Google laajensi Maps-karttapalvelua sosiaalisilla ominaisuuksilla

Google Maps Latitude

Google on tänään esitellyt uuden ominaisuuden mobiililaitteille suunnatulle Maps-karttapalvelulle. Uusi ominaisuus kulkee nimellä Latitude ja se tuo mukanaan Google Maps -palveluun sosiaalisia ominaisuuksia, joissa hyödynnetään matkapuhelinten sisäänrakennettua GPS-ominaisuutta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Latitude-ominaisuus mahdollistaa oman sijainnin jakamisen Google Maps- ohjelman kautta ystäville. Palvelun käyttö vaatii Google-tunnuksen, mutta jos käytössä on jo esimerkiksi GMail-sähköpostipalvelu, niin senkin tunnus käy.

Palvelu määrittää käyttäjän sijainnin joko GPS-ominaisuuden välityksellä tai matkapuhelinverkkoa käyttäen, jos puhelimesta ei löydy GPS:ää. Käyttäjä voi luonnollisesti myös estää oman sijainnin näkymisen muille tai valita sijaintinsa kartalta manuaalisesti.

Uusi versio Google Maps -ohjelmasta löytyy täältä. Se toimii tällä hetkellä useimmissa Symbian S60-, Windows Mobile– ja BlackBerry-puhelimissa. Latitude-ominaisuus on myös tulossa pian Java-tuella varustettuihin puhelimiin, Androidiin ja iPhoneen.

Latitude-ominaisuudesta löytyy esittelyvideo jutun lopusta.

1 kommentti

  1. Hyvä sovellus – hyötyä vaikkapa seurata, missä lapset luuraavat koulun jälkeen.
    Yritän päivittää puhelimeen esiasennettua Google Mapsia (2.2.0.11) uudempaan versioon 4.1.1 mutta lataus päättyy ilmoitukseen, ettei puhelin pysty asentamaan ohjelmaa koska se on jo sisäänrakennettu ”Unable to install. Componet is buildin.” Voisiko joku ystävällisesti neuvoa, miten saan päivitettyä ohjelman saadakseni Google Mapsin uusimmat ominaisuudet (esim. Latitude) käyttööni.
    Puhelin on Samsung I7110 (I7119XNHL2 customversion I7110DBTIA1).

Kommentointi on suljettu!