Google Voice nyt jailbreikattuihin iPhoneihin – Nettipohjainen versio kehitteillä

GV Mobile

Applen App Storesta hylkäämä Google Voice -sovellus on nyt saatavilla ilmaiseksi jailbreikattuihin iPhoneihin Cydianin kautta. Sovelluksen kehittäjä Sean Kovacs päätti kääntää sovelluksesta niin sanotun epävirallisen version, koska Apple ei hyväksynyt sitä ohjelmistokauppaan. Applen mukaan GV Mobile -nimellä kulkeva sovellus toistaa iPhonessa jo olemassa olevia toimintoja, eikä sitä siksi päästetä App Storeen. Samalla yhtiö päätti ”puhdistaa” App Storen kaikista Google Voicea hyödyntävistä sovelluksista.

Google Voice on palvelu, joka helpottaa puheluiden ja tekstiviestien hallintaa. Sen avulla on mahdollista soittaa edullisia puheluita ja lähettää ilmaisia tekstiviestejä. Kyseessä on beta-asteella oleva palvelu, johon pääsee mukaan ainoastaan kutsusta.

iPhone-version ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa mahdollisuus valita numero suoraan osoitekirjasta, tuki tekstiviesteille ja mahdollisuus kuunnella sekä poistaa ääniviestejä.

Sean Kovacs kertoo aloittaneensa myös nettipohjaisen Google Voice -version kehittelyn, joka saattaa päätyä mahdollisesti myös Palmin app catalog -ohjelmistokauppaan. Tarkempaa tietoa nettisovelluksesta ei ole vielä saatavilla.

Lähde: Engadget