainen älypuhelinvalmistaja, HTC, jaksaa yrittää, eikä ole luovuttamassa. Twitter-vuotaja Evan Blass, @evleaks, on julkaissut kuvan taiwanilaisyhtiön seuraavasta lippulaivasta, joka todennäköisesti kantaa nimeä HTC One M10. Herra on myös kirjoittanut aiheesta artikkelin Venture Beat -sivustolle, jossa Blass paljastaa laitteen ominaisuuksia saamiensa tietojen perusteella.

Tumman kuvan vuoksi kaikkia uutuuden yksityiskohtia ei ole mahdollista nähdä. Lisäksi takaosan muotoilu jää tässä vaiheessa kysymysmerkiksi. Luvassa on kuitenkin muutoksia etupuoleen, kuten kotipainikkeen paluu, johon on integroitu sormenjälkilukija. Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä selventää, että kyseessä on prototyyppi, joten muutokset visuaaliseen ilmeeseen ovat mahdollisia.

Teknisesti luvassa on merkittävä loikkaus eteenpäin. M9:n viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö olisi vaihtumassa 5,1 tuuman 2560 x 1440 pikselin paneeliin, joka on mitä ilmeisimmin rakennettu Super LCD3 -teknologian sijaan AMOLED-tekniikkaa käyttäen.

Evan Blassin saamien tietojen mukaan One M10:n sisukset saattavat vielä muuttua, mutta toistaiseksi siitä pitäisi löytyä uusi Snapdragon 820 -siru M9:n Snapdragon 810:n sijaan , Adreno 530 -grafiikkaohjain, neljä gigatavua käyttömuistia (M9: 3GB RAM) sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa microSD-muistikortilla terästettynä. Käyttöjärjestelmänä olisi Android 6.0.1 Marshmallow tuoreella Sense 8.0 -käyttöliittymällä

Kameran osalta HTC on kokeillut viimeisten vuosien aikana useita eri ratkaisuja, jotka eivät kiehtovista ideoistaan huolimatta ole tuottaneet toivottua tulosta. One M10:stä pitäisi löytyä 12 megapikselin UltraPixel-kamera.

Pitkäaikaisille HTC-faneille ikävänä uutisena saattaa tulla se, että toistaiseksi vaikuttaa siltä, että mukana ei ole BoomSound-kaiuttimia. Lisäksi stereo-kaiuttimet vaikuttaisivat vaihtuneen yhteen kaiuttimeen. Aika näyttää, miten muutokset vaikuttavat äänenlaatuun.

Uuden HTC One M10:n julkaisun odotetaan luonnollisesti tapahtuvan tässä vaiheessa vuotta Mobile World Congress 2016 -messuilla. Mobiililaitteisiin keskittyvät messut alkavat tänä vuonna 22. helmikuuta ja ne järjestetään tuttuun tyyliin Barcelonassa.