Nokian myynti romahti Pohjois-Amerikassa heinä-syyskuussa alle miljoonaan kappaleeseen

Matkaviestinvalmistaja Nokian savotta Pohjois-Amerikan markkinoilla on käymässä entistäkin vaikeammaksi, selviää yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulostiedotteesta. Nokian heinä-syyskuun tuloslukuja voi käydä tarkastelemassa täältä.

Tiedotteesta käy ilmi, että yhtiön myynti Pohjois-Amerikan suurilla markkinoilla on laskenut jo alle miljoonaan puhelimeen. Vielä viime vuonna vastaavana ajankohtana Nokia myi Amerikassa 3,2 miljoonaa puhelinta, mutta nyt myynti on tipahtanut 0,7 miljoonaan laitteeseen. Se tarkoittaa vuositasolla huimaa 78 prosentin laskua myynnissä. Yhtiön myynti koki kolauksen myös Euroopassa (-29%) ja Kiinassa (-21%), mutta Lähi-idän ja Afrikan (+41%) sekä Aasian ja Tyynenmeren (+17%) alueilla valmistaja onnistui nostamaan myyntiään kiitettävästi.

Nokian älypuhelimet kävivät kolmannella neljänneksellä heikosti kaupaksi. Niiden myynti laski vuodentakaisesta 38 prosentilla ollen 16,8 miljoonaa laitetta. Perusluurien myyntiä yhtiö onnistui kasvattamaan kahdeksalla prosentilla 89,8 miljoonaan kappaleeseen. Suuntaus näkyi selvästi myös keskimääräisessä myyntihinnassa, joka painui viime vuoden 65 eurosta 51 euroon.

4 kommenttia

  1. Nokian roippeet menee parhaiten kaupaksi Afrikassa ja Aasiassa. Muualla kehittyneemmät puhelimet vievät markkinaosuutta rajusti.

  2. Markkinaosuudet ois nyt mielenkiintoisaa nähdä. Nokia vaqikeni niistä syystä…kin…köhän?

  3. Harhaanjohtavasti screenshotit Bellestä, luurithan on vasta tullut kauppoihin – vaan kiva lyödä lyötyä…

  4. Kolmansille osapuolille Nokian luurien softan kehitys on Qt:n myötä ollut tosi mukavaa ja antoisaa, kun ohjelmia on voinut kehittää C/C++:lla.

    Mutta kun WP7 saa lisää sijaa, niin ohjelmiston kehitys noihin luureihin muuttuu kyllä aivan täydeksi pödyksi. Eli HTML, CSS ja JavaScript-koodauksiksi. Ei hyvä sanon minä mutta johan yli 5-kymppinen joutaakin pois näistä skaboista piippuhyllylle viimeinkin elämästään nauttimaan.

Kommentointi on suljettu!