Ensitunnelmat Sony Ericsson Satiosta

Sony Ericsson Satio

MobiiliBlogin testipenkkiin ei ole lähes vuoteen päässyt yhtään Sony Ericssonin valmistamaa matkapuhelinta, mutta asia korjaantui tänään kun paketti toi mukanaan uuden ja uljaan Sony Ericsson Sation. Japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan mallisto ei ole aikoihin tarjonnut oikein mitään todella kiinnostavaa, mutta onneksi Satio paikkaa tilannetta. Uutuudesta katsastamisen arvoisen tekee muun muassa Symbian-käyttöjärjestelmä ja huima 12,1 megapikselin kamera, jonka kaverina on kunnollinen Xenon-salama.

Puhelin on ollut nyt allekirjoittaneen käytössä neljästä viiteen tuntia, jonka mukanaan tuomia tuntemuksia olen hieman koonnut alle. Satio pysyy testissä lähes kuukauden, joten tuntemukset laitetta kohtaan saattavat vielä muuttua moneen kertaan. Alla kuitenkin muutaman tunnin ensivaikutelmat.

 • Tyylikäs muotoilu ja jämäkkä rakenne, vaikka kuoressa on lähinnä vain muovia.
 • Todellinen likamagneetti. Puhelin on kauttaaltaan kiiltävän pinnan ympäröimä, johon sormenjäljet tarttuvat todella helposti.
 • Kamera käynnistyy sukkelaan. Kuvanlaatuun en ole vielä ehtinyt tutustua.
 • Sony Ericssonin oma muistikorttiformaatti on vaihdettu paremmin tuettuun MicroSD:n.
 • Työpöytä koostuu viidestä näkymästä, joilla on omat tarkoituksensa. Yhteen saa linkkejä verkkosivuille ja toiseen esimerkiksi pikavalinnat tärkeimpiin yhteystietoihin.
 • Työpöytä on jouheva, mutta muut käyttöliittymän osat jättävät hieman toivomisen varaa.
 • Verkkoselain renderöi sivut hyvin.
 • Mukana on Sony Ericssoneista tuttu mediavalikko, josta pääsee musiikkeihin, valokuviin ja videoihin.
 • Käyttöliittymän toimintamekaniikka muistuttaa muun muassa Nokia N97:ää, vaikka ulkoisesti eroja on.
 • Virtuaalinäppäimistö ei vaihdu automaattisesti numeronäppäimistöstä täysnäppäimistöön puhelinta käännettäessä vaakatasoon.

Mitä sinä haluat tietää Sony Ericsson Satiosta? Kommentoi alle! Lopusta löytyy vielä pari livekuvaa uutuudesta.

Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson Satio

7 kommenttia

 1. Kenties itsestäänselvä toiveeni on tietää, kuinka ”nokialaiselta” ko. puhelin tuntuu. Mielestäni S60 käyttis on aina hidastellut ja hölmöillyt (lue: tökkinyt, buginut) Nokian puhelimissa. Onpa kyse sitten s60 5th tai 3rd editionista. Kuinka sujuvaa puhelimen käyttö on? Millaiset sähköpostiominaisuudet puhelimesta löytyy? Onko musiikkisoittimessa jotain erikoisominaisuuksia, kuten esim. biisin vaihtaminen heilauttamalla puhelinta tai muita erottuvia piirteitä?

  Tässä näin alkuun muutama omaa mieltä askarruttava kysymys. 🙂

 2. Sosiaalisen median sovellukset (twitter, facebook,…) ja miten ne on integroitu kontakteihin? Esim. näkyykö kontaktitiedoissa fb-päivitykset? Tai että mailia on tullut jne. Android tekee tämän hyvin (Ainakin HTC Herossa).

  GPS -toiminnallisuus ja kartat – mitä löytyy? Kuinka nopeasti fix tulee?

  Löytyykö kompassia?

 3. Hienoa! Pyrin käsittelemään kyseisiä aiheita tulevissa jutuissa 🙂

 4. Löytyykö DLNA. En ole löytänyt mistään tietoa tästä ominaisuudesta.

   1. Ihme juttu, jos ois jätetty pois tuo DLNA. Mites muuten onnistuu tekstiviestin kirjottaminen?

 5. Kirjoittelu onnistuu ihan ok. tarjolla on tavallinen numeronäppäimistö, vaakatasossa toimiva QWERTY, kynällä tökittävä QWERTY ja käsinkirjoitus.

Kommentointi on suljettu!