Sony Ericsson työstää uutta pelialustaa Google Androidille, tulossa pelipuhelin?

Engadgetin hahmotelma mahdollisesta pelipuhelimesta.

Verkkosivusto Engadget kertoo kuulleensa erittäin luotettavalta lähteeltä, että Sony Ericsson työstää uutta peliekosysteemiä Android-mobiilialustalle. Tulossa olisi myös erityinen pelipuhelin, jonka varustukseen lukeutuisivat suuri kosketusnäyttö ja liukukannen takaa löytyvät pelipainikkeet.

Itse laitteessa tulisi olemaan 3,7-4,1 tuuman kosketusnäyttö, yhden gigahertsin suoritin ja vähintään viiden megapikselin kamera. Pelinäppäimet sisältäisivät niin sanotun D-padin sekä PSP:tä tutut painikkeet olkanäppäimiä myöten. Väritykseltään Sony Ericssonin pelipuhelin on lähes musta, mutta mukana on muutamia hopeisia yksityiskohtia. Pelinäppäimistö on väriltään valkoinen.

Erityisen mielenkiintoiseksi huhun tekee se, että mukana pelialustaa kehittämässä saattaa olla myös itse Google. Android Market -ohjelmistokauppaan olisi luvassa erillinen peliosio. Pelejä pääsisivät mahdollisesti hyödyntämään myös muut valmistajat, jos laitteistovaatimukset ja pelinäppäimistö ovat kohdillaan.

Sony Ericssonin uutuuspuhelin tulisi todennäköisesti kantamaan PlayStation brändiä, joten kyseessä olisi vihdoin niin sanottu PlayStation-puhelin, josta on huhuttu vuosia. Käyttöjärjestelmän virkaa puhelimessa toimittaa huhun mukaan Androidin tuleva Gingerbread-versio.

Huhun toteutuminen olisi mitä ilmeisimmin suuri voitto sekä Sony Ericssonille että Googlelle. Japanilaisruotsalainen valmistaja pääsisi toimittamaan markkinoiden ensimmäisen Android-pelipuhelimen ja Google saisi lisää vetoa alustansa pelipuolelle.

Ensimmäiset julkistukset asian tiimoilta saattavat tapahtua Engadgetin lähteen mukaan jo lokakuussa.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

 1. Isot pojat pelaavat kovaa peliä. Sony ja Sony Ericsson ovat jo itsessään melkoinen toimija, ja kun siihen lisätään Google, niin löytyy vielä enemmän vääntöä.

  Ja pakkohan jotain on tehdä, kun mobiilipelaaminen ja konsolipelaamisen kehitys kiihtyy kovaa vauhtia.

  Applella on omat suunnitelmansa mobiilipuolella, mutta ainakaan vielä konsolipuolella ei näy aktiviteettiä. Nintendolla on Wii ja käsikonsolit, mutta ei puhelinta.

  Sen sijaan Microsoftilla touhutaan kovaa vauhtia, ja osa suunnitelmista on jo julkaistu. Näiden suunnitelmien mukaiset tuotteet tulevat markkinoille täksi jouluksi.

  Xbox360 saa Kinectin ja pelejä, joilla haastetaan sekä Wii että PS3 joulumarkkinoilla yhdessä jo myynnissä olevan päivitetyn konsolin kanssa. Myös Xbox Live kasvaa jatkuvasti.

  Windows Phone 7 on alusta asti sunniteltu ”Xbox phoneksi”, koska se sisältää Xbox Liven sosiaalisena pelialustana pelikauppoineen integroituna käyttikseen. WP7:lle tulee XBL-pelejä, joiden takana on tunnetut julkaisijat ja tästä vastaa Xbox-porukka.

  WP7 ajaa suoraan samaa XNA:ta ja Silverlightia mitä Xbox ja PC, joten cross plattform -kehittäminen onnistuu jo nyt tutuilla työkaluilla.

  Lisäksi WP7:ssa on Marketplace, jonka kautta kuka tahansa mobiilikehittäjä voi tuoda markkinoille oman pelinsä. Näin WP7:ssa on sekä avoin että ”suljettu” mobiilipelijakelualusta.

  WP7:n rautaspeksi mahdollistaa myös ylläkuvatun puhelimen tekemisen ohjaimineen monikosketusnäytön lisäksi.

  Toisaalta meillä on hieman huonoja esimerkkejä historiasta, että pelikonsolin ja puhelimen yhdistäminen ei välttämättä olekaan se killer app, koska pelaajakohderyhmä on suhteellisen rajattu. Mutta nähtäväksi jää kuinka markkinat ovat muuttuneet, ja ketkä laitevalmistajat haluvat lähteä tähän kisaan. Varmaa on se, että kuluttaja saa lisää vaihtoehtoja.

 2. Tuollainen puhelin iskee varmasti nuorisoon kuin häkä. En taida uskaltaa edes näyttää meidän pojille tätä kuvaa. Aikoinaan meillekin hommattiin Nokian N-Gage, mutta se ei ollut kovin hyvä pelikäytössä. Tuo kuvan puhelin näyttää jo oikealta pelipuhelimelta, joten varmasti se menestyy, jos vaan toimii hyvin ja pelejä on saatavissa edullisesti.

Kommentointi on suljettu!