USA:ssa suunnitteilla uusi laki – Kamerapuhelimen tulee ääntää kuvaa otettaessa

Mies kuvaa Sony Ericsson

USA:ssa pyritään parantamaan kansalaisten yksityisyyttä hankaloittamalla salakuvien ottamista matkapuhelimella. Esitteillä onkin uusi laki, joka pakottaisi puhelinvalmistajia lisäämään kamerapuhelimeen äänen, joka kuuluu kun puhelimella otetaan kuva. Äänen tulee olla tarpeeksi kova, jotta se kuuluu riittävän kauas ja puhelimessa ei saa olla mahdollisuutta sulkea ääntä pois. Sen pitää siis kuulua joka tilanteessa.

Ihan hyvä laki sinänsä, mutta eikö samalla tulisi ottaa myös huomioon digikamerat? Kyllähän niilläkin voi kuvata helposti salaa, koska ne ovat erittäin pieniä ja sen vuoksi helppoja kuljettaa mukana. Päättäjät eivät ole myös luultavastikaan ajatelleet mitä tapahtuu tällä hetkellä käytössä oleville puhelimille. Useimmissa kun on nykyään mahdollista poistaa kamerasta klik-ääni, jos niin haluaa.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Nokia 5800:ssa tämä onkin jo otettu huomioon! Neljästä eri klik-äänestä saa valita, mutta pois sitä en ole vielä saanut. Typerää.

  2. Hyvä tietää! Uusissa Sony Ericssoneissa on myös valittavana eri ääniä, mutta joukossa on myös valinta, jolla äänen saa kokonaan pois.

  3. Omassa Sony Ericssonissa (k800i) äänen saa pois vai kun puhelin on äänetön tilassa

Kommentointi on suljettu!