Video paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia Nokia 5530 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimesta

Lähes kaksikymmentä minuuttia kestävä ranskankielinen videokatsaus Nokian tulevaan 5530 XpressMusic -malliin paljastaa laitteesta muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Uutukaiseen on selvästi otettu ominaisuuksia sekä 5800 XpressMusicistä että N97-lippulaivamallista. Ohjelmistoltaan uutukainen on jopa kehittyneempi kuin sen isoveli 5800 XpressMusic. Onkin mielenkiintoista nähdä, tullaanko ohjelmistopuolen ominaisuuksia tuomaan päivityksen muodossa myös 5800-malliin.

Ensimmäinen hyvä huomio videossa (kohta 1:25) on, että uutuudessa SIM-korttipaikka löytyy muistikorttipaikan vierestä puhelimen sivusta. Molemmat ovat saman läpyskän takana, jonka aukaiseminen pelkästään sormilla näyttää olevan erittäin vaikeaa. Videossa apuna käytetäänkin mukana tulevaa stylus-kynää.

Kotinäkymässä muutoksia (7:39) on tapahtunut ainakin musiikkisoittimen suhteen. Nokia 5530 XpressMusic mahdollistaa kappaleen kelaamisen ja pysäyttämisen suoraan työpöydältä löytyvien kuvakkeiden avulla. 5800 XpressMusicissä kotinäkymä tarjoaa ainoastaan pikakuvakkeen musiikkisoittimeen.

Toinen mielenkiintoinen ohjelmistopuolen muutos (8:12) on joustava rullaus, joka toimii osassa sovelluksia. Ominaisuus näyttäisi toimivan ainakin yhteystiedoissa, viesteissä ja musiikkisoittimessa.

Videosta käy myös ilmi, että Nokia 5530 XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelimen mukana toimitetaan neljä peliä, jotka tukevat laitteen kiihtyvyysanturia.

Nokia 5530 XpressMusic on Symbian S60 5th Edition -alustaan perustuva puhelin. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat EDGE, Bluetooth, WLAN, microSD-muistikorttipaikka, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-salama ja 2,9 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 640 x 360 pikseliä. Puhelimen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lähde: All About Symbian