Matkapuhelinmyynti laski Suomessa vuoden alkupuoliskolla 10 prosenttia

Matkapuhelimet kävivät Suomessa kaupaksi vuoden 2009 tammi-kesäkuussa aiempaa vuotta selvästi heikommin, selviää Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi KOTEKin tuoreimmasta tutkimuksesta. KOTEKin mukaan vuoden alkupuoliskolla myytiin kappalemääräisesti 10 prosenttia vähemmän puhelimia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Myynnin arvossa mitattuna laskua tuli 18 prosenttia.

Kaikkiaan Suomessa myytiin tammi-kesäkuussa 800 000 puhelinta, joista peräti 200 000 oli niin sanottuja älypuhelimia. Niiden osuus myynnistä on kasvanut tasaisesti ja matkapuhelinkaupan arvosta ne haukkaavat jo puolet.

Älypuhelimien osuus kasvaa tasaisesti, kun kuluttajille ja yritysasiakkaille tarjotaan laajat mahdollisuudet mm. internet-palvelujen luontevaan käyttöön matkapuhelimen välityksellä”, perustelee Mauri Pietikäinen (Kotek / matkapuhelimet).

Älypuhelinten suurenevasta suosiosta huolimatta myytyjen puhelinten keskihinta laski. Vielä huhti-kesäkuussa 2008 matkapuhelinten keskihinta oli 180,6 euroa, mutta tänä vuonna vastaavana aikana se oli enää 171 euroa.

KOTEKin mukaan kesän aikana kiinnostusta herättivät myös matkapuhelinten navigointiominaisuudet. Valtaosasta myydyistä älypuhelimista löytyi myös laadukas kamera, musiikkisoitin ja muistikorttipaikka.

Puhelin on yksi keskeisimmistä kodintekniikan tuotteista. Puhelinten avulla palvelut ja yhteydet ovat aina mukana ja joka hetki käytettävissä”, tiivisti Pietikäinen.

KOTEKin tilastot ovat luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!