iPhonen Opera Mini ensi kertaa videolla – selain odottaa Applen hyväksyntää

Norjalainen ohjelmistotalo Opera on vihdoin lähettänyt Opera Mini -verkkoselaimensa Applen hyväksyttäväksi. Selaimen saapuminen iPhone-käyttäjien hypisteltäväksi on nyt enää kiinni Applesta. Markkinoilla jännitetäänkin tulevaa päätöstä kuumeisesti. Opera itse uskoo mahdollisuuksiinsa ja on julkaissut sivullaan kilpailun, jossa käyttäjät voivat heittää arvioita, milloin Mini ilmestyy Applen kauppapaikkaan. Lähimmäksi päässyt käyttäjä voittaa upouuden iPhonen.

Opera Minin keskeisin etu kehuttuun Safariin nähden on sen pakkaustekniikka, joka tekee selaimesta nopean hitaillakin yhteyksillä käytettäessä. Selaimen todellista nopeutta pääsee ihmettelemään lopussa nähtävällä markkinointivideolla. Siinä esitellään, kuinka Mini ehtii ladata EDGE-yhteydellä viisi sivua Safarin kuluttaessa saman verran aikaa yhden sivun avaamiseen.

Selaimen ominaisuudet ja käyttöliittymä noudattelevat muilta alustoilta tuttua linjaa. Mukana on muun muassa Speed Dial -näkymä, välilehdet ja salasanamanageri. Selain ei tue monikosketusta, mutta nokittaa Safaria hakutoiminnollaan, jonka avulla voi etsiä tekstiä verkkosivustoilta.

Lähde: Gizmodo

5 kommenttia

  1. Applen tuntien hyväksyntää ei tule. Firma kun ei pidä siitä että tehdään omille tuotteille kilpailevia vaihtoehtoja. Härskiä politiikkaa Applen taholta, kannattaa pysyä omenavehkeitä erossa.

  2. Varmaan Appella älähtävät kun tuo lataa montaa sivua kerrallaan. Eihän Omenassa moniajoa ole tarkoitus olla :<<<<<

    1. Aika pöhkö kommentti. Eiköhän siinä Safarissakin ole välilehdet olemassa… 😀

  3. Noh… jos ei tule appstoreen niin kyllä kait se varmaan cydian kautta sitten löytynnee,

  4. P.V: jos perustelisit tuota ”härskiä politiikkaa” hieman? Appstoresta löytyy jo nyt vaihtoehtoisia selaimia Safarille, joten ihmettelen kovasti jollei Opera saa ompun hyväksyntää..

Kommentointi on suljettu!