Samsungilta erityinen NFC-puhelin vuoden 2012 olympialaisiin

Samsungin valmistama Nexus S oli markkinoiden ensimmäinen Android-puhelin NFC:llä.

Matkapuhelinvalmistaja Samsung ja luottokorttiyhtiö Visa työstävät yhteistyössä matkapuhelinta vuoden 2012 olympiakisoja varten, jonka tarkoituksena on hyödyntää vahvasti NFC-teknologiaa. Puhelin tulee alustavien tietojen mukaan kulkemaan nimellä Samsung Olympic and Paralympic Games, mutta sen tarkempia ominaisuuksia ei yhtiöiden tahoilta ole vielä paljastettu.

Teknologiana NFC:stä on puhuttu jo vuosia, mutta sen hyödyntäminen jokapäiväisessä elämässä on edelleen pitkälti mahdotonta. Esimerkiksi analyytikkoyhtiö Forrester arvelee laajamittaisen käyttöönoton olevan vielä vuosien päässä. Tulevilla olympialaisilla teknologian levittäytymistä pyritään kuitenkin vauhdittamaan, sillä Lontoon kisojen järjestäjien mukaan NFC tulee näyttelemään kisoissa tärkeää roolia.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan NFC:tä olisi mahdollista hyödyntää Lontoossa peräti 60 000 eri paikassa. Kyseessä olisi massiivinen loikka eteenpäin nykytilanteesta. Käyttäjiäkin palveluille todennäköisesti löytyisi, sillä jo nyt markkinoilla on muutamia Near Field Communicationsia tukevia puhelimia kuten vaikkapa Nexus S.

Lähde: The Telegraph