Huawei Honor 8 -vinkit: ota kaikki irti uudesta Honor-lippulaivastasi

Suositun Honor 7:n seuraaja on täällä. Kiinalaisen Huawein Honor-mallisto on saavuttanut suurta suosiota Suomessa ja uudelta Honor 8:lta odotetaan varmasti vähintääkin yhtä hyvää menestystä. Alku lupaa ainakin hyvää, sillä syyskuussa se oli kotimaisten operaattoreiden myyntilistoilla korkealla. DNA:lla ja Soneralla se otti itselleen kakkossija, kun Elisalla Honor 8:lla oli puolestaan ”tyytyminen” pronssiin.

Ulkoisesti puhelin on kokenut täydellisen uudistumisen vaihtamalla metallisen rakenteen lasiin. Honor 8 rakentuu metallisen kehyksen varaan, johon yhdistyvät lasinen etu- ja takapinta. Kiiltäväpintainen puhelin on saatavilla valkoisena, mustana, sinisenä ja kultaisena. Se on todellinen sormenjälkimagneetti, mutta erittäin tyylikkään näköinen ainakin allekirjoittaneen mielestä. Lisäksi Honor 8 on kädessä todella miellyttävän tuntuinen pyöreiden linjojensa ansiosta, toisin kun kantikas edeltäjänsä.

Suomessa Honor 8 saapui kauppoihin elokuun lopussa. Tarjolla on jo mainitut neljä eri värivaihtoehtoa, jonka lisäksi kuluttaja saa valita Honor 8:aan sisäistä tallennustilaa 32 tai 64 gigatavua. Honor 8 suositushinta Suomessa on 449 (32GB) ja 499 (64GB) euroa.

Avaa kamera ja ota kuva: näytön ollessa lukittuna nopein tapa ottaa kuva on napauttaa kahdesti äänenvoimakkuuden säädintä alaspäin. Tämä avaa kameran ja ottaa samalla kuvan. Jos ominaisuus ei toimi, voi sen aktivoida käyttöön kamerasovelluksesta. Avaa kamera, pyyhkäise vasemmalle, valitse Ultravalokuva ja aktivoi ”Avaa kamera ja ota pikakuva”.

Honor 8, piilota sovelluksia

Piilota sovelluksia: Huawei toimittaa puhelimensa mukana paljon sovelluksia, joista suurin osa on esimerkiksi allekirjoittaneelle täysin turhia. Niinpä niistä olisi kiva päästä eroon. Ne voi totta kai piilottaa yhteen kansioon, mutta tarjolla on myös järkevämpi tapa. Aseta peukalo ja etusormesi kotinäkymään ja vedä niitä toisistaan erilleen. Tämä avaa valikon, jonka kautta voi piilottaa haluamansa sovellukset kotinäkymästä. Vaikka sovelluksia ei voi poistaa, on tämä äärimmäisen kätevä tapa hävittää määrätyt sovellukset kotinäkymästä ja tehdä tilaa niille omille suosikeille.

Avaa Google-haku: Osassa Android-puhelimia Google-haku löytyy suoraan kotinäkymää vierittämällä vasemmalle ensimmäiselle sivulle. Näin ei tapahdu Honor 8:ssa. Mutta Google-hakuun pääsee nopeasti käsiksi missä ja milloin vain pitkällä painalluksella sormenjälkilukijaan.

Honor 8, älynäppäin

Käytä sormenjälkilukijaa älynäppäimenä: Yllä mainittuun Google-hakuun liittyen voi käyttäjä säätää sormenjälkilukijan toimintaa painalluksiin liittyen. Vaihtoehtoja on kolme: paina, paina kahdesti ja paina pitkään. Oletuksena määritettynä on vain ”paina pitkään” toiminto, joka avaa siis Google-haun. Painalluksia voi säätää Asetukset -> Älykäs avustus -> Älynäppäin. Itse olen määrittänyt esimerkiksi tavallisen painalluksen aktivoimaan taskulampun, kaksoisnapautuksen avaamaan Chromen ja pitkän painalluksen käynnistämään Google-haun.

Hyödynnä sormenjälkilukijan eleliikkeitä: Sormenjälkilukijalla pystyy tekemään Huawei Honor 8:ssa paljon muutakin, kuin vain avaamaan näyttölukon. Sillä pystyy esimerkiksi avaamaan ilmoitusvalikon pyyhkäisemällä sormenjälkilukijaa alaspäin tai selaamaan valokuvia pyyhkimällä oikealla ja vasemmalle. Voit aktivoida nämä ominaisuudet: Asetukset -> Sormenjälkitunniste -> Näytä ilmoituspaneeli / Selaa valokuvia.

Käytä puhelinta hansikkaat kädessä: Syksy on täällä ja joulu lähestyy kovaa vauhtia. Niinpä kaapeista saa kaivaa hiljalleen esille talvivaatteita. Hyvät käsineet ovat oleellinen osa kokonaisuutta ja niinpä olisi mukavaa, ettei hansikkaita tarvitsisi riisua esimerkiksi soittaakseen puhelun tai vastatakseen sellaiseen. Suuntaa siis Asetukset -> Älykäs avustus ja aktivoi Käsine-käyttö.

Honor 8, ajastettu virrankytkentä

Ajastettu virrankytkentä: Vaikka en olekaan Huawein EMUI:n visuaalisen ilmeen suurimpia faneja, tarjoaa sen asetukset paljon mielenkiintoisia valintoja. Eräs näistä on ehdottomasti mahdollisuus säätää puhelin sammumaan ja kytkeytymään päälle automaattisesti määritellyn kellonajan mukaisesti. Tämä on hyvä tapa säästää akkua, kun puhelimen voi asettaa katkaisemaan virran esimerkiksi kello 23.00 ja avautumaan automaattisesti kello 5.00. Näin puhelin on kuusi kokonaista tuntia käyttämättä virtaa ollenkaan. Voit säätää ominaisuutta Asetukset -> Älykäs avustus -> Ajastettu virta päälle ja pois -> Ajastettu virrankytkentä pois / Ajastettu virran kytkentä.

Honor 8, suojaa silmiä

Paranna unenlaatua vähentämällä sinivaloa: Käytätkö älypuhelintasi sängyssä ennen nukkumaan menoa? Tämä on hyvin yleistä. Monet, minä mukaa lukien, selaan usein sängyssä puhelimella muun muassa Twitteriä, Facebookia, Instagramia ja YouTubea. Tämä ei ole hyväksi unenlaatuasi ajatellen, sillä sininen valo tunnetusti vaikeuttaa unen saantia, sillä se vähentää muun muassa pimeähormoonin tuotantoa. Onneksi Honor 8:ssa on toiminto, joka muuttaa näytön värilämpöä kellertäväksi, vähentäen näin mobiililaitteiden vaikutusta uneen. Sen voi kytkeä päälle: Asetukset -> Näyttö -> Silmien mukavuus.

Honor 8, akkukuvake

Akun prosentit akkuikonin sisälle: Tällä kikalla säädät ylhäällä olevaa tilapalkkia, joka saattaa toisinaan täyttyä ikoneita. Niinpä kaikki avut, jolla sitä voi tiivistää ovat tervetulleita. No, Huawein EMUI 4.1 sisältää mahdollisuuden esittää akun varaustason akkuikonin sisällä. Kokeile: Asetukset -> Ilmoituspaneeli ja tilapalkki -> Akun varaustaso -> Akkukuvakkeessa.

Helpota yhden käden käyttöä: Toisinaan eteen tulee tilanteita, että puhelinta pitäisi onnistua käyttämään yhdellä kädellä. Esimerkiksi kiireisenä aamuna toisessa kädessä voi olla kahvikuppi, mutta samalla pitäisi näpytellä tekstiviesti tai etsiä tietoa verkosta. Vaikka Honor 8:n 5,2 tuuman näyttö ei nykymittapuun mukaan ole mitenkään suuri, saattaa toisinaan käyttö yhdellä kädellä olla hankalaa. Käyttöä voi helpottaa kätevästi pyyhkäisemällä aivan näytön alariviä vasemmalta oikealle, jolloin käyttöliittymä pienentyä ja siirtyy oikeaan alalaitaan. Näin laitteen käyttö onnistuu yhdellä kädellä ja käyttöliittymän jokaiseen nurkkaan yltää ilman puhelimen ”keikuttelua” kädessä. Pyyhkäisemällä alariviä oikealta vasemmalle palautuu käyttöliittymä takaisin koko ruudulle. Jos ominaisuus ei toimi, voit sen kytkeä päälle: Asetukset -> Älykäs avustus -> Yksikätinen käyttö -> Näytön mininäkymä. Saman asetussivun takaa löytyy myös ”Näppäimistön siirtäminen”, jolla Huawein oman virtuaalinäppäimistön voi siirtää koskettamalla sivussa olevaa nuolta. Ominaisuus toimii vain Huawein näppäimistön kanssa, joten esimerkiksi Googlen näppäimistön kanssa tämä ei toimi.

Jäikö joku hyvä Honor 8:aan liittyvä vinkki jakamatta? Jaa omat EMUI:n suosikkiominaisuutesi muille alla olevassa kommettiosiossa!

107 kommenttia

 1. Honor8 Valokuvia en saa siirrettyä tietokoneelle.

  1. Just ostin Honor 8:n ja nappailin kuvia. Niin kun työnsin UBS:n läppäriin wärkki ilmoitti tylysti: vain lataus! Blää… Mun käteen liian iso ja on sitäpaitsi liukas kuin ankerias kun on lasia! Sopii varmaankin parhaiten oikein isoon kouraan… Ei näytä myöskään kommunikoivan läppärin osoitekirjan kanssa? Kieliasetukset!!! Menee enimmäkseen Aasian puolelle? Jos nyt edes saksan löytäisi jostain. Tyylikkään näköinen!

   1. Moi, valitettavasti ohjeesta ei ehkä löydy kysyjän ongelmaan ratkaisua. Hänellä puhelin ilmoittaa vain lataustilan olevan käytössä. Minulla itselläni on sama tilanne ja pyyhkäisemällä pika-asetukset ylälaidasta alas sieltä ei löydy ollenkaan USB:tä, joten ei voi tehdä mitään valintoja. Minulla ei edes näy USB-valintaa 🙂
    Onkohan jossain muualla mahdollisesti paikka, josta saadaan USB tähän esille ?

 2. Vaihdoin vahingossa ”vaihtuvasta taustakuvasta” sellaiseen yhteen joka ei vaihdu. Miten saan vaihtuvan taustakuvan takaisin?

 3. Hyviä vinkkejä, pari päivää olen käynyt läpi ominaisuuksia ja hyvältä ostokselta vaikuttaa.

 4. Sama ongelma kuin Aadalla. Ennen avauskuva vaihtui, nyt ei. Mikä avuksi kun haluaisin takaisin vaihtuvan aloituskuvan?

  1. Hei Tuula ja muut!

   Jos haluatte vaihtuvan taustakuvan takaisin onnistui se seuraavasti. Asetukset -> Näyttö -> Taustakuvat -> Muuta aloitusnäytön taustakuvaa satunnaisesti.

   Onnistuiko? ?

 5. Mitä asiaa vilkuttaa honor 8 puhelimeni Sinisellä valolla hiljakseen?

  1. Se ilmoittaa että on tullut esim viesti tai josain sovelluksessa on tapahtunut jotain

 6. Saako jostain vaihdettua näytön tekstin värin?

  1. Hmm, ei taida onnistua. Olistko halunnut vaihtaa koko järjestelmän tekstin värin?

  2. Mäkin oon yrittäny jo pitkään ettiä miten sais tekstin väriä muutettua, mutta ei vaan löydy mistään. Kaverilla honor7 ni sillä on ainaki tekstit punasella, ei osaa hänkään auttaa kun ei muista mistä oli ne saanut laitettua…

   1. Haluatko siis, että koko järjestelmän tekstin väri vaihdetaan? Voin yrittää etsiä, onko se mahdollista. ☺️

 7. Hei! Osaatko sanoa mistä saan näytön aikakatkaisun säädettyä pidemmäksi, kun nyt menee lepotilaan 30s jälkeen? Yritin etsiä asetukset – >näyttö… mut en löytänyt sieltä.

  1. Tuo löytyy juuri sieltä, mistä olet koittanut asetusta etsiä, eli Asetukset -> Näyttö -> Lepotila. Tuon kautta voit säätää kuinka nopeasti tai hitaasti näyttö sammuu, kun sitä ei käytetä. ?

   1. Kiitos vastauksesta. Siellähän se oli! Silmät ei vaan rekisteröiny sitä koska se ei ole aktiivisena eli ”lepotila” teksti on vaalean harmaa eikä musta niinkuin muissa. Osaatko vielä auttaa et miten saan sen lepotila valikon aktiiviseksi? Nyt en pysty sitä klikkaamaan. Miksiköhän se ei ole aktiivisena?

    1. Hmm, kummallista. En kyllä osaa näin äkkiseltään auttaa. Kannattaa ottaa yhteyttä Huawein tukeen tai käydä jossain puhelinliikkeessä.

     Tutkin vielä asiaa ja ilmoitan, jos löydän ratkaisun. ?

  2. Sama ongelma ja mikä pahinta onnistuin virheklikkauksella muuttamaan ajan 15 sekunniksi optimointi-sivulla. YHÄ se näyttö – > lepotila säätö on harmaana, eikä sitä voi klikata. (Tyttären 7litessä voi sieltä säätää ihan normaalisti)
   15 sekuntia tekee monien sovellutusten käytöstä jo tosi epämiellyttävää (lukeminen, videoiden katselu). Vitsi että ottaa päähän! Onko tää joku tän kasin bugi, vai löytyykö asiaan ratkaisu?

   1. Onnistuin itse selvittämään asian (englanninkieliseltä sivulta löytyi vastaus.) Käytössä oli kevyt virransäästö, jonka aikana lepotila tulee väistämättä päälle 30 sekunnissa (tai 15 grr). Tää löytyy kohdasta asetukset – > akku ja se virransäästö pois päältä. Sen jälkeen kohdassa -> näyttö se lepotilan säätö on muuttunut aktiiviseksi ja ajan voi säätää mieleisekseen. Huh!

    1. Hienoa, kiitos Sanna tästä kommentista, olen itse ihmetellyt jo kaksi päivää tätä asiaa.

  3. Sama ongelma näytön lepotilan kanssa ja mikä pahinta onnistuin virheklikkauksella muuttamaan ajan 15 sekunniksi optimointi-sivulla. YHÄ se näyttö – > lepotila säätö on harmaana, eikä sitä voi klikata. (Tyttären 7 litessä voi sieltä säätää ihan normaalisti.)
   15 sekuntia tekee monien sovellutusten käytöstä jo tosi epämiellyttävää (lukeminen, videoiden katselu). Vitsi että ottaa päähän! Onko tää joku tän kasin bugi, vai löytyykö asiaan ratkaisu?

 8. Moikka! Päivitin juuri uuden Honor8:ini käyttämään 7.0 os:ää. Onko hajua miten saisin nyt tuon kultaisen teemavärin takaisin? Se kävi paljon paremmin kultaisen puhelimen kanssa kun tämä sininen 🙁 kultaisen älykannen läpi kurkistaa ruma sininen näyttö.

  1. Eikö kultaista teemaa löydy teemat-sovelluksen kautta (vai oliko nimi joku muu), jonka kautta puhelimeen voi ladata teemoja.

   Pitänee itse katsastaa löytyykö tuota teemaa, kunhan ehdin. ?

   1. Joo, kokeilin itse joitain noista Playstä saatavista ”launchereista”, niillä sai kultaisen teeman, mutta se ei muuttanut tuota lukitusnäytön kuvaa valitettavasti. Edelleen sininen tuo älykannesta kurkistava. Jos vaan keksit jonkun keinon, edes jonkun muun saada siihen kun tuon rumiluksen, niin mahtavaa 🙂 Muutoin löytyi kyllä hyviä vinkkejä tuolta kirjoituksesta, kiitos niistä ?

    1. Mene näkymään jossa kaikki sovellukset näkyy ja paina *>>Haku >>Teemat*

 9. Käytössä siis Honor 8. versio 7.0. Ennen tuli puhelimeeni ponnahdusikkuna jos lähetti maksullista sisältöä olevan tekstiviestin. Esim ajoneuvon rekisteritiedon kysely viesti 16400 numeroon. Ponnahdusikkunassa oli jotain tekstiä että tämä viesti on maksullinen, oletko varma että haluat jatkaa? Lisäksi siinä oli kohta josta puhelin muistaa valintani. No nyt epähuomiossa painin kielteisesti tuohon ja lopuksi vielä laitoin että älä muistuta jatkossa/ muista valintani.
  Nyt tilanne on se että en voi enää lähettää tekstiviestejä, jos on maksullinen sisältö.
  Miten tämän saa korjattua / muutettua alkuperäiseksi?

 10. Moi,
  Näytön ollessa lukittuna hipaisin yöllä jostain kohtaa näyttöä ja taustakuva vaihtui johonkin outoon enkä saanut omaani enää takaisin. Onnistuuko että tämmöinen saadaan pois päältä, ei ollut nimittäin ensimmäinen kerta kun kuva vaihtui johonkin oletuskuvaan.

 11. Kun liittää honor 8:n julkisern wifi verkkoon, niin näyttöön tulee kuva jossa qr koodi. Ohje alla, muodosta yhteys tähän wifi verkkoon skannaamalla kuva.

  Muten saan skannattua kuvan?

 12. Hei!Miksi Honor 8 ei tyhjennä sähköpostia vaikka teen mitä vain aina on sähköpostia?

  1. Mitä sovellusta käytät sähköpostiin?

 13. Miten tuon koputtamalla kuvan kaappaus tulee päälle 7ssa toimi hyvin tästä 8sta en saa

  1. Jos olet asentanut puhelimeesi Android 7.0 -päivityksen, saat asetukset päälle seuraavasti: Asetukset -> Älykäs avustus -> Liikeohjaus -> Älykäs kuvakaappaus.

   1. moi ja kiitos nopeasta vastauksesta.Katsoin mutta siellä ei ollut kuin mykistä saapuvat puhelut,mykistä ajastimet ja hälytykset ja löytyy android 7 päivitys

    1. Ja käytössäsi on siis Honor 8?

     Varmista vielä, että puhelimessa on Android 7.0 ja EMUI 5: Asetukset -> Tietoja puhelimesta. Tuolta katso kohdat EMUI-versio ja Android-versio.

    2. Kokeile vielä hakua. Eli avaa Asetukset ja käytä ylhäällä olevaa hakupalkkia. Kirjoita siihen: älykäs kuvakaappaus. Löytyykö?

  2. Sama ongelma… En saa koputtamalla kuvankaappausta. Eikä asetuksista löydy älykästä kuvakaappausta. Näyttäisi olevan android 7

   1. Omassa testissä olevassa yksilössä tuo asetus tosiaan löytyy (Asetukset -> Älykäs avustus -> Liikeohjaus -> Älykäs kuvakaappaus.). Todella outoa, että teillä sitä ei näy…

   2. En juuri nyt pääse puhelimeen käsiksi, mutta ainakin omasta mielestä ruutukaappaus on helpointa ottaa näppäinyhdistelmällä, oliko se Honor 8:ssa nyt äänenvoimakkuus alaspäin + virtapainike…

    1. Pärjää toki noinkin, mutta harmittaa kun kaikki kehutut ominaisuudet ei sitten toimikaan :/

    2. Oletko käynyt liikkeessä näyttämässä puhelinta, jos siellä osaisivat ”kaivaa” ominaisuuden esiin?

  1. Valitettavasti enempää en osaa auttaa. Ei muuta kuin vaikka oman operaattorin liikkeeseen asiaa ihmettelemään.

 14. Hei! Osaatko neuvoa, miten saan näppäimistön asetuksien kautta yksikätiseen tilaan? Painoin vahingossa asetuksen pois päältä oikealle keskitetyn näppäimistön vieressä olevasta nuolesta.

  Muuttaminen ei onnistu yllä annetuilla ohjeilla.

  1. Hei Katja,

   Haluat siis, että näppäimistön saa siirrettyä reunaan, jotta sitä on helpompi käyttää yhdellä kädellä?

   Jos viimeisin päivitys on asennettuna, niin ominaisuuden voi aktivoida seuraavasti: Asetukset -> Älykäs avustus -> Yksikätinen käyttö -> Näppäimistön siirtäminen. Tuon kun otat käyttöön, niin saat taas näppäimistön siirrettyä oikeaan tai vasempaan reunaan.

   Onnistuiko? ?

   PS. Käytössä pitää olla Huawein oma näppäimistö, jotta ominaisuus toimii.

   1. Hei, kiitos, näillä ohjeilla onnistui 🙂

    1. Mahtavaa! Oli mukava olla avuksi. ?

 15. Miten saan Honor 8 liten radion toimimaan, ei ole aktiivinen vaan ikävän harmaa

  1. Kokeile liittää kuulokkeet puhelimeen. Ne toimivat yleensä antennina ja ilman niitä radio toimii vain harvoissa puhelimissa.

 16. Miten saa liitettyä/tunnistettua usb:n kautta kuulokevahvistimen? X3 xperiassa onnistui kyllä asetuksista mutta tässäkö ei? Vaihtoon menee ja äkkiä, jos näin on.

 17. Saako mitenkään honor 8 lisättyä ICE tietoja?

  1. Itse laiton ICE:n näkymään lukitusnäytölle. Asetukset -> Näytön lukitus ja salasanat -> Lukitusnäytön allekirjoitus – kirjoitin siihen ICE ja läheiseni puhelinnumeron. Voi olla, että mahtuu useampia, en kokeillut.

 18. Osaako kukaan sanoa, miten toimii zokmaus Honor 8:n 64gb versiossa? Näytön zoomaus, siis.

 19. Minulla on lepotila 30 sekunttia, mutta en voi vaihtaa sitä pidemmäksi ajaksi. Miten vaihdan sen?

 20. Haluaisin saada Honor 9 Outlook kalenterin kalenteriin säädetyn kalenterimerkinnän ennakkohälytysäänen ja että merkintä pomppaa esim. tuntia ennen puhelimen ruutuun. Näin se toimi Lumiassa automaattisesti kun kalenteri oli asennettu puhelimeen. Androidissa ei tunnu toimivan. Nyt tulee tulevat emailit nkyviin mutta niitä en haluaisia taas näkyvän.

  1. Mika,
   tuolla kommenttiketjussa alempana on tätä samaa asiaa kysytty ja Teemu on luvannut tutkia asiaa. Meillä muillakin on tätä samaa ongelmaa.

 21. Hei!

  Miten saan näppäimistön yläpuolella olevan palkin pois, mihin ehdottelee sanoja? Onko se sanavalintaluettelo nimeltään.. no, haluan sen kuitenkin pois mutten mistään löydä sellasta nappulaa ://

  1. Katsoin tuossa Honor 8:n asetuksia, niin en itsekään löytänyt asetusta, josta kyseisen rivin saisi pois. ?

 22. Miten voin muuttaa puhelinen Honor 8 soittoääntä

  1. Voit muuttaa soittoääntä: Asetukset -> ääni -> SIM 1 -puhelimen soittoääni.

 23. mistä poistan sähköpostin saapumisilmoitusäänen?

 24. mistä poistan sähköpostin saapumisilmoitusäänen?

 25. Minä myös kaipaisin kalenterimuistutuksen pysymistä näytöllä. Nyt käväisee ruudulla ja häviää.

  1. Tämä sama kysymys oli aiemminkin, Teemu ei ole vastannut tähän. Tätä samaa toimintoa itsekin nyt kaipaan, että näytölle jäisi tuo muistuttava kalenterimerkintä keikkumaan. Onko Honorissa mahdollista??

   1. Pahoittelut. En ole ehtinyt tutkimaan asiaa?

    Haluatko siis, että tuleva kalenterimerkintä näkyy lukitusruudulla?

    Yritän selvittää asiaa, kun ehdin. Yritän muistaa. ?

    1. Moikka, juurikin näin. Nyt se muistutus vain pärähtää ja pitää äänen ja välähtää ruudulla, mutta ei jää siihen. Jos missaat äänihälytyksen, ja tulet puhelimelle vähän päästä, niin jäät paitsi tätä muistutusta. Sen sijaan, jos se jäisi ruudulle, kuten Lumiassa jäi, siihen voisi enemmän luottaa. Jos jossain välissä pystyisit tarkistamaan tämän, olisin tosi kiitollinen.

    2. Ok. Yritän ottaa puhelimen käsittelyyn tänään/huomenna. Pahoittelut hitaasta toiminnasta.

     On kyllä outoa, ettei kalenterimerkintä jää ruudulle. Jäävätkö kaikki muut ilmoitukset normaalisti näkymään lukitusnäytölle.?

    3. No niin. Nyt kokeilin puhelinta. Minulla puhelin ääntää ja lukitusrudulle jää kalenterin merkintä. Es osaa oikein sanoa, miksi sinulla ilmoitus katoaa. Minulla se pysyy niin kauan, kunnes niin sanotusti pyyhkäisen sen pois.

     Olethan muistanut laittaa kalenterimerkintään ilmoituksen päälle? Tässä vielä kuva, miten homma toimii minulla Honor 8 litellä:

    4. Moikka Teemu! Kiitos! Ainakin nyt sain muistutuksen aiheet näkymään, mutta niin vaan edelleen on, että se tulee ruudulle, mutta kun laitan sormenjälkitunnisteen ja avaan puhelimen, niin se katoaa itsekseen kuittaamatta pois. Mutta hyvä näinkin, että se näkyy sen ajan. Paras olisi toki, että sen joutuisi ”kuittaamaan” pois, jolloin se saisi 100% huomioni.

 26. Hono8 lite. Miten saan pois aloitusnäytöstä ne amerikkalaiset uutiset en tarvitse niitä.

 27. Miten saan palautettua työkalut valikkoon sää kuvakkeen? Onnistuin sen johonkin piilottamaan piilottamaan piilottamaan. Sovelluksissa kuvake kyllä näkyy.

  1. Mitä tarkoitat työkaluvalikolla? Sitä valikkoako, jonka saa esille pyyhkäisemällä näyttöä yläreunasta alaspäin?

  2. Hei,

   Tarkoitin aloitus näytöllä olevaa työkalut laatikkoa jossa eri sovelluksia. Sain ongelman ratkaistua ja löysin kadottamani piilotetut sovellukset kansiosta. Kiitos kuitenkin. Honor 8 on vielä vähän haasteellinen koska olen entinen Windows puhelimen käyttäjä. Maarit

   1. Ok. Hyvä, että ongelma on nyt joka tapauksessa ratkaistu. ✌️

 28. Honor 8 ( android 7.0 emui 5.0 ) olen nähnyt puhelimessani asetuksen, jossa sai vaihdettua ilmoitusvalon värejä, enää en löydä. Onkohan ominaisuus poistunut jonkin päivityksen myötä, vai mistä sen löydän?

  1. En osaa sanoa. Tässä Honor 8:ssa on ollut näiden asetuksista löytyvien toimintojen kanssa vähän kummallisuuksia… tai siis kun osalta tietty asetus on löytynyt ja toiselta ei. En juuri tällä hetkellä pääse Honor 8:iin käsiksi, joten en pysty tuota valoa tarkistamaan. Yritän muistaa, kun olen kotona ja ehdin puhelinta vilkaisemaan, että onko omassa testiyksilössäni mahdollista vaihtaa ilmoitusvalon väriä. ?

 29. Miten Honor 8:aan saa siirrettyä omia soittoääniä tietokoneelta? Kaapeliyhteydellä ei löytynyt puhelimen soittoäänikansiota.

 30. Mitekäs saa sottoäänen noeasti mykistettyä? Onkos kellään ideaa?

  1. Soittoäänen saa hiljennettyä painamalla äänenvoimakkuusnäppäimestä alaspäin, eli volume down.

  2. Asetukset -> Älykäs avustus -> Liikeohjaus-> Käännä

   Tuolta saat asetuksen päälle, joka puhelinta kääntämällä mykistää soittoäänen.

 31. Hankin juuri Honor 8 Lite -puhelimen, siirryin vanhasta Lumiasta siihen, joten käyttöjärjestelmäkin on minulle uusi. Tietäisikö joku, saako jostain asetettua niin, etteivät saapuneet tekstiviestit näy heti näytössä? Nyt ne näkyvät heti kun näytön ”aktivoi” virtanäppäimestä, jo ennen lukituksen poistamista.
  Ja jos vielä seuraavaankin ongelmaan löytyisi ratkaisu: Painoin vahingossa jossain vaiheessa näytölle tulleessa ilmoituksessa ”Enable screen notifications” tai jotain vastaavaa, olisin nimenomaan halunnut estää ne. Sovellus on News Republic. Nyt niitä hiton ”uutisia” tulee kokoajan näytölle! Kun yritän poistaa sovellusta, tulee ilmoitus: ’Haluatko korvata tämän sovelluksen tehdasversiolla? Kaikki tiedot poistetaan.’ Nyt seuraa varmasti typerä kysymys, mutta haluan olla varma 😉 Eli tietojen poistamisella tarkoitetaan varmaan vain siihen sovellukseen liittyviä tietoja, ei sentään muita poisteta? 🙂

  1. Hei Jenni!

   Mikään kysymys ei ole typerä, etenkään kun olet siirtynyt Windows Phone -puhelimesta Android-maailmaan. ?

   Vastaus ensimmäiseen kysymykseen: eli navigoi puhelimellasi Asetukset -> ilmoitus- ja tilapalkki -> Ilmoitusten hallinta. Jos haluat, ettei minkään sovelluksen ilmoituksen tietoja näytetä lukitulla näytöllä paina oikeassa yläkulmassa olevaa hammasratasta, valitse ”Kun laite on lukittuna” ja valitse ”Piilota henkilökohtainen ilmoitussisältö”. Huomasit varmaan listan, jossa oli kaikki sovellukset? Tästä listasta voit säätää jokaisen sovelluksen toimintaa ilmoituksien osalta, eli voit esimerkiksi estää vain tekstiviestien sisällön näkymisen lukitusruudulla jne. Pääsit varmaan kärryille? ?

   Tuohon toiseen ongelmaan voisit kokeilla seuraavaa Asetukset -> Ilmoitus- ja tilapalkki -> Ilmoitusten hallinta -> News Republic -> poista ”täppi” Salli illmoitukset -kohdasta. Tämän pitäisi estää kyseistä sovellusta lähettämästä jatkossa minkäänlaisia ilmoituksia.

   Kyllä, jos olet poistamassa sovellusta lähtee puhelimesta vain kyseiseen ohjelmaan liittyvät tiedot pois. Koko puhelimen voi nollata tehdasasetuksiin, eli tilaan jossa se oli, kun otit puhelimen ensimmäisen kerran käyttöön seuraavasti Asetukset -> Lisäasetukset -> Varmuuskopioi ja palauta -> Tehdasasetuksien palauttaminen.

   Toivottavasti näillä ohjeilla sait ratkaistua ongelmasi ja pääset nauttimaan uudesta puhelimestasi. ?

 32. Hei,
  kysyisin, et onko honor 8 lite -puhelmessa sellasta helppokäyttötoimintoa, et voit sanella viestin, minkä se kirjottaa?

 33. Minulla on Honor 8. MIten saan kuvat galleriasta SD-kortille?

 34. Olen myös siirtynyt vastottain windows käyttäjästä androidiin. Täytyykö minun palauttaa tehdasasetukset koska puhelinta käynnistäessäni en sallinut esim. Yhteystietojen käyttää valokuvia, nyt tosiaan yhteystiedoissa ei näy ihmisten kuvia, joka surettaa näin jälkeenpäin,en myöskään pystynyt liittämään kuvaa tehdessäni myynti ilmoitusta nettifoorumille. Olen Honor 8 käyttäjä.

  1. Moi Anne,

   Ei tarvitse nollata puhelinta. Voit hallita sovellusten käyttöoikeuksia helposti: Asetukset -> sovellukset -> yhteystiedot (tai joku muu sovellus) -> käyttöluvat -> napsi haluamasi oikeudet sovellukselle. Kokeile saatko yhteystietoihin kuvat käyttöön aktivoimalla oikeudet kameralla ja tallennustilalle. Auttoiko?

   Kokeile samaa myös käyttämäsi verkkoselaimen kanssa, jotta pystyisit liittämään kuvia nettifoorumille. 🙂

   Toivottavasti vinkeistä oli apua. ?

 35. Hei, entinen Lumia käyttäjä kysyy : miten saan ’Lumiamaisen’ näytönsäästäjän näkyviin Honor 8:iin, esim kello koka ajan himmeällä .. nyt vaikka olen täpännyt näytönsäästäjä päällä 1h niin kun ikkunallisen suojakotelon sulkee, niin näyttö pimenee täysin muutaman sekunnin kuluttua,
  kiitos 🙂

 36. Saako honor 8 mistään niin että eri neroilla on eri tekstiviesteille omat merkkiäänet? Saisi eroteltua heti tietyt viestit toisista äänen perusteella.
  Ihan esimerkiksi tekis ryhmän ja ryhmälle oma viesti merkkiääni joita ei tuu muista.

 37. Miten ihmeessä saan siirrettyä mikrofonilla (sanelimella) tekemäni äänitykset pöytäkoneelle? Kuvat ja videot onnistuu ja kaikki muu sälä, mutta näiden äänitiedostojen (m4A) siirto ei minulta onnistu lainkaan, niitä ei edes näy valikoissa mahdollisina siirrettavinä Osaatko auttaa?

 38. Miten saan kellonajan päivittymään Honor 8:ssa isolle näytölle, vaikka oikealla yläkulmassa aika näkyy oikeana? Gmt on jo +2…

  LISÄKSI: takakameralla otetut kuvatoat epätarkkoja, onkomuilla vastaavaa ongelmaa?

 39. Minulla on Honor 8. Miksi näyttö ei käänny vaikka automaattinen kierto on päällä? Alussa se kääntyi mutta ei enää.

 40. Käytössä on Gmailin kalenteri, joka on synkattu tähän puhelimen kalenteriin. Gmailin kalenteriin on tuotu lasten harkkakalenterit nimenhuudosta. Hienosti toiminut. Mutta nyt, harkkakalenterit ovat vaihtuneet eri paikkaan (jopoxiin) enkä saa niitä näkymään puhelimen kalenterissa mitenkään, vaikka Gmailin kalenterissa toimivat hienosti. Miten saan päivitettyä tilin puhelimen kalenteriin?

 41. Hei. Miten saan herätyksestä ma-pe ja la-su pois? Vuorotyöläinen tarvitsisi vain vanhanaikaisen 24 h herätyksen.

  1. Hei Jouni, siellähän on mahdollista tehdä aivan uusi herätys, joka on joka päivä voimassa. Ja käännät vaan pois ne siniset vivut päältä, jotka on muiden herätysten kohdalla.

 42. Honor 8- Miten saadaan kameran sulkimen ääni pois?

 43. Tiedätkö miten saan honor 8 sovellusten lukituksen pois . Sain otettua sormenjälki tunnistimen pois mutta en pinkoodia sovelluslukituksesta. Miten saan sen pois??

 44. Onko tietoa miten kameran äänen saa pois whatsapista

 45. En tarvitse enää apua. Sain sovellusten lukituksen pois sovelluksesta nimeltä Puhelimen Hallinta. Se ei ole asetuksissa vaan erillinen sovellus

 46. Hei

  Miten Honor 8 saa poistettua kuvat ja videot pysyvästi pois? Olen poistanut kuvat/ videot galleriasta sekä tiedostojen kautta sekä loppujen lopuksi myös tuon Lataukset -kansion kautta. Sen jälkeen olen vielä puhelimen hallinnan kautta puhdistanut puhelimen turhista tiedostoista. Kun kännykän käynnistän uudestaan, palautuvat kaikki äskettäin poistetut takaisin näkyviin galleriaan. Olen tähän käyttänyt jo monta tuntia aikaa ja aina nuo kuvat/ videot tulevat takaisin. Lisäksi whatsapp ei lataa saapuneita kuvia vaan ilmoittaa ”Lataus epäonnistui”. Kun koitan lähettää itse whatsapilla kuvaa tulee taas ilmoitus ”Valitsemasi tiedosto ei ole kuva”. Liittyvätköhän nämä kaikki yhteen vai eikö puhelin tunnista kuvan tiedostomuotoa? Puhelimen sisäisessä muistissa ja muistikortilla on kyllä useamman gigan verran tyhjää tilaa, joten kyse ei voi olla siitä..
  Alan olla jo aika epätoivoinen tämän suhteen 🙁

 47. Miksi kalenteri näyttää tapahtumat vain pari viikkoa taaksepäin? Saako tuota mistään pidennettyä. Eteenpäin kyllä näkyy hamaan tulevaisuuteen asti tapahtumat.

 48. Minulla on 8:ssani oma, sekä työn sim-kortti. Haluaisin että voisin ajastaa työ-simmin päälle/pois automaattisesti, ettei tarvitsisi aina asetusten kautta tehdä. Ohjeista en löydä. Olen koittanut googlailla myös appseja aiheesta, onnistumatta.

 49. Miten saan siirrettyä sovellukset puhelimen muistista SD-kortille? Honor 8 puhelin kyseessä

 50. Miksi minun noin puoli vuotta vanha honor 8 jäätyi silleen että minun puhelimen näyttöä en voinut painaa en voinut painaa näyttöön integroituja näppäimiä ja ruutu muuttui mustaksi tänään kun olin menossa pelaamaan Clash of clanssia

Kommentointi on suljettu!