HTC:ltä luvassa oma ohjelmistokauppa?

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC saattaa ottaa tulevaisuudessa nykyistä suuremman roolin matkapuhelinten ohjelmistomarkkinoista. Financial Times -julkaisun saamien tietojen mukaan HTC suunnittelee omaa ohjelmistokauppaa, jossa myytäisiin sovelluksien lisäksi mahdollisesti myös e-kirjoja.

Oma ohjelmistokauppa olisi HTC:lle yksi tapa lisää erottautua kilpailijoista mobiilimarkkinoilla. Sen kautta asiakkaille voitaisiin tarjota eksklusiivista materiaalia, joihin muiden valmistajien käyttäjillä ei olisi pääsyä. Samalla oma kauppa mahdollistaisi esimerkiksi Sense-käyttöliittymään sidottujen sovellusten ja palveluiden levittämisen.

Todennäköisesti ohjelmistokauppa tultaisiin liittämään Android-alustaan, johon HTC on panostanut viime aikoina paljon. Oman kaupan Android-puhelimille tarjoaa jo ainakin Samsung, jonka kauppapaikka on kuitenkin jäänyt markkinoilla melkoisen pieneen rooliin. Onkin siis kiinnostavaa seurata, miten HTC:n mahdollinen kauppa lähtisi markkinoilla rullaamaan.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. HTC:llä on oma ohjelmistokauppa jo Windows Phone 7:lle, kuten muillakin valmistajilla, osana WP7 Marketplacea. Tätä kautta valmistaja voi tarjota omille asiakkailleen ohjelmistoaa ja sisältöä sekä päivityksiä, jotka eivät ole muiden käyttäjien saatavilla.

  2. Mitähän Google tästä tykkää? Varmaan androidissa oli kuitenkin tarkoituksena, että sovelluskehittäjät tekisivät kaikissa puhelimissa toimivia widgettejä, mutta kohta meillä on tyhjä Marketplace ja jokaisella valmistajalla omanlaisensa käyttöliittymän lisäksi täysin omat Marketplacet…

    1. Noita eri kauppapaikkoja on tosiaan tulossa Androidille vähän joka tuutista. Amazonkin ainakin jossain vaiheessa suunnitteli omaa ohjelmistokauppaa Androidille.

  3. @Temposaur. Hyvä kommentti, mutta älypuhelinsota maailmalla ei ole ainakaan rauhoittumaan päin – vaan päinvastoin. Laitevalmistajat yrittävät löytää erilaisia keinoja erottua ja kun rautapuolella ”puhelimet ovat enemmän ja enemään samanlaisia”, nii softasta on tulossa entistä tärkeämpi erottumiskeino.

    LG aloitti tämän jo WP7-puolella lupaamalla ilmaisia sovelluksia asiakkailleen heidän omassa WP7 Marketplacessa. Tässä on selkeää lisäarvoa ja samalla se vähentää kustannuksia, koska softan paketoiminen puhelimeen ei ole halpaa, ja Marketplacen kautta voi jakaa myös päivitykset näppärästi. Näin valmistaja voi tarjota uusia asioita asiakkailleen puhelimen elinkaaren eri vaiheissa tai jos joku uusi hitti tulee markkinoille.

    Lisäksi valmistaja voi olla varma, että sovellukset toimivat hyvin heidän laitteissaan, ja hyödyntävät niiden mahdollisia erityisominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. WP7:ssa tämä ei ehkä ole niin oleellista kuin Android-puolella, jossa alusta on fragmentoituneempi.

Kommentointi on suljettu!