MeeGon tablet-versio videolla

Nokian ja Intelin yhteistyönä syntyneen MeeGo-alustan kehitystyö on hyvässä vauhdissa. Toukokuun lopussa kehitysyhteisö julkaisi MeeGo 1.0:n, joka on suunnattu minikannettaville. Lokakuussa odotettavissa on 1.1-versio, joka sisältää käyttöliittymän myös mobiililaitteille kuten matkapuhelimille ja tableteille. Viimeisimpien tietojen mukaan MeeGo 1.1:stä tullaan näkemään varhainen testiversio jo 30. päivä kesäkuuta.

Tulevan MeeGo-julkaisun tablet-laitteisiin suunnatusta käyttöympäristöstä saadaan nyt esimakua lyhyehkön esittelyvideon muodossa. Sormiystävällinen käyttöliittymä näyttää erittäin modernilta ja alpha-statuksestaan huolimatta sulavalta käyttää. Videossa käydään läpi muun muassa työpöytää, valikkoa, videontoistoa ja Intelin ohjelmistokauppaa.

Sirujätti Intel demosi kesäkuun alussa Computex-messuilla MeeGo-pohjaista Quanta Redvale -tablettia. Lisää laitteesta on luettavissa täältä.

Lähde: Engadget

15 kommenttia

 1. No jo on upea. MeeGo pyyhkii lattiaa muilla mobiili OS:llä.

 2. Taas huomaa miten paljon hienompaa jälkeä jenkit saavat aikaan kuin suomalaiset/intialaiset insinöörit.

  1. FAIL! Inteliltä tulee ainoastaan tuki sen omille prossuille, lopun hoitaa Nokia.

   Made In Finland.

   1. ”Made in Finland” hyvä vitsi! Luitko edes uutista? Kukas tässä nyt demosi ja mitä? Nokian oma Meego UI on hyvin todennäköisesti intialaisten+suomalaisten+brittiläisten insinöörien tuotosta, valitettavasti.

 3. kyllä näytti ihan hyvältä!

  tuon pystyy tuhoamaan vain tökeröillä laitteilla, joissa muotoiluun ei ole panostettu ollenkaan…

  t. osakkeenomistaja

 4. Olipa hyvän näköinen ja toimivan oloinen – ero iPadiin on kuin Win7 ja win3.1:een. Etusivulla oikeaa toiminnallisuutta eikä pelkkiä ikoninappeja. Ja moniajokin näytttäisi toimivan ihan oikeasti ilman mitään kikkailuja. Ja älykapuloihin verrattuna suurempi näytön ala oli hyötykäytössä.

 5. On kyllä nättiä…mielenkiinnolla jään odottamaan millainen se lopullinen versio tulee olemaan. Aika kovaa kisaa tulee olemaan tablet -markkinoilla:

  – Sampparilta tulossa erittäin nättejä laitteita
  – iPad jo tiedetään ja aika kähee on
  – Ja tähän vielä Meego alustalla pörräävät laitteet

  Nice 🙂

 6. Jooh hyvältä näyttää. Toivottavasti hinta on alempi kuin Ipadin, joten kyllä kauppa käy.

 7. Miksi tälläistä pitää demota kuukausia ennen ensimmäisiä laitteita? Aina kun joku on demonnut jotain etukäteen, muut on integroinut sen omiin laitteisiinsa paljon ennen demoajaa(Ainakin Nokian tapauksissa).

  Toivottavasti Nokian luurit hyödyntävät tuota samaa UI:tä. On nimittäin nättiä ja helmee.

 8. Nämä MeeGo previewt ovat saaneet kyllä veden kielelle useamminkin kuin kerran. Maemon ja MeeGon jälkeen ei edes Androidi maistu.

  MeeGo vie potin. Saas vain nähdä, onnistuuko MeeGo parhaiten Nokian vai jonkun muun valmistajan laitteissa.

  erty: Nuo olivat N900 ilmestymisen aikaan vuotaneita ”Maemo6” kuvankaappauksia. Varmasti osa noista elementeistä löytyy tulevasta ”Maemo6” puhelimesta mutta mitä todennköisimmin nuo olivat konseptikuvia.

 9. Oukei. No, toivotaan ja uskotaan, että jotain herkullista sieltä tulee, ku tuo tablettikäyttöliittymäki on noinkin upea! 😀

 10. On kyllä hyvännäköinen!, ainoa mikä epäilyttää, miten Nokia kerkee tämän pilaamaan?

Kommentointi on suljettu!