Huawei Mate 8 -älypuhelin Suomeen 599 ja 699 hinnoilla

Nousukiidossa mobiilimarkkinoilla oleva Huawei on ilmoittanut CES 2016 -messujen yhteydessä tuovansa marraskuussa ensiesitellyn Mate 8 -älypuhelimensa maailmanlaajuisille markkinoille. Kyseessä on valmistajan mukaan premium-kategoriaan kuuluva, uusinta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää hyödyntävä puhelin, jonka päällä lepää valmistajan uusin EMUI 4.0 -käyttöliittymä. Puhelimen tarkkaa saatavuutta Suomen osalta ei vielä paljastettu, mutta suositushinnaksi ilmoitetaan 599 (3GB RAM + 32GB) ja 699 (4GB RAM + 64 GB) euroa.

Huawei Mate 8:n myötä olemme tuoneet markkinoille laitteen, joka vastaa uudentyyppiseen tarpeeseen. Tavoitteena on, että sen käyttäjä voi suoriutua mobiilisti hoidettavista tehtävistään entistä nopeammin, jotta aikaa jää esimerkiksi perheelle ja ystäville”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön Handset Product Linen johtaja Kevin Ho. ”Mate 8 on todellinen premium-luokan puhelin. Tässä puhelimessa suorituskyky ja akku ovat täydellisessä tasapainossa.

Huawei Mate 8

Mate 8 rakentuu metallisen rungon varaan ja on kooltaan 157,1 x 80,6 x 7,9 millimetriä. Painoa tällä kuuden tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-näytöllä varustetulla luurilla on 185 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Grey ja täysin uusi Mocha Brown.

Puhelimen sisuksista löytyy uusi Kirin 950 -järjestelmäpiiri (4x 2.3 GHz Cortex-A72- + 4x 1.8 GHz Cortex A53 -suoritinydintä), jota hehkutetaan suorittimeltaan 100 prosenttia ja 125 prosenttia grafiikkapiiriltään Kirin 925 -sirua suorituskykyisemmäksi. Virtaa uusi piiri kuluttaa Huawein mukaan 70 prosenttia vähemmän, joten tälläkin saralla on tapahtunut positiivista kehitystä.

Mate 8:n taakse on sijoitettu Sony IMX298 -kamerasensori (16 megapikseliä, f/2.0, optinen kuvanvakain). Sen alta löytyy uusi, pyöreä sormenjälkilukija, joka on edellisiä malleja 10 prosenttia tehokkaampi sekä tarkempi. Lisäksi Mate 8:n kamerassa on automaattisesti hieman kallellaan otetut kuvat suoristava kuvantunnistetoiminto. Etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin kamera selfie-otoksia ajatellen.

Uutuus tukee luonnollisesti myös 4G LTE -verkkoa. Lisäksi yhteysominaisuuksiin kuuluvat Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, DLNA, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS, NFC ja FIDO (mobiilimaksamiseen liittyvä standardi).

Huawei on varustanut Mate 8:n kahdella SIM-korttipaikalla sekä microSD-muistikortilla, joka voidaan suojata salasanalla. Puhelimessa on tehokas 4000 milliampeeritunnin akku, joka valmistajan mukaan kestää niin sanotussa normaalissa käytössä 2,36 päivää ja tehokäyttäjän hyppysissä 1,65 päivää. Pikalatausteknologian ansiosta Mate 8:n saa ladattua päiväksi jopa 30 minuutissa. Mate 8:ssa on hyödynnetty myös edistyksellistä lämmönkäsittelymekaniikkaa, joka parantaa puhelimen energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta.

Ominaisuuslistaan lukeutuu myös Super Hands Free 3.0 -tekniikka, jonka ansiosta puhelimen käyttäjä voi käydä puheluja jopa 3 metrin etäisyydeltä niin, että puhelu kuuluu molempiin suuntiin selkeänä. Esimerkiksi 120 asteen äänien keräysominaisuus ja suoraan tulevan äänentason alentamistoiminto tekevät konferenssipuheluista äänenlaadultaan tarkempia.

Miltä kuulostaa. Kiinostaako Huawein uutuus?

Huawei,  Huawei esitteli Mate 8:n kansainväliselle yleisölle CES 2016 -messuilla