Windows Phone ohitti jo MeeGon selaintilastoissa Suomessa

Selaintilastoja ylläpitävän Statscounterin luvut antavat lupaavia merkkejä Windows Phonen menestymisestä Suomen markkinoilla. Reilun viikon myynnissä ollut Nokia Lumia 800 on saanut Windows Phonen ampaisemaan selvään nousuun Statscounterin mobiiliselaimia mittaavissa tilastoissa.

Ennen Lumiaa Windows Phonen osuus on Suomessa pyörinyt vajaan prosentin tuntumassa. Hetkessä osuus on kuitenkin noussut lähes 2,5 prosenttiin, jonka myötä Windows Phone kattaa Suomen verkkoliikenteestä jo suuremman palan kuin MeeGo, johon pohjautunut N9 on ollut myynnissä jo useamman kuukauden.

Statscounterin lukuja tukevat myös MobiiliBlogin kävijätilastot. Vuoden 2012 ensimmäisellä viikolla kaikista mobiililaitteista Windows Phonella surffasi MobiiliBlogissa vain 1,32 prosenttia käyttäjistä. Viime viikolla, eli viikolla viisi, luku oli noussut jo 4,99 prosenttiin.

Lähde: WMPoweruser

6 kommenttia

  1. Kun on kiva surffailla on kiva surffailla.
    t: N8:sta lumiaan siirtynyt

    1. Olen iloinen puolestasi että vaihdoit. Webbisurffailu Symbian kolmosella on epäinhimillisen huono kokemus. Jopa Bellellä.

  2. Aika marginaaleissahan tuossa vielä pyöritään, mutta toivotaan kaikki Nokian kannalta, että vuoden päästä tuossa tilastossa kilpailijoina ovat Android- tai Safari-selaimet.

  3. Pitää siis rueta näköjään surffaamaan täällä N9:llä 😀

  4. Tuo Windows Phonen äkkinäinen nousu 5 prosenttiin mobiiliblogin tilastossa vaikuttaa epäuskottavan suurelta, koska Windows Phonea käyttävien matkapuhelinten osuus kaikista käytössä olevista selaimella varustetuista puhelimista on paljon pienempi (en tosin tiedä tarkkaa prosenttiosuutta). Mikähän olisi sellainen tekijä, joka voisi vääristää tilastoa?

    1. Ei tilastot vältämättä ole vääristyneet. 🙂 MobiiliBlogin kävijät todennäköisesti ottavat uudet laitteet nopeammin omaksee ja tämä näkyy keskiverrosta eroavina tilastoina.

Kommentointi on suljettu!