Apple saattaa laskea iPhone 3G:n hintaa – Uusi malli tulossa?

Applen älypuhelin, iPhone 3G, myy hyvin ja yhtiö voitot jokaista myytyä laitetta kohden ovat erittäin korkealla. Voidaan jopa sanoa, että puhelin on luultavasti parhaiten yhtiölleen voittoa tuova älypuhelin. Voittojen määrä on jopa yllättänyt Applen, koska rahaa on tullut enemmän kuin osattiin ennustaa.

iPhone 3G:n hyvä menekki ja erityisesti sen erittäin hyvä voittomarginaali ovat saaneet aikaan spekulaatiota, joiden mukaan yhtiö tulisi pudottamaan 8 GB -mallin hintaa huomattavasti ensi vuonna. Hinnan arveltaisiin asettuvan 99 dollarin tasolle. Huomattavasta pudotuksesta huolimatta yhtiö tulisi edelleen keräämään huimat voitot puhelimestaan. Varaan yhtiöllä on siis hintaa pudottaa ja paljon riippuukin siitä, haluaako Apple kasvattaa voittojaan vai markkinaosuuttaan matkapuhelimissa.

Samaan syssyyn netissä spekuloidaan jo uudesta mallista, joka kulkee huhuissa nimellä iPhone HD. Kyseessä olisi malliston kärkipäähän sijoittuva malli, josta löytyisi luultavimmin VGA- tai WVGA-näyttö. Muuta tietoa puhelimesta ei tällä hetkellä juurikaan ole saatavilla.

Mitä luultavimmin Apple tulee ennen kokonaan uuden mallin julkaisemista kasvattamaan nykyisen mallin muistin määrää. Tulevan mallin uskotaan sisältävän 32 gigatavun sisäisen muistin.

Toivon todella, että Apple laskee iPhonen hintaa ja että se näkyy myös täällä Suomessakin. Olen muutamaan otteeseen ollut aikeissa ostaa iPhone 3G:n, mutta suolaisen hinnan takia olen sen vielä jättänyt kaupan hyllylle.

Lähde: IntoMobile

2 kommenttia

  1. Jos ois satasella Suomesa ilman kytkyä, niin ei varmaan monta jäis, jotka ei ostais.

  2. No jos satkulla saisi ilman sonera-avioliittoa, niin heti ostaisin itselle. 200:llakin voisin pienen miettimisen jälkeen ostaa.

Kommentointi on suljettu!