Symbian-säätiö muistuttaa kehittäjiä alustan vahvuuksista

Älypuhelinalustojen markkinaosuuksia mitattaessa selvää ykköstilaa pitää Symbian. Suuresta osuudestaan huolimatta se ei ole onnistunut viimeisen vuoden aikana houkuttelemaan kehittäjiä ympärilleen aivan samalla tahdilla kuin esimerkiksi Applen iPhone ja Googlen Android. Sovellustarjonnan merkitys kasvaa asiakkaiden silmissä jatkuvasti, joten Symbian-säätiö pyrkiikin muistuttamaan kehittäjiä oman alustansa vahvuuksista uuden yourapp-kampanjan avulla.

Säätiössä keskitytään muistuttamaan kehittäjiä erityisesti alustan valtavasta levinneisyydestä. Tutkimusyhtiö Gartnerin lukuihin vedoten Symbian-laitteiden osuuden markkinoilla hehkutetaan vastaavan RIM:n, Windows Mobilen, iPhonen ja Androidin yhteenlaskettua määrää. Säätiön pointtina on, että kehittämällä Symbianille voi saavuttaa kerralla huomattavasti laajemman massan asiakkaita kuin muiden alustojen kohdalla.

Symbian Foundation kehuu samalla alustan loistavia tulevaisuuden näkymiä. Symbian pysyy analyytikoiden mukaan selvästi suurimpana älypuhelinalustana myös seuraavien vuosien aikana. Tämä luo varmuutta ja jatkuvuutta kehittäjien näkökulmasta.

Alustan vahvuuksina tuodaan esille myös avoimuus, monipuoliset kehitysvaihtoehdot ja mahdollisuus levittää sekä myydä sovellustaan haluamiensa kanavien kautta. Tulevaisuuden osalta mainitaan Qt, joka tulee muodostumaan Symbianin pääkehitysympäristöksi.

Lähde: Symbian Foundation

1 kommentti

  1. Ohjelmoijat kirovat Symbiania, koska sille kehittäminen on hankalaa. Ei siis ihme että sovelluksia on vähän. Ne ovat älypuhelimen sielu, ilman 3. osapuolen sovelluksia laitteella ei voi paljoa muuta kuin soittaa, viestitellä ja surffata netissä.

    Monet käyttäjät ovat kokeneet Symbianin sekavaksi ja hankalaksi käyttää. Tulevaisuudessa Symbianin osuus vähenee muiden alustojen yleistyessä, joten tämäkään ei innosta kehittäjiä.

Kommentointi on suljettu!