Samsungin ensimmäinen puhelin 6GB:n RAM:lla: Galaxy C9 Pro

Käyttömuistin määrä älypuhelimissa jatkaa kasvuaan. Android-puolella neljä gigatavua on jo ihan peruskauraa, mutta markkinoilta löytyy jo laitteita, joissa on peräti kuusi gigatavua RAM:ia. Se on enemmän kuin monissa halvemmissa tietokoneissa. Nyt korealainen Samsung liittyy tähän ”kuuden gigatavun” -kerhoon esittelemällä Kiinan markkinoille Galaxy C9 Pro -nimeä kantavan uutuuden, jonka saatavuudesta länsimaissa ei toistaiseksi ole mitään faktaa.

Galaxy C9 Pro on Android 6.0.1 Marshmallow -pohjainen älypuhelin, jonka toimintoja hallitaan suurelta kuuden tuuman 1920 x 1080 resoluution kosketusnäytöltä. Puhelimen näyttöä suojaa nykyisin varsin yleinen, aavistuksen kaareva 2.5D-lasi.

Uutukainen rakentuu metallisen rungon varaan ja on kooltaan 162,9 × 80,7 × 6,9 millimetriä sekä painaa 189 grammaa. Se tulee saataville kultaisena sekä ruusukultaisena.

Galaxy C9 Pro värit

Puhelimen sydän on Qualcommin valmistama Snapdragon 653 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on huikeat kuusi gigatavua käyttömuistia. Kyseessä onkin Samsungin ensimmäinen puhelin, joka tarjoaa käyttäjälleen kuusi gigatavua RAM-muistia. Galaxy C9 Pron muita keskeisiä teknisiä ominaisuuksia ovat 64 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, sormenjälkilukija, USB Type-C -portti, 4G LTE, kaksi SIM-korttipaikkaa ja stereo-kaiuttimet Cirruksen äänikodekilla. Uutukaisen takaa löytyy 16 megapikselin kamera f/1.9-aukolla ja LED-kaksoissalamalla. Samoilla spekseillä oleva kamera on sijoitettu myös laitteen etupuolelle, jota selfie-kuvaajat varmastikin arvostavat.

Samsung Galaxy C9 Pro saapuu myyntiin Kiinassa 11. marraskuuta. Se maksaa 3199 Kiinan renminbiä, joka on noin 432 euroa.

1 kommentti

  1. Onhan tuo 6 gigan RAM puhelimessa jo ihan järjetön määrä, mutta jostain olin lukevinani, että tuo malli ei olisi lainkaan tulossa Suomen markkinoille.

Kommentointi on suljettu!