Samsung Galaxy S III: pyöreämpi, sulavampi ja älykkäämpi

Maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi noussut Samsung esitteli vihdoin kolmannen sukupolven Galaxy S -puhelimensa. Uutuus kantaa odotetusti nimeä Galaxy S III ja nähdään Euroopan markkinoilla jo 29. toukokuuta. Laitteen suositushinta on 699 euroa.

Korealaisvalmistajan uutuudessa keskeisessä roolissa ovat käyttäjästä huolehtivat ominaisuudet. Tästä esimerkkeinä ovat muun muassa Smart Stay ja S Voice. Smart Stay säätää näytön valon tarkkailemalla käyttäjän silmiä etukameraa hyödyntäen. S Voice on sen sijaan älykäs puheohjaus, jota voisi verrata hyvin Applen Siriin. Käyttäjä voi keskustella puhelimen kanssa ja määrätä sille tehtäviä kuten asettaa herätyksen puhetta käyttäen.

Puhelimen etupuolella loistaa 4,8 tuuman HD Super AMOLED -kosketusnäyttö, joka kykenee 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen. Edeltäjäänsä kookkaammasta näytöstä huolimatta uutuus ei ole merkittävästi Galaxy S II:sta suurempi. Uutuuden viralliset mitat ovat 136,6 x 70,6 x 8,6 millimetriä ja se painaa 133 grammaa.

Samsung Galaxy S III:n suorituskyvystä vastaa neliytimellinen Exynos 4 Quad -piirisarja. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.0 ja sen päällä lepää Samsungin oma käyttöliittymä.

Puhelimen takana on kahdeksan megapikselin kamera LED-salamalla. Edestä löytyy 1,9 megapikselin kamera HD-videokuvauksella. Muita ominaisuuksia ovat ainakin WiFi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, microSD-muistikorttipaikka, 16, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Virtaa kolmannen sukupolven Galaxy S:lle antaa muhkea 2100 mAh:n akku.

24 kommenttia

 1. Tämä ei enää ole puhelin, vaan pieni tabletti.

 2. ns.hybridi-malli. 😉 Näyttö ei ole kuitenkaan mrkittävästi suurempi,kun vertaa SGS2 SGS3 näyttöjä keskenään (0.3tuuman ero).Ihan pakko käydä testaamassa kuitenkin. Puhelimen jämäkkyys reunoista mietityttää,että onko samaa jämäkkää materiaalia kuin SG Note vai sitten ”hepposta” SGS2 reunojen materiaalia. :/ Kamera on pakko olla parempi laadullisesti,kun vertaa nykyisen SGS2 mallin kameraan!!!.Uudessa mallissa näyttäisi olevan dual led salama tai sitten led ja xenon salama. 🙂

 3. Sorry siis näyttöjen ero tuumissa on 0,5 eikä 0,3. :/

 4. Toivoisin itse, että tuossa olisi parempi kamera kuin SGS2:ssa. Ongelma SGS2:ssa on, että sen kamera ottaa kuvia ”kaukaa”. Kaikki näkyy niissä hirveän pienenä. Zoomaaminen ei tietenkään ole hyvä juttu.

  Tuo SGS3:n käyttöliittymä vaikutti erittäin raikkaalta. On tuo muutenkin hieno
  ja erittäin kiinnostava älypuhelin. Puhelimessa on tehty hienoja ratkaisuja. Hyvä Samsung!!! 🙂

 5. Ainakin puhelimen muotoilu on erittäin hienon näköinen. Toivattavasti puhelimen kamera olisi parempi kuin vanhassa s2:ssa…

  1. Se ainakin on varmaa, että siinä on nopeampi kamera kuin SGS2:ssa. Siinä kun tuppaa olemaan vähän hidas se kamera.

 6. Muotoilusta plussaa, isosta koosta miinusta. Jos haluan isolla näytöllä varustetun älypuhelimen, niin valinta osuisi ennemmin Noteen kuin uuteen S3:een. Hinta molemmissa sama, Notessa plussana touchpen ja sitä tukevat applikaatiot. Myös kamera on Notessa mielestäni ellei erinomainen niin todella hyvä, jopa N8:iin verrattuna (minulla N8, tyttöystävällä Note, joten vertailen päivittäin :).

 7. Erittäin vahva esitys Samsungilta. Käytännön toimivuus ja mukavuus on pakko olla loistava. Tuohon kun lisää vielä Android-järjestelmän mahtavan ekosysteemin niin tämä tulee myymään maailmalla valtavia määriä. Uusi älypuhelinten benchmark-laite.
  Näytön koko on ainut asia joka osalle käyttäjistä saattaa olla jopa liian suuri, mutta itse kokeilemallahan tuo selviää. Suuntaus on kuitenkin ollut koko ajan suurempiin näytön kokoihin ja suuri näyttöiset mallit ovat myyneet hyvin.

 8. Sanoisin että erittäin heikko esitys Samsungilta. Ei ole helppoa olla ykkönen. Koko on jopa älypuhelimeksi mielestäni liian iso. Muotoilusta sanoisin että sitä ei ole. Se on vain kulmista pyöristetty ohut palikka. Ja entä hinta. Voi herranen aika, kuinka paljon ihmisillä on rahaa käyttää puhelimeen jota sitten vaihdetaan vuoden parin välein? Taitaa olla jossain määrin myös näyttämisen halua. Softasta en sano mitään. Aika näyttää.

 9. Sääliks käy Samsungia ku noin hyvää rautaa puhelimessa ja silti tulee häviämään iPhone 5:lle

  1. Mistäpäs sinä sen tiedät kun iphone 5:sta ei ole julkaistu?

   1. Kyllä sen nyt tietää, että tämä tulee iPhonelle häviämään, eihän tämä loppupeleissä edes kilpaile samoista asiakkaista. Toinen on ergonomiseen käyttöön tarkoitettu näppärä pieni älyluuri, toinen on kahdella kädellä käytettävä mini tablet.

    Ensimmäiselle markkinat on monin kerroin isommat, ihan yhtä lailla kun tähänkään asti galaxy s2 ei ole päässy lähellekään iPhonen lukuna.

    Vai missä mielessä tässä puhuttiin häviämisestä, se on sitten taas toinen asia 🙂

 10. Sääliks käy Apple-faneja, kun luulevat iipuhelimen pääsevän edes lähelle S III:n teknistä tasoa. Jo pelkästään näytöt ovat aivan eri maailmasta.

  1. iPhone 5 ei pääse vain lähelle vaan menee kirkkaasti ohi

 11. Aika pettynyt olen julkistukseen. Hirvee hypetys kaikesta uudesta ja hienosta jota tulee, ja käytännössä ei tullut juurikaan mitään uutta. Pari uutta softaparannusta ja parempi rauta ja helvetin ruma muotoilu. HTC:llä ois nyt aika iskeä. Toivon jopa, että samsung menettää markkinaosuuttaan, sillä oli kyllä niin pettymys tämäkin julkaisu… ärsyttää jopa, kun odotin jotain oikeasti mullistavaa…

  1. Mitähän uutta ja mullistavaa sitten odotit?

 12. Rumempi kuin SGS2, eikä muutenkaan hetkauta. Fail

  1. no ei todellakaa oo rumempi..mulla oli samsung galaxy s2 ennen ja nokia lumia 800 mut ku tuli sg3 ni noi muut meni myyntiin

 13. Katsokaa tota luuria tuossa kuvassa, on se valtava, huh huh

  Nyt se sitten nähdään todellisuudessa, että tätäkö se on mitä käyttäjät haluaa, eli jättiluureja.

 14. Liian iso puhelimeksi, vanha galaxy S on sopivan kokoinen puhelimeksi.
  Saas nähdä millaisia bugeja täs kolmosessa on.

 15. tässähän pitää kohta ihan tosissaan ruveta hankkiin reisitaskuhousuja että saa kännykän taskuun

 16. Tuli hommattua S3:nen. Hieno ja hyvä luuri kaikin puolin. Isohko se on, mutta siihen kyllä tottuu.
  Mutta se uusien älypuhelinten, (varsinkin ”suurten” näyttöjen) akun kesto, ei huva !
  Koskee myös ko. puhelinta. Miksi sitten hankkia esim. tälläinen puhelin. Niinpä, sano se. Miehet on kai ikuisia pikku-poikia, aina pitää saada hienompi ja hienompi vekotin.

Kommentointi on suljettu!