Kuuden tuuman Nokia Lumia 1520 julki

Lumia 1520

Nokia esitteli tänään odotusten mukaisesti Abu Dhabissa uuden Lumia 1520 -puhelimen. Se tuo yhteen tablettien ja älypuhelimien parhaat puolet sisältäen kuuden tuuman full hd -kosketusnäytön sekä Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän uusimman version ja Nokia Black -päivityksen. Se on Nokian ja Windows Phone -alustan pelinavaus niin sanottujen suurten kosketusnäyttöpuhelinten kategoriaan, jonka suosio markkinoilla kasvaa kovaa vauhtia.

Windows Phone 8:n tuore versio mahdollistaa oman kotinäkymän entistäkin monipuolisemman muokkaamisen. Käyttäjä voi tuoda yhteen näkymään entistäkin enemmän tapahtumaruutuja. Pieniä ruutuja rinnakkain mahtuu kuusi ja keskikokoisia kahden sijaan kolme.

Laitteen takaa löytyy Nokialle ominaiseen tapaan PureView-kamera. Lumia 1520:n 20 megapikselin kamera hyödyntää ylinäytteistystä, joka yhdistelee pikseleitä yhdeksi tarkemmaksi kokonaisuudeksi. Ominaisuuksiin lukeutuvat optinen kuvanvakain ja kaksinkertainen häviötön zoomaus.

Kameraohjelmistoa on paranneltu uusilla ominaisuuksilla. Mukana on täysin uusi Storyteller -sovellus, joka kokoaa kuvat yhteen muun muassa paikkatietojen perusteella. Nokian mukaan tämän myötä tavalliset kansiot ovat menneisyyttä.

Uutuudessa on 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa kuville ja videoilla. Monille iloisena yllätyksenä mukana on myös microSD-muistikorttipaikka. Ominaisuuksiin kuuluvat myös 2,2 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinpiirisarja, kaksi gigatavua RAM:ia, WiFi, Bluetooth 4,0, NFC ja LTE.

Kokoa Nokian tuoreella laitteella on 162,8 x 85,4 x 8,7 millimetriä ja se painaa 209 grammaa.

Laite saapuu ensimmäisille markkinoille kuluvan vuoden aikana 749 dollarin verottomaan hintaan punaisena, keltaisena, valkoisena ja mustana.

16 kommenttia

 1. Hyvä julkistus Nokialta!
  Suuri ja tarkka näyttö, ohut rakenne ja puhelimeen on saatu ympättyä vielä 20mp PureView-kamera optisella kuvanvakainella. 🙂

  Lisäksi tuo WP:n uusi aloitusnäyttö suurinäyttöisille vaikuttaa fiksulle.

  Harmittaa Nokian myynti kun sieltä vielä pukkaa noin hyvää laitetta.

  1. Turha sovellus mielestäni, mutta ompahan yksi syy vähemmän pissislissuilla ostaa Lumia. 🙂

   Vielä YouTube kuntoon niin ei muuta tarvitakkaan.
   Ehkä hiukan pelejä, mutta hienoa että Temple Run 2 jo koneessa! wow!

   1. Samoin en ole ikinä Instaa käyttänyt, mutta kommenteista päätellen se on monelle todella tärkeä.
    Youtube ja muut Googlen sovellukset kuntoon niin alkaa näyttää hyvältä.

 2. Uskomaton tuo karttakuvajuttu…

  Todella hieno puhelin.

  Tablettikin hieno, mutta DNA netti lagaa enkä voi katsoa tilaisuutta.
  Vituttaa joo.

  1. Kyllä se tilaisuus pätki kaikilla ympäri maailman. Ongelmat Nokian päässä.

   1. Harvoin nämä webcastit toimii ongelmitta. Yleensä tahtovat pätkiä. Itselläni toisin näkyi muutamaan pysähdystä lukuun ottamatta hyvin 🙂

 3. Katos katos, kyllä se WP odostusten vastaisesti pikkuhiljaa kirii Androidin etumatkaa umpeen. Kaikin puolin kelpo laite ja hyvä, että vihdoinkin saivat phabletin markkinoille.

  1. Tää on kyllä kovin Windows Phone ever, kaikkien pettymysten jälkeen.
   Kamppailee Note 3:n kanssa. Notessa piempi näyttö mutta niin on koko ja painokin. Tässä parempi kamera, Notessa paremmat moniajot ja kynä. Mutta hinnassa ei kyllä saa suurta eroa olla.

   järkky reikä mallistossa Nokialla, missä 5″ kovaspeksinen luuri?

   1. ”missä 5″ kovaspeksinen luuri?”

    Todenneet, että kilpailu siinä kohtaa on niin kovaa (SGS 4, Sony Z1, LG G2…) ettei kannata yrittää?

    1. eka meinasin hankkia sony Z1 mutta ei kannata jos mahtuu taskuu nii sen hankin 1520;)

 4. Aika kova juttuu muuten, että tuossa on integroitu langaton lataus. 🙂

 5. $749 verottomalla hinnalla tätä ei taida kukaan ostaa. Eiköhän tätä myydä parin viikon päästä julkistamisesta siellä 6-700 € välillä verollisena, niin on edes teoreettisia mahdollisuuksia kilpailla Note 3:n kanssa.

  1. Langattoman latauksen ansiosta menee melko varmasti hankintaan. Onneksi ennakkotiedot eivät tässä kohdin pitäneet kutiaan.

Kommentointi on suljettu!