Operan Mini 5- ja Mobile 10 -selaimet valmistuivat

Ohjelmistoyhtiö Operan pitkään beta-nimikkeen alla kulkeneet Opera Mini 5– ja Opera Mobile 10 -selaimet ovat vihdoin päässeet kehityksessään ensimmäiseen viralliseen versioon. Karsitumpi Opera Mini 5 tukee suurinta osaa Java-puhelimista ja kehittyneempi Opera Mobile 10 on saatavilla Windows Mobile– ja Symbian-puhelimille. Huomioitavaa on, että Opera Mini 5 -selaimen Google Android– ja Windows Mobile -versiot jatkavat edelleen testivaihetta.

Norjalaisyhtiön selainkaksikon keskeisimpiä ominaisuuksia ovat yhtenäinen käyttöliittymä, salasanamanageri, useiden sivujen selaamista helpottavat välilehdet ja Speed Dial -näkymä, joka tuo aloitussivulle käyttäjän tärkeimmät verkkosivustot. Merkittävää roolia näyttelee myös Opera Link -synkronointiominaisuus, jonka ansiosta käyttäjän selaintiedot pysyvät ajan tasalla tietokoneen ja puhelimen välillä.

Kustannuksia ja latausaikoja Operan selaimet pienentävät kehittyneellä pakkaustekniikallaan. Sen toiminta perustuu siihen, että verkkosivut ladataan Operan palvelimien läpi ja pakataan paremmin hitaille yhteyksille sopivaan muotoon. Valmistajan mukaan näin voidaan vähentää käyttäjän päässä ladattavan datan määrää jopa 90 prosentilla.

Uutuusselaimet on ladattavissa suoraan puhelimeen osoitteesta m.opera.com.

1 kommentti

  1. Mul on jo opera mobile 10!!Ja on muuten tosi hyvä!

Kommentointi on suljettu!