Kuvavuoto: Galaxy S4 Zoom on puhelin kameran olemuksella

Galaxy S4 Zoom

Luulitko, että tulevan Nokia EOS -puhelimen takana oleva kohouma kameraa varten on suuri? Tuskin mietit enää, sillä yllä olevassa kuvassa esiintyy huhujen mukaan ensimmäistä kertaa Galaxy S4 Zoom, jonka julkistuksen odotetaan tapahtuvan 20. kesäkuuta Samsungin Lontoon tilaisuudessa.

Ollakseen älypuhelin Samsung Galaxy S4 Zoom muistuttaa erehdyttävästi nykyaikaista digipokkaria. Kuvasta nähdään, että laitteessa on tuki puhelinverkkoyhteyksille ja itse puhelinsovelluskin löytyy alavalikosta. Niinpä se mitä ilmeisemmin on Galaxy S4 Zoom, eikä esimerkiksi Galaxy Cameran seuraaja.

Huhu kertoo Galaxy S4 Zoomin näytön olevan kooltaan 4,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan 960 x 540 pikseliä. 16 megapikselin kameran odotetaan kykenevän kymmenkertaiseen optiseen zoomiin. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa 1,6 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kahdeksan gigatavun tallennustila, microSD-muistikorttipaikka ja Android 4.2.2 -käyttöjärjestelmä. Ikävä kyllä laitteen mitat ja paino pysyvät kysymysmerkkeinä.

Lähde: Sam Mobile

69 kommenttia

 1. Ei tuo tule kyllä kelpaamaan kenellekään android käyttäjälle tällä sivustolla,kun löytyy ne kaikista pahimmat puhelimen synnit eli paino ja paksuus.

 2. Ollakseen älypuhelin Samsung Galaxy S4 Zoom muistuttaa erehdyttävästi nykyaikaista digipokkaria.
  TOTTA!!.

  1. Kohta Tulee järjestelmäkameraan puhelin,kun Samsung kehittää.

   1. Pian julkaistaan myös Galaxy S Fridge ja Galaxy S Hoover

    1. Eikä ole kuin pari vuotta kuin ”ei helvettiä” hoettiin, kun Notesta ensi kertaa huhuiltiin..

    2. Kun on pääomaa, kannattaa kokeilla kepillä jäätä ja innovoida

 3. Pumera vai kamelin?

  Vaikken mikään Pureview/EOS -fani olekaan, on se crop-zoomineen parempi vaihtoehto kamerapuhelimeksi kuin tuollainen suuritilavuuksinen ja raskas viritys. Seuraava pykälä onkin sitten kallis järkkäri, jos oikein aletaan kuvaamalla kuvaamaan.

 4. Tuskin tuota on myyntihitiksi tarkoitettu. Luultavasti halutaan vain viedä nokian päänahka parhaan kamerapuhelimen tittelistä. Pureview voittaa silti… 😀

  1. No ei tuota ole lippulaivaksi tehty. Hieman eteenpäinviety Galaxy Camera.
   Nämähän sata eri mallia tosin saattaa syödä ykköstykin myyntiä, mutta tuskin sekään hirveästi Samsungia harmittaa.

 5. Pian sanotaan että kevyt ja ohuthan toi on

 6. Muuten, kun sain ekan älärin, en ole digikameraan enää koskenut, enkä koske, koska aina oli ongelma et mihin se vekotin mahtuu ja siksi ees harvoin mukana.

 7. Järkkäri ja puhelin samassa taskussa…. niinkuin kaikkea muutakin uutta katsotaan aina alkuun kieroon… Samsugilla on jo ollut markkinoilla kamera varustettuna Androidilla,
  itse mietin vaan, että koska ne tekee siitä puhelimen.. ei tullut puun takaa toi ja varmasti oma käyttökunta tollakin.

  1. No ei tuo järkkäri vielä ole. Jos olisikin peilitön näppärä järkkäri kunnon kennolla, androidilla ja 3/4G niin avot 🙂
   Ehkäpä Micro Four Thirds kiinnityksellä? No tuskin sentään, Samsung tykkää omistaan, kuten Sony. Ja muut ei oo Androidilla kunnostautunut.

 8. Aika hirveä. Mutta kunnioitusta Samsungille että kokeilee rajojaan.

 9. ”Galaxy S4” 😀 Ei helvetti! 😀
  Lanseeraisivat edes oman malliston tällaisille ”kamerapuhelimille”.
  Enään ei puutu kuin Galaxy S4 partakone ja Galaxy S4 auto.
  Lopullisesti repeän näille Samsung malleille 😀
  + vielä suorastaan järkyttävän naurettava Android.

  1. Mietin ihan samaa. 😀 Naurettavaa touhua!

 10. Myönnetään, luulin vitsiksi ekan kerran kun näin. Jos Nokia Eos on niche-tuote, ni tämän värkin markkinasegmentille täytyy keksiä kokonaan uusi nimi !

 11. Mitä? Näitähän Samppa aikoo myydä varmaan 15miljoona eka kuukauden aikana!

  1. Noita kuvia katsoessa tulee mieleen että mitä hemmettiä samsungin työntekijät on miettiny!!

   1. Älkää mollatko suotta uutta tuotekonseptia. Tämä on asennekysymys. Täällä vahvasti kännyköihin suuntaantuneessa blogista on luonnollista äimistellä isolla zoom-möykyllä ”pilattua” kännykkää. Mutta digikameran käyttäjänä ihmettelin jo noin seitsemän vuotta sitten että miksi digipokkarista on jätetty pois kameran käyttöä huimasti monipuolistava ominaisuus: solukkopuhelin. Lähes kaikki oleelliset komponentithan oli jo silloin digipokkareissa: akku, näyttö, virtakytkin, latausliitin, ohutkuorinen kotelo, … , vain yhteys solukkoverkkoon puuttui. Ihmeen kauan tällaisen tuotteen tulo kesti – odotin tällaista kieli pitkällä jo viisi vuotta sitten – silloin tosin Nokialta.
    Valokuvaukseen vakavasti suhtautuvat ovat olleet koko ajan olleet tietoisia kamerakännyköiden rajoituksista. Vasta viime aikoina ovat nämä kaksi (kännykkä- ja kameramaailma) lähestyneet toisian, kun Nokian PureView-kameroihin on saatu valokuvien laatua oleellisesti parantavia ominaisuuksia. Haittaako siis jos vastaavaa lähestymistä tapahtuu myös kameroiden tuotekehityksessä?

    Jossakin valokuvauslehdessä tai -blogissa esiteltynä tämä tuote saanee tyystin erilaisen arvostelun kuin tällä kännykkäfoorumilla. Hotain tällaista:
    ”Hienoa, sama tuttu zoom-digipokkarikamera, nyt täydennettynä harmittavan usein puuttuvalla ominaisuudella: älykännykällä”.

    1. Nii, tämä on mobiiliblogi, ei kamerablogi. 808:n takamokkula on vielä siedettävällä tasolla mutta tuo Samsungin räpellys on jo naurettava.

  2. Suosittelen,että Samsung kannattaa jatkaa perinteisellä vahvuusalueellaan (kopointi) eikä ala kehitellä mitään omaa, jos ei tuon parempaan pysty.

   1. Samsungin kannattaa jatkaa uusien tuotekonseptien kehittämistä, koska aina joku niistä menee kaupaksi. Ja vaikka ei menisikään, saadaan kokemusta joka voi olla tarpeen muutaman vuoden kuluttua. Tekihän Nokiakin vuoden 2002 paikkeilla toinen toistaan ihmeellisempiä lisävarusteita, joista loppujen lopuksi hyvin harva meni kapaksi. Ja muistatteko sen Nokian kamerapuhelimen jossa oli saranoita vähän joka suuntaan ja käännettävä kahva, nimenomaan kännykän kameraa varten – eipä niitä enää kännyköissä näy, vaikka Nokia taisi tehdä kyseisellä kamerakännykällä rahaakin.

 12. Pokkarihan tuo pääasiassa on, jossa on vain mukana puhelintoiminnot. Varmasti esim asuntovälittäjille käypäinen peli jolla ottaa kuvat ja videot myytävistä asunnoista. Lisäksi edelläkävijä tuossa zoom hommassa, jos on 10x optinen zoom mukana. Kilpailijoilla ei moisia olekaan vielä tarjolla.

  1. Herää kysymys tarvitseeko puhelimessa olla 10x optinen zoomi? Varmasti tarvittava tekniikka muillakin valmistajilla, mutta mitä teet tuolla zoomilla puhelimessa?

   1. Oikea kysymys onkin, haluavat ihmiset (tai osa heistä) zoomin kameraan? Näin on ollut ainakin pokkari-puolella. Ja tämä mallihan on ensisijaisesti pokkarinkameran tilalle markkinoitu, puhelin vasta toissijaisesti.

    1. Mites tätä on markkinoitu kun ei ole vielä edes julkaistu:D

 13. Hattua voi nostaa Samsungin uusien tuotteiden innovointikyvylle. Tämä kuuluu vähän samaan luokkaan kuin Galaxy Beam. Uusi ja erilainen ratkaisu. Samsungilla on varaa tälläisiä kehittää ja julkaista, muilla jää ideapöydälle koskaan päivänvaloa näkemättä.

  1. ..muilla jää ideapöydälle koskaan päivänvaloa näkemättä.

   Tähän täytyy sanoa että: Onneksi

  2. Nokia 808 pureview (ja EOS) kamera on uusi ja erilainen ratkaisu. Tämä lähinnä räpellys joka jää ihan syystä ideapöydälle firmalta joka on kykenevä arvoa tuoviin innovaatioihin.

 14. Toki jää, koska ei ole massia. Muillakin olisi vaikka mikro puhelimella. Ja jos on nappulaa, nin aina kandee kokeilla. Tpsin eihän samppa ole keksinyt MITÄÄN merkittävää itse, eikä tuonut markkinoille. Pelkkää kopiointia ja sillä tosin hyvät hillot. Mutta käy kuten äpylle, ehkä jo tänä vuonna!!!

  1. Kehottaisin Kimiä perehtymään hieman tarkemmin Samsung konsernin tuotekehityksen. Aloittaa voisi vaikka avaamalla muiden valmistajien laitteet ja laskemalla Samsungin niihin toimittamat osat.

 15. Tuntuu ainakin kommentoinnin perusteella herättävän paljon mielenkiintoa.
  Uskoisin, että Samsung ei ole laskenut tuolle kovin monen miljoonen myyntitavoitetta, koska se on tullainen special malli. (Voi tosin olla, että esim. jokainen Windows Phone malli on harvinaisempi ilmestys kuin S4 Zoom myyntimäärien perusteella.)

 16. 10x zoom, mutta mikä mahtaa olla aukko telenä? Tuskin kovin pimeässä tuolla kuvaa. Mutta mielenkiintoista nähdä kummassa parempi kuvanlaatu tässä vai Nokian EOS:ssa.. Älypuhelimena varmasti EOS parempi.

  1. Uskon noin 99,999% että EOS:ssa on parempi kuvanlaatu. Noiden zoomikameroiden kuvanlaatu on pokkareissakin kuraa.

 17. Henkilölle (esim. siskoni), joka tykkää ottaa valokuvia ja toisinaan pelata puhelimella pelejä /surffata, mutta ei tykkää soittaa ellei ole aivan pakko (mutta puhelin pitää silti olla mukana hätätapauksia, tekstiviestejä ja siihen vastaamista varten) – tämä on aivan loistava laite. Varsinkin kun silloin ei tarvi pitää kahta laitetta mukana. Jos pääasiallinen tarkoitus on kamera, mutta noin niinkuin sivuhuomautuksena se toimii myös kamerana – ei sen parempaa voi ko. henkilölle olla. Jos tämän hinta on järkevissä rajoissa voi laite hyvinkin olla menekki käyttöön jossa puhelin pitää syystä tai toisesta olla, mutta ei ole se pääasia.

  1. Pleikkari 3 kameralla ja puhelimella olis jees

  2. Epäilen että tuollaista möhkälettä viitsii mukana kokoajan kantaa. Eli huono tuohon sinun kuvailemaasi tarkoitukseen.

   1. Möhkälettä..? Hiukan paksumpi kuin nykyinen älypuhelin. Väittäisin, että huomattavasti kivempi pitää mukana kuin älypuhelin + pokkari yhdistelmä.. (Varsinkin kun ko. pokkari tällä hetkellä on Canon PowerShot A40 🙂

 18. siivous intoisille olisi imuripuhelin ja remonttireiskalle jakoavainpuhelin 1mm-40mm aukolla jne………….

  1. Mites nokian aprillipila? Möisi varmaan paljon.

 19. Siskollesi Nokia EOS olisi 99% parempk kamerana, 99% parempi älypuhelimena ja 150% parempi taskukonsolina

 20. Mielenkiintoinen malli Samsungilta, mutta itseäni ei puhuttele. Tavallisissa älypuhelimissa on jo tarpeeksi hyvät kamerat tilannenäppäilyyn ja toisaalta ei ole järkkärin voittanutta jos oikeasti ryhdytään kuvaamaan.

  Kyllähän tuo tietysti VÄHINTÄÄN sen 1-2 milliä myy jo pelkässään Samsungin jakelukoneiston plus suositun käyttiksen turvin. Samsung on vähän samassa tilanteessa kuin Nokia oli 2000-luvun alkupuolella, malleja on turvallista kun myynti on tietyllä tavalla taattu. Nokian sinänsä hyvän kameratekniikan taas pilaa WP-käyttis joka estää myynnin.

  1. ” Nokian sinänsä hyvän kameratekniikan taas pilaa WP-käyttis joka estää myynnin.” 😀 Tutustu edes käyttöjärjestelmään ennen kuin fanaattisena Android nörttinä tulet Nokiasta avautumaan.
   Kyllä Nokia puhelimien vahvuus on nimen omaan WP-käyttis. Ehdottomasti paras mobiilikäyttöjärjestelmä jota olen ikinä käyttänyt. En voisi millään kuvitella palaavani Androidiin, ja saman kokemuksen jakavat myös kaikki tuntemani WP:n omistajat.
   WP on sinänsä Nokialle ongelmallinen, koska Nokia aloitti WP:n kanssa pohjalta. Nousun tekeminen täysin uuden käyttöjärjestelmän kanssa nykyisessä kilpailu- ja tarjontatilanteessa on vaikeaa. Nokian tilanne ei olisi yhtään helpompi vaikka Nokia olisi valinnut Androidin. Andoidin kanssa erottuminen ja markkinaosuuden kasvattaminen uutena tulokkaana olisi yhtä vaikeaa kuin WP:n kanssa.
   WP on kuitenkin ominaisuuksiltaa valaovuoden edellä vanhanaikaista ja vuosia uudistumattomana pysynyt Andoroidia. WP on myös huomattavasti käyttäjäystävällisempi.

   Galaxy S4 Zoom ei todellakaan ole mielenkiintoinen. Mm. Nokia luominen kamerapaineiden alla Samsungin oli pakko kehittää nopeasti oma huippu kamerapuhelin, kuitenkin epäonnistumalla siinä. Jos toteutus olisi ollut samanlainen kuin tuleva Nokian EOS- puhelin, voisi tuo olla menestys. Siihen Samsung ei kuitenkaan kykene. Samsung käytännössä kehitti kameran , lisäsi siihen puheominaisuudet ja nimeksi antoi Galaxy S4. Järkyttävä tekelehän tuo on!
   Nokia vei taas voiton ja Samsung tuttuut tyyliin tekee aina perästä sen mitä muut keksivät.

   1. Nokian kamera tekniikka on hyvää, mutta fakta vaan on että Windows Phone ei mene kaupaksi. Ihan yks hailee mitä mieltä sinä olet olen siitä tai jostain muista järjestelmistä. Operaattorit eivät sitä halua, laitevalmistajat eivät WP-puhelimia halua (paitsi Nokia huonon sopimuksen takia), kuluttajilla ei ole sille erityistä tarvetta. Marginaalinen järjestelmä ja Nokialla on tekemistä, että pysyisi edes TOP10 joukossa älypuhelinvalmistajana.

    Käyttiksen valinta ei muuten ole mikään joko/tai-kysymys. Nokia voisi normaalitilanteesa valmistaa puhelimia useampaan järjestelmään ja painottaa sitten vaan myyntia sen mukaan mikä menee kaupaksi. Tekniikka on tekniikkaa ja laitteet laitteita. Sama se mistä raha tulee. Tuo Windows Phoneen jääräpäisesti keskittyminen ei ole Nokian busineksen etu, ainoastaan Microsoftin etu. Pelkkä Microsoftin jalkarätti ilman omaa päätäntävaltaa nykyinen Nokia valitettavasti onkin. Eiköhän Nokia päädy vuoden sisällä ihan virallisesti Microsoftin alle, sitten on Lassilla juhlat.

    1. Ei mm. Nokia Lumiat mene huonosti kaupaksi sen takia että niissä on WP-käyttis, eivätkä mm. jälleenmyyjät käyttöjärjestelmän takia Windows puhelimia ”hyljeksi”. Ongelma on se että jälleenmyyjillä ei ole tarvetta ottaa WP:tä valikoimiin.
     Ei esim. tulevaisuudessa Jollan puhelimet jää mahdollisesti vain erikoisuutta havittelevien laitteiksi, koska käyttöjärjestelmä olisi huono, vaan siksi että tuote on uusi ja tuntematon. Ei siksi koska se olisi jollakin tavalla huonompi kuin muut. Ja sama pätee myös Windows puhelimiin.

     Nokian sopimus ei sinänsä ero vaikka Samsungin sopimuksesta Android-järjestelmään. Tuo jankutus siitä että Nokia sopimus ”on huono” on täysin turha ja Android-fanaatikkojen keksimä. Ei siitä huonoa tee se että Elop sattumoisin oli ennen Microsoftin palveluksessa. Tai että WP-laitteista löytyy Windows logo.
     Ei Nokia ole millään tavalla liitetty tai yhteydessä Microsoftiin. MS vain toimittaa käyttöjärjestelmän Nokian laitteisiin. Samoin kuin Google Samsungille.

     Nokian täytyi tehdä valinta, eli valita jokin käyttöjärjestelmä, jonka päälle ruveta rakentamaan brändiä ja tuotteita. Eli se todellakin oli joko/tai valinta. Sinunmielestäsi kaikki olisi hyvin jos Nokia olisi syystä tai toisesta päätynyt Androidiin?
     Ei tässä ole kysymys mistään jääräpäisyydestä, vaan oman valinnasta, bisneksen turvaamisesta ja siitä että Nokialla nähtiin että WP:ssä on mahdollisuus.
     Se ei liity millään tavalla Microsoftiin, eikä se ole Microsoftin etu, vaan Nokian valinta.

     Ei Nokia ole millään tavalla kytköksissä Microsoftiin. Ilmeisesti myös Samsung ja vaikka HTC ovat Microsoftin ”jalkarättejä”, koska niilläkin on WP:puhelimia mallistoissa.
     Nokian suhde ei ero millään tavalla muidenkaan suhteista käyttöjärjestelmien toimittajiin.
     Microsoft ei liity millään tavalla Nokian päätöksiin. Nokia on itsenäinen osakeyhtiö. Microsoftin omistusosuus on nolla prosenttia. Nokialla ei työskentele ainuttakaan Microsoftin työntekijää. Päätäntävalta on 100 prosenttisesti Nokialla, eikä Microsoftilla ole mitään sanottavaa Nokiaan liittyvissä päätöksissä.
     Ilmeisesti myös Samsung on täysin Googlen päätäntävallan alla, ja varmaan kohta osa Googlea? Sitten sinulla on juhlat, ehkä siihen menee jopa alle vuosi. Kuka tietää?

     Itseäni ei kiinnosta yhtään, onko Nokia samaa yritystä Microsoftin kanssa. Ostan Nokian puhelimia siksi, koska ne ovat kokemusteni mukaan hyviä, samaa kokemusta en saanut mistään omistamastani Android puhelimesta.
     On täysin turhaa keksiä suunnitelmia jostakin Nokian ja Microsoftin yhdistymisestä ilman minkäänlaista faktaa.

    2. Hah, nyt on kyllä Suomen Microsoftin konttori aktivoitunut Lassi-nimimerkin taakse. Hellyttävä purkaus 😀

     Juu, eihän sillä toki mitään tekemistä Microsoftin ja nyky-strategian kanssa että myynti rysähti kerrasta alas kun Elop uusine strategioineen taloon tuli. Pidä tuo, ihmeen kauan ihminen näköjään pystyy itselleen sujuvasti valehtelemaan. 😉

    3. Voin sanoa että sen verran tuntemusta minulla on yrittäjyydestä ja tietoa mobiilibisneksestä, että tiedän että varsin hyvin miten erilaisten yhtiöiden yhteistyö toimii. Microsoft itsenäisenä yhtiönä ei liity millään tavalla Nokiaan. Vaikka olisitkin (ja ilmeisesti olet) sitä mieltä että WP-käyttöjärjestelmä on romahduttanut Nokian, ei se liity millään tavalla Microsoftiin.
     Nokia ja Microsoft toimivat erillisinä yhtiöinä. Täysin samoin peraattein kuin vaikka Google ja Samsung. Ei tässä ole kyse mistään itselleen valehtelusta, vaan bisnemaailman periaatteista ja yhteistyöstä. Nokian ja Microsoftin yhteistyö ei ole millään tavalla normaalista poikkeavaa, toisin kuin esim. sinä luulet sen olevan.
     Ei ole olemassa minkäänlaisia asioita, jotka jollakin tavalla viitaisivat Nokian ja Microsoftin fuusiutumiseen. Teoriassa ja käytännössä tällainen tilanne on mahdoton. Se vaatisi sen että Microsoft ostaisi Nokian, mikä taas vaatii käytännössä sitä että Nokia olisi konkurssin partaalla, jotta ostaminen olisi mahdollista. Ei Nokialla ole mitään tarvetta yhdistyä Microsoftiin, eikä Microsoftilla ole mitään tavoitteita Nokian ostamisesta.

     En minä itselleni valehtele, vaan tiedän mikä Nokian tila tällä hetkellä on. Ei ole mitään syytä olettaa että Nokia tulisi koskaan olemaan osa Microsoftia.
     Ei Nokia sinun oletustesi vastaisesti sormia napsauttamalla ole osa jotakin toista yhtiötä.

    4. Jonne, oletko sinä Suomen samsungin työntekijä koska haukut kaikkia muita niin paljon… Älä hauku Lassia koska samalla tavalla sinäkin puolustat Androidia ja Samsungia.

 21. ”Galaxy S4 Zoom ei todellakaan ole mielenkiintoinen.”

  Muuten vaan topic kerännyt liki 50 kommenttia 😉

  1. Joo mielenkiintoinenhan tämä on, mutta mielenkiintoinen voi olla monella tavalla. Tottakai mieletönkin ratkaisu herättää mielenkiintoa. Varmasti jos samsung päättää seuraavalla kerralla laittaa puhelimen saappaaseen ja kutsuu sitä galaxy s bootiksi, sekin kerää kommentteja. Ei se tee siitä järkevää ratkaisua 😉

   1. Eiköhän tuo myyntimääristä sitten selviä onko ratkaisu kuluttajien mielestä riittävän kiinnostava vai ei. Saattaa muuten olla, että jopa epäonnistuessaan myy paremmin kuin Nokian EOS (hahaa). Mikä tietysti voi olla joillekin katkera pala. 😀

    1. Katkera pala 😀
     Onneksi monet ihmiset ymmärtävät että myynti ei tarkoita paremmuutta, laatua tai järkeä. Myös nappiverkkarit ja Britney Spears myivät todella hyvin aikoinaan, joten ne olivat varmasti aikoinaan paljon parempia kun farkut tai lempibändisi?

    2. Myyntimääristä ei kannata päätellä kovinkaan paljoa. Tarjonta eri puhelinmallien välillä eri maissa ja eri jälleenmyyjien välillä on hyvinkin erilaista ja antaa vääristävän kuvan varsinkin vertaillessa eri valistajien myyntilukuja.

     Paremmuudestakaan myyntimäärät eivät kerro mitään. Ei esim. Nokian Lumia 920:n myyntiluvut päätä huimaa, vaikka yleisesti sitä pidetään parhaana lippulaivana(käyttäjätyytyväisyys ja puhelinvertailut/testit) ja tähän kun vielä lisää erilaiset mieltymykset kuluttajien välillä, on turhaa katsoa myyntilukuja. Tämänhetkinen markkinatilanne vain suosii paremmin joitakin toisin valmistajia. Markkinaosuuden kasvattaminen on nykyisessä kilpailutilanteessa todella haastavaa, mikä taas hankaloittaa mm. Nokian tilannetta.

    3. Vai ei myyntimääriäkään enää saa katsoa kun Microsoft fanaatikot eivät pääse niissä pätemään? Ehdotankin, että myyntimääriä rummutetaan vain siinä tapauksessa että 1000kpl erä Lumioita on myyty heti loppuun ja unohdetaan heti kun todelliset luvut lyödään pöytään. 😉

    4. ::Jake::, oikeampi vertaus vaan tässä tapauksessa on että useimmat pitävät enemmän kerroshampurilaisesta, mutta MS:llä on tarjolla vaan tilli-lihaa.

    5. Tuo dualistinen kultakala mentaliteetti ei ikävä kyllä tosimaailmassa päde, mutta enpä jaksa teidän poikien kanssa väitellä tämän enempää. Mutta tosiaan siellä juutuubissa varmaan löytyis monta jotka jaksaa vinkvink.

  2. Nokian tilanne eroaa kaikista muista merkittävästi. Muut tekevät laitteita NIILLÄ käyttiksillä mitä käyttäjät haluavat ostaa, mutta Nokia käyttää jääräpäisesti vain WP:tä. Se on järjetöntä tässä tilanteessa, sillä paikallaan junnaavaa marginaalikäyttistä käytettäessä pitäisi nimenomaan testata erilaisilla tuotteilla, että mikä myy ja sen perusteella keskittää tekemisiään. On hullua hakata päätä samaan seinää monta vuotta putkeen, varsinkin kun MS omilla teoillaa halveksii yhteistyötä (HTC:n nosto wp8:n julkaisun yhteydessä, heidän häröilyt tablettipuolella, portin aukijättäminen omille puhelimille) törkeästi.

   Surkeaa johtamista ja päätöksentekoa. Väkisinkin tulee mieleen, että kyseessä on tarkoituksellinen alasajo tai sitten muutaman yksilön hyötyminen tästä tilanteesta.

   WP varmaan parantuu tulevaisuudessa, mutta niin tekee muutkin. Nykyisellä kehitystahdilla WP ei pärjää kilpailijoilleen nyt eikä tulevaisuudessa.

   1. Toisin kuin monet ja ainakin ”jarissimo” luulee, Nokian ongelma ei todellakaan ole Windows käyttöjärjestelmä itsessään, vaan käyttöjärjestelmän tuoreus ja tuntemattomuus, ja osittain huono tarjonta joillakin markkinoilla.
    WP8 on tällä hetkellä varmasti kehittynein ja käyttäjäystävällisin käyttöjärjestelmä.
    Paikallaan junnaamis väitteisiin voin heittää vastakysymyksen: miksi Andoid on näyttänyt samalta ja ollut uusiutumatta viimeiset 4-5 vuotta? Kukakohan tässä junnaa paikoillaan…Androidin visuaalisen ilmeen viilaaminen ei tee siitä uusiutuvaa.
    Microsoft sentään teki mm. WP8 järjestelmän täysin uudelle pohjalla, verrattuna WP7:ään, eikä vain tyytynyt uudistamaan hieman ulkoasua.

    Jääräpäisyydestä Nokiaa on turha syyttää. Nokian piti valita järjestelmä, jonka pohjalle ruvera rakentamaan brändiä ja tuotteita. Ei Nokian silloisessa tilanteessa ollut mahdollisuutta/aikaa ruveta kokeilemaan eri järjestelmien välillä. Tällä hetkellä Nokian ei yksinkertaisesti kannata ottaa vaikka Androidia WP:n rinnalle. Se vaatisi taas täysin uuden aloituksen nollasta. Sama tilanne oli aikoinaan WP:nkin kanssa ja hienosti, sekä todella nopeasti Nokia onkin kokonaisen malliston huippupuhelimia kehittänyt.

    Naurettavaa tästä tekee se että toiset väittävät Nokian jo olevan osa Microsoftia ja toiset taas Microsoftin halveksuvan Nokiaa. Ei Microsoft voi yksinoikeudella vain Nokialle ruveta järjestelmää tuottamaan ja kaikkea Nokian varaan laskemaan.
    Totta kai Microsoft haluaa että järjestelmä leviää eri valmistajille ja myös mahdollisesti omalle puhelimelle. Periaatteet ovat täysin samat kuin vaikka Google Androidin kanssa tekee. Ei Googlekaan voi kaikkea Samsungin varaan laskea. Googlekin pitää ovat avoimina ja tukee monia eri valmistajia. Ihmiset, tämä on bisnestä, eikä bisneksessä kuulu kaikkia mielyttää!

    1. Ja ihan vitun hienosti onnistuu tuo Microsoftin WP:n levittäminen. Nokia on tismalleen ainut valmistaja, jota yhtään kiinnostaa panostaa Windows Phoneen. 🙂

     Vai on Microsoftin W7->WP8 siirtyminenkin nyt oikein kehumisen aine? Yhtä vammaista tekstiä en ole lukenutkaan sitten jonkun Antmanin blogien. Mitalli jokaiselle joka jaksaa nuo ”Lassin” sepostukset läpi lukea.

 22. Nokia teki ihan oikein, ettei lähtenyt android leiriin. Mikä järki siinä olisi kilpailla ittensä henkiltä käyttöjärjestelmän kanssa jossa kilpailu on ihan älyttömän kovaa ja erottuminen erittäin vaikeaa. Nyt on mahdollisuus kasvattaa WP kolmanneksi käyttöjärjestelmäksi ja olla siinä samassa asemassa kuin samsung on androidissa ja samsungilla menee/meni ihan hyvin sillä puolella. Nyt kun Nokia on jo panostanut erittäin paljon WP:sen on sillä pitkä etumatka mahdollisille kilpailijoille ketkä myös tulevaisuudessa tulevat WP:n alle.

 23. Hei Lassi. Rauhoitu!

  Itselläni on Lumia 800 ja pidän itsekkin WP:tä parhaana käyttiksenä markkinoilla.
  Tässä on kuitenkin kyse mielipideasioista, jousta on melko turha kiistellä. Kirjoituksesi menevät aivan naurettaviksi, kun jauhat samat asiat joka viestissä.

  Tuon ja EOS:in vertaaminen on tässä vaiheessa täysin turhaa, koska kumpaakaan ei ole vielä julkistettu.

  Ihmiset rauha maahan! 🙂

  1. Saan kirjoittaa tähän vaikka romaanin Nokiasta. Itseäni vain ärsyttää että joillakin on totaalisen vääristynyt kuva kilpailusta, markkinoista, Nokiasta ja Microsftista.
   On totta, että tämä on sinänsä täysin turhaa, mutta erittäin mielelläni korjaan muiden virheitä. Kenenkään ei ole pakko kirjoituksiani lukea! 😀

 24. Aika outoa ajattelua, ettei noilla kassavaroilla olisi ollut mahdollista kokeilla eri järjestelmiä eaimerkiksi yhden lippulaivan kanssa. Nykyisin lähes sam luuri on mhdollista saada toimimaan eri käyttiksillä, joten mistään ihan järjettömästä resurssitarpeesta ei olisi ollut tai olisi vieläkään kyse. Nykyisellään android on jo ihan puhtaana niin hyvä (monet haluaisivatkin sen puhtaana), että kehityskuluja ei tarvitse uhrata kuin omiin yksinoikeus softiin. Paskapuhetta ettei moinen kokeilu olisi ollut järkevää tai mahdollista, myös brändin kannalta olisi ollut järkevää nostaa imago asiakkaita kuuntelevaksi (n97 hässäkän ja monien muiden jälkeen kun imago oli lähinnä asiakkaat täysin unohtava dino).

  Mitä androidin kehitykseen tulee niin kannattaapa noutaa käteen vaikka eka nexus ja uusin. Puhuit viidestä vuodesta mutta tuo ei edes kata koko sitä aikaväliä vaan silloin kannattaisi vertailla esim samsungin sgs1 vs sgs4, jotta saat pienen iuvan muten paljon kehitystä on tapahtunut.

  Sinä aikana kun wp on ollut saatavilla niin android on kehittynyt paljon enemmän. Eikä androidilla ole ollut edes korjattavanaan paljoa idioottimaisia puutteita kuten wp:ssä. Eli suurimmat näkyvät uudistukset ovat tapahtuneet mukana tulevissa sovelluksissa, mutta tuskin puhut coresta wpnkään kohdalla kun harvempi sen sielunelämää päivittäisessä käytössä näkee.

  Esimerkkejä uusista ominaisuuksista viiden vuoden aikana, aika pitkä stoori tulisi joa alkaisi kaikkea listaamaan (lukaiseppa joutessasi chance log viiden vuoden ajalta..:):
  -puheentunnistus joka löytyy kaikista näppäimistöä käyttävistä sovelluksista (myös suomenkielellä)
  -opastettu navigointi (myös suomeksi)
  -tuki oikeastaan kaikille uusille käytettäville tekniikoille
  -pilvipalveluiden uusiutuminen
  -ulkoasu ja käytettävyys ottanut mielettömän harppauksen
  -akkukesto ja virranhallinta ihan eriluokkaa kuin aiemmin
  -versioyhteensopivuuden ongelmia korjattu saavillinen
  -lähes kaikki mukana tulleet sovellukset on päivittynyt nykyaikaan ja saaneet reilusti uusia ominaisuuksia (kamera, kalenteri, store, gmail.. lista on lähes lopputon.
  -tablettipuolella käyttäjäprofiilit (ei vaan voi hehkuttaa tarpeeksi)..
  -sovellustarjonta todella kattava ja uusia mielenkiintoisia konsepteja tullut jokapäiväiseen käyttöön niin työ kuin vapaa-aikaankin.
  -paljon uusia ominaisuuksia joita en itse pahemmin käyyä mutta monet varmaan käyttävät, ihan oma valinta.

  Wpn uudistuksista kun lueskelin niin siellä on lähinnä korjattu vanhoja puutteita ja huomattu samalla että 7 versio oli ihan roskaa, joten kokeillaan uudelleen. Täytyy nauraa partaan kun ilmoittavat ensivuonna saman ratkaisun ja siirtyvät wp9:iin ilman yhteensopivuutta.. no kokeile ja erehdy.

  En sano koskaan ei, sillä voisin hyvinkin hommata wp luurin kakkosluuriksi kunhan saavat sen immoituskeskuksen tuotua.

Kommentointi on suljettu!