Microsoft esitteli Surface-tabletit

Verkossa kiertäneet huhut osoittautuivat oikeiksi. Microsoft on esitellyt Los Angelesissa kilpailijansa Apple iPadille, jota se kutsuu nimellä Microsoft Surface. Se on kokonaan yhtiön sisäisesti suunnittelema tuote, joka heijastaa Microsoftin kolmikymmenvuotista historiaa laitteistosuunnittelussa.

Valmistaja tuo tarjolle kaksi Microsoft Surface -taulutietokonetta. Ensimmäinen pohjautuu ARM-siruun ja Windows RT -käyttöjärjestelmään. Siitä löytyy 10,6 tuuman Cleartype HD -näyttö, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, USB 2.0. Laite on 9,3 millimetriä paksu ja painaa 676 grammaa.

Toinen Surface-tabletti pyörittää Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmää Intelin Ivy Bridge -pohjaisen suorittimen voimalla. Se on 13,5 millimetriä paksu ja painaa 903 grammaa. Mukana on 10,6 tuuman täyden teräväpiirtotason ClearType Full HD -näyttö, USB 3.0, microSDXC-muistikorttipaikka, Mini DisplayPort ja 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Microsoft Surface on varustettu kiinteällä jalustalla. Sen avulla tabletti voidaan asettaa pöydälle esimerkiksi videokeskustelun ajaksi. Laitteen rakenteessa on käytetty erityistä VarpoMg-materiaalia, joka luo luksuskellojen kaltaisen pinnoitteen ollen kevyttä ja kestävää.

Mielenkiintoisimpana lisänä amerikkalaisjätti esitteli Surfacelle Touch Cover -suojan. Se kiinnittyy tabletin kylkeen Applen Smart Coverin tavoin ja tarjoaa näytön suojan lisäksi näppäimistön. Touch Cover tekeekin näppäimistön mukana kuljettamisesta ennennäkemättömän helppoa.

Microsoft tulee kertomaan laitteidensa saatavuuden ja hintatiedot myöhemmin.

26 kommenttia

 1. Ihan lieeeevästi yliampuva mainosvideo. Mä ainakin nauroin, en tiiä olisko saanut. :/

  1. Aivan täysin normaali mainosvideo. Näettekö useinkin aliampuvia mainosvideoita

   :S

 2. Entä löytyykö siitä 3G (tai 4G), eli pääseekö nettiin WiFi-alueen ulkopuolella?

 3. Peli on Microsoftin osalta hävitty ennen kuin se edes alkoi, JOS siitä puuttuu 3G/4G ominaisuus. Ei kai ne meinaa pyytää kuluttajia usb-porttiin mokkulaa tökkäämään? Pidän kyllä kuluttajana isosti peukkuja Microsoftille, että kilpailu (ehkä) kovenee, koska se on kehityksen voimavara. Itsellä on iPad2, johon olen varsin tyytyväinen, enkä koe mitään tarvetta vaihtaa sitä Surfaceen. Pidän kuitenkin tärkeänä, että on muitakin pelikentällä. Saa nähdä mikä on sitten Googlen Nexus Tab, joka julkaistaneen ensi viikolla.

 4. Miks käyttöjärjestelmä pyörii? Tuntuu vaikeakäyttöiselle.

  1. Pyöriminen = toimiminen
   Käyttis pyörii sulavasti = käyttis toimii sulavasti

 5. Ihmettelen runsaasti tabletin saamia kriittisiä kommentteja, jotka on varmaan kohdistettu enemmän Microsoftia kuin Surfacea vastaan.

  Omasta mielestäni MS on onnistunut luomaan varsin mielenkiintoisen konseptin. Kalliimman näytön resoluutio on ”toiseksi paras” markkinoilla, eli voittaa Androidit helposti muttei pärjää iPadille. Muuten laitteisto, käyttöjärjestelmä yms. on hyvin toteutettu.

  Laite tosiaan hämärtää läppärin ja tabletin rajaa, sillä noita näppäimistöjä tullaan varmasti myymään paljon. Laite yhdistääkin Windows 8:n parhaimpia puolia: laitetta käytetään ensisijaisesti kosketusnäytöllä, mutta kirjoittaminen hoidetaan fyysisellä näppäimistöllä ja esim. Win7-ohjelmia voidaan ohjata myös kosketuslevyllä, joka tuossa näppäimistössä näyttää olevan.

  Laite vaikuttaa tähän asti tulleiden tietojen perusteella erittäin onnistuneelta. MS:ltä olisi hyvä veto tarjota tuki myös Euroopan 4G:lle vakiona. Hinta, tarkemmat tekniset tiedot ja saatavuus ratkaisevat menestyksen.

  1. Joo tuota windows vihaa ei kannata yritäkään tajuta. Ihan sama mitä MS tuo markkinoille, jotkut kommentoivat tuolla tavalla. Nämä laitteet tulevat myymään kuin häkä, eikä ihme. Tabletti jolla oikeasti voi tehdä jotain. Lisävaruste kynä on hyvä lisä ja kuoret vaikuttavat todella järkevältä innovaatiolta.

   1. Jakke olet itse samanlainen vihaaja kaikkea muuta paitsi mikrosoftia ja nokiaa kohtaan.

    1. Näinkö?? Pidän kaikista käyttiksistä Androidia lukuunottamatta, lähinnä koska se bygii tehoista huolimatta. Tietenkin jos mielestäsi ”kaikki” on Android, olet fanipoika.

  2. ”laitetta käytetään ensisijaisesti kosketusnäytöllä, mutta kirjoittaminen hoidetaan fyysisellä näppäimistöllä ja esim. Win7-ohjelmia voidaan ohjata myös kosketuslevyllä, joka tuossa näppäimistössä näyttää olevan.”

   Kosketuskevy, arrgghhh. Vielä en ole koskaan käyttänyt hyvää kosketuslevyä. Tiedä sitten jos mäkeissä on, mutta PC maailmassa en ole törmännyt.

   Kirjoittaminen hoidetaan fyysisellä näppiksellä? Mitä nyt olen käyttänyt tablettia vajaa 3kk niin en kyllä käytä sitä juuri koskaan asennossa missä näppistä voisi käyttää. Ostin tabletin nimenomaan siksi, että voisi välttää jatkuvaa pöydän ääressä istumista.

   Mun mielestä tuo surface yrittää olla liikaa läppäri ja sitä mainostetaankin niin. Mielestäni väärä tyyli. Tablettia pitäisi ensisijaisesti mainostaa tablettina. Nyt ihmisillä herää kysymys miksi en sitten osta ultrabookkia tai läppäriä.

   PS: ei tuossa välttämättä ole edes 4G:tä tai vastaavaa, mitään mainintaa ei tilaisuudessa ollut.

  1. Koska tableteissa yleensä selkeästi parempi akunkesto kuin läppäreissä, ja niitä on myös mukavampi kuljettaa mukana kevyemmän painon vuoksi

 6. Tätä laitetta voi käyttää sekä läppärinä että tablettina.

  Integroitu hiiri pitäisi vielä saada.

  Kevyt läppärin hankkijat varmaan miettivät kahteen kertaan hankkiako tällainen sen läppärin sijaan.

  Hinta ja kipailu muiden Widows 8 läppäri/tablettien taholta vaikuttaa tuotteen lentoon lähtöön.

  1. Siihenhän saa hiiren USB-liitännällä.

   Minuun tämä vetosi täydellisesti.
   Syksyllä on giganttireissu tosiasia.

 7. Jos tämän laitteen olisi tuonut markkinoille Apple, olisi varmasti suurin osa ihmisitä kehunut laitetta.

  Mutta kun Microsoft toi laitteen markkinoille niin suurin osa haukuu miettimättä yhtään onko laite oikeasti hyvä vai huono.

  1. IPadihan sai valtavat haukut kun se tuli 🙂 PS suurin osa näillä palstoilla nimenomaan haukkuu applea tekee se sitten mitä vaan, sinänsä outo kommentti sinulta.

 8. Juupas/eipäs -keskustelu käynnissä. Jännää, hyvin jännää.

 9. Niin missä on laitteen WiFi = WLAN kuten täällä Suomessa käsitetään. Vai onko MIMO sitten sitä, että kättelee WLAN laitteen tuosta vaan ja lähettää dataa WLAN laitteen kautta puolin ja toisin.

 10. Ton laitteen etuhan on just se, että sitä voi käyttää sekä tablettina, että läppärin korvikkeena. Käyttäjä saa valita ja vaihtoehtoja ei koskaan ole liikaa.

Kommentointi on suljettu!