Huawei ja Samsung esittelivät uusia versioita Watch- ja Gear S2 -kelloistaan: ruusukultaa, timantteja sekä platinaa

Älykellot ja puettava teknologia yleensäkin ovat keskeisessä osassa tämänkin vuoden Consumer Electronics Show (CES) -messuja. Suurista nimistä ainakin Huawei ja Samsung ovat esitelleet markkinoille uusia versioita jo kaupoissa olevista älykelloistaan. Samsungin kohdalla uudistuksien kohteensa on Gear S2 samalla kun Huawei päätti laajentaa mallistoaan yhteistyössä Swarovski Gemstone Business -yhtiön kanssa Huawei Watch -kellostaan. Molempien valmistajien uutuudet kosiskelevat mitä ilmeisimmin naisasiakkaita.

Markkinoiden tyylikkäimpien älykellojen joukkoon kuuluva Huawei Watch esiteltiin maailmalle alkujaan vuoden 2015 alkupuolella. Kellossa on Android Wear -käyttöjärjestelmä, 1,4 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö 400 x 400 pikselin tarkkuudella, Snapdragon 400 -siru, neljä gigatavua tallennustilaa, 512 megatavua käyttömuistia ja sykemittari.

Huawei Watch Jewel

Nyt yhtiö laajentaa Huawei Watch -mallistoaan kahdella uudella jäsenellä. Ne ovat Huawei Watch Jewel ja Huawei Watch Elegant. Huawei Watch Jewel -kellossa 68 Swarovski Zirkonia kehystää ruusukultaista kellotaulua saaden sen sädehtimään upeasti. Huawei Watch Elegant -kellossa ruusukultaista kellotaulua kehystää aistikas, timantteja muistuttava hionta. Lisäksi kelloihin on saatavilla italialaista nahkaa olevat rannekkeet Pearl White- valkoisena ja Sapphire Blue -sinisenä. Molemmissa kelloissa on valmiiksi 40 kellotauluteemaa, joista 10 on suunniteltu nimenomaan näitä kelloja varten.

Huawei tuo uudet mallit myyntiin kelloistaan muun muassa Suomessa maaliskuussa 2016. Hintatietoja kiinalaisvalmistaja ei paljastanut.

Gear S2 uudet mallit

Syksyllä maailmalle esitelty Gear S2 -mallisto saa niin ikään kaksi uutta varianttia. Ne sijoittuvat kellon Classic-mallistoon, jossa tyyli on kaikki kaikessa. Ensimmäinen uusi versio sisältää 18 karaatin ruusukultaisen pinnoitteen. Toisessa on käytetty platinaa. Uusien versioiden myötä käyttäjillä on yhä enemmän mahdollisuuksia valita omaan tyylinsä sopiva versio pyöreämuotoisesta ja monilla ominaisuuksilla ladatusta kellosta. Samalla Samsung myös laajentaa vaihdettavien rannekkeiden ja digitaalisten kellotaulujen valikoimaa. Gear S2 Classic on saatavilla helmikuussa ruusukultaisella kehyksellä ja norsunluunvalkoisella nahkarannekkeella sekä platinakehyksellä ja mustalla nahkahihnalla. Uutuuksien suositushinta on 529 euroa.

Gear S2 on varustettu gigagertsin tuplaydinsuorittimella, 1,2 tuuman 360 x 360 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytöllä, Tizen-käyttöjärjestelmällä sekä 2-3 päivän akkukestolla. Mukana on 512 megatavua RAM:ia, neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa ja sykemittari