Windows Phone 8 saa tuen full hd -näytöille

Loppuvuodesta markkinoilla nähdään Windows Phone 8 -pohjaisia full hd -puhelimia, jos on uskominen The Vergen saamiin tietoihin. Verkkojulkaisu sanoo kuulleensa, että Microsoft tulee julkistamaan alustalleen myöhemmin tämän vuoden aikana päivityksen, joka sisältää tuen 1920 x 1080 pikselin tarkkuudelle. Nykyään alusta tukee seuraavia tarkkuuksia: 800 x 480, 1280 x 720 ja 1280 x 768.

Päivitys kulkee The Vergen mukaan nimellä General Distribution Release (GDR3). Se on tarkoitus saada markkinoille uusien laitteiden kera ennen joulua.

Näyttöjen lisäksi paketti laajentaa alusta piiritukea. Se tuo tuen Qualcommin uusille neliydinpiireille.

Suunnitelmien perusteella seuraava merkittävä Windows Phone -laitteiden aalto sijoittuu loppuvuoteen. Mahdollisesti myös Nokian huhutut Catwalk– ja EOS -mallit nähdään vasta joulumarkkinoilla.

Lähde: The Verge

15 kommenttia

  1. 800 x 480 on oikein.
   Minkäköhän takia tulee tuki neliydinprossuille, jos alusta tukee prossuja 64 asti?

   1. Mikkisoftan tuntien tämä versio toimii tasantarkkaan neliydinpiirillä. Nykyiset tuplaytimet jää WP8:n 😉 Juu, ytimien määrän suhteen ”ainoa” oikea ero on yksi vs. monta, eli millä tavoin kernelin sisäiset lukitukset pitää toteuttaa. Ja yksiydin prossukin ajaa ihan hyvin moniydinkerneliä, toisin kuin MS antaa tyhmän yleisön ymmärtää.

 1. Hahaaahaa, kohta alkaa armoton takinkääntö (taas kerran) Windows Phone porukoilla. Elop ”the takinkääntäjä” etunenässä. Mikä hetki sitten oli täysin tarpeetonta, muuttuu taas sekunnin osissa ihan älyttömän tarpeelliseksi. 🙂

 2. Kuitenkin tekee saman tempun kun teki 7.5 versiolle. Eri lähdekoodi yms

  1. Fool me once, shame on you
   Fool me twice, shame on me
   😉

  2. Epäilen suuresti jos MS ei halua menettää WP:n mahdollisuuksia lopullisesti.

  3. Miksi tehdä taas uusi lähdekoodi, kun nyt WP8 ja W8 toimivat täydellisesti yhteen?

 3. Tuohan tarkoittaa siis varmasti että Microsoft julkaisee isonäyttöisen Lumian joulumarkkinoille. Mielenkiintoista.

  1. microsoft ei voi julkaista lumiaa, koska lumiat on nokian puhelimia -_-

   1. Totta, anteeksi lipsahdus.
    TOSIN, Nokialla taisi olla se diili Microsoftin kanssa (oliko 5 vuotta vai mikä?) julkaista pelkästään Windows Phone -puhelimia. Se tekee Nokiasta käytännössä Microsoftin Lumia-tytäryhtiön.

    1. No voihan nyt v..tu. Mieti, ennen kuin painat lähetä nappia.

 4. Tukeeko Android käyttöjärjestelmä 1280 x 768 resoluutiota?.Jos tukee niin eipä Android valmistajilta (mm.Samsung) ole tullut sellaisia älypuhelinmalleja!!.

  1. Heh heh, aika huono trolli. Android käyttiksenä ja sovelluksineen skaalautuu mihin tahansa resoluutioon, kunhan tekijät noudattavat tiettyjä hyviä toimintatapoja. Logiikka perustuu siihen, että käyttiksen pitää soveltua erilaisiin laitteisiin eikä niin päin kuten esimerkiksi WP:ntai Applen tapauksessa, jossa pyritään rajoittamaan laitekantaa ja ohjaamaan kuluttajia suljettujen muurien sisälle. Android ei määritä laiteresoluutioita vaan lukuisa joukko valmistajia. Tämä on yksi syy miksi Linux-pohjainen skaalautuva alusta on otettu laajasti käyttöön.

Kommentointi on suljettu!