Google virallisti Nexus One -puhelimen

Useiden viikkojen laajamittaisen huhumyllyn jälkeen hakukonejätti Google on vihdoin virallistanut tuovansa markkinoille oman älypuhelimen, joka tottelee nimeä Nexus One. Uutuus on rakennettu erittäin läheisessä yhteistyössä taiwanilaisen HTC:n kanssa ja sen perimmäisenä tarkoituksena on osoittaa mitä kaikkea puhelimella, johon yhdistetään Android, voidaan tehdä.

Puhelimen yleisilmettä hallitsee 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, joka tarjoaa 480 x 800 pikselin tarkkuuden. Sen alapuolelle yhtiö on sijoittanut muutamia hipaisupainikkeita ja rullanäppäimen, joka vaihtaa väriä siihen yhdistetyn LED-valon ansiosta. Nexus Onen takaa löytyy viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-salama sekä mikrofoni, jonka tarkoituksena on hälventää taustamelua. Takakanteen saa myös halutessaan yksilöllisen kaiverruksen.

Google Nexus One -puhelimen muita tärkeitä teknisiä ominaisuuksia ovat HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 2Mbps, yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -prosessori, GPS, WiFi (802.11b/g/n), Stereo Bluetooth, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kompassi ja kiihtyvyysanturi. Laite sijoittuu näin ollen ehdottomasti Android-puhelinten kuumimpaan kärkeen, mutta ei pysty täysin vastaamaan teknisesti esimerkiksi Sony Ericssonin kevättalvella saapuvalle XPERIA X10:lle.

Nexus Onen ohjelmistosta vastaa täysin uusi Android 2.1 -käyttöjärjestelmä. Sen parannuksiin lukeutuvat muun muassa aiempaa enemmän muokattavia kotinäkymiä, uudistettu galleria-sovellus ja interaktiiviset taustakuvat, jotka reagoivat esimerkiksi näytön koskettamiseen. Googlen mukaan puhelimen mukana toimitetaan kaikki Motorolan DROID-mallista löytyvät erikoisohjelmat.

Kooltaan Google-puhelin on 119 x 59,8 x 11,5 millimetriä ja se painaa 130 grammaa.

Uutuuspuhelin on tästä päivästä lähtien saatavilla Yhdysvalloissa uuden Google Web Store -verkkokaupan kautta. Kokeilumielessä mukana ovat myös Iso-Britannia, Singapore ja Hong Kong, joiden lisäksi kauppa levittäytyy ajan kanssa laajemmalle. Kauppaan aiotaan niin ikään ottaa myyntiin tulevaisuudessa muidenkin valmistajien kuten Motorolan puhelimia.

Hintaa uutuudelle kertyy 529 dollaria tai 179 dollaria T-Mobilen operaattorisopimuksen kera. Keväällä Nexus Onen voi ostaa myös Vodafonen ja Verizonin liittymien kanssa.

Puhelimen saapumisesta Suomen markkinoille ei ole vielä minkäänlaisia arvioita.

Googlen virallinen Nexus One -sivusto löytyy osoitteesta http://www.google.com/phone/.

5 kommenttia

  1. Vov! Tulispa Suomeenkin saataville mahd pian – ja tietty lokalisoituna.
    Kiinnostais todella jo karttojen ja siihen liittyvien palveluiden sekä monien viestintämahdollisuuksien vuoksi – sähköpostia ja kalenteria, ym tietenkään unohtamatta…

  2. Näppärän näköinen. Mutta jos tuo rullanäppäin on yhtä mahtava kuin apple mighty mousen vastaava (lue: herkkä epäpuhtauksille), niin pitäköön tunkkinsa.

    1. joo hiuka komee toivottavasti tulis pian tän suomeenkin…

Kommentointi on suljettu!