Stephen Elop: Nokian ykköstavoitteena Androidin lyöminen

Elopin esityksessä vilahti konseptitason Windows Phone 7 -puhelin.

Nokian ilmoitus ottaa käyttöön älypuhelimissaan Windows Phone 7 tuli markkinoille suurena yllätyksenä, vaikka huhuja aiheesta verkossa olikin liikkunut. Osa pitää päätöstä lähes tulkoon päättömänä mutta toiset näkevät sen hyvänä liikkeenä, jolla varmistetaan yhtiön tulevaisuus kehittyneemmissä puhelimissa.

Valmistaja itse uskoo valitsemaansa strategiaan vahvasti. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ilmoittikin MWC 2011 -messuilla pitämässään puheessaan, että ykköstavoitteena on Androidin peittoaminen, johon pyritään uudella Windows Phone -ekosysteemillä. Tavoite on korkea, sillä Android nousee näillä hetkillä maailman käytetyimmäksi älypuhelinalustaksi.

Nokian siirtyminen Symbianista Windows Phone 7:ään ei tule käymään käden käänteessä. Yhtiö on vielä epävarma ensimmäisen WP7-puhelimen aikataulusta, mutta selkeänä tavoitteena on saada uuden sukupolven luuri markkinoille kuluvan vuoden aikana. Siirroksen sulavoittamiseksi Nokia jatkaakin Symbian-puhelinten kehittämistä sekä ohjelmiston että raudan osalta.

Lähde: Engadget

11 kommenttia

 1. Stephen Elop totesi, että ”ykköstavoitteena on Androidin peittoaminen, johon pyritään uudella Windows Phone -ekosysteemillä”… pitkällä juoksulla se on mielestäni mahdollista.
  tavoitteen toteutuminen edellyttää mm seuraavaa: ovi-palvelun vanhat kehittäjät pihalle ja palvelu kerran vielä uusiksi yhteistyössä microsoftin kanssa. symbian lippulaivamallien kehittäjät/muotoilijat pihalle ja mahdollisimman nopeasti uusi Windows Phone 7 markkinoille. nokialle uusi ekosysteemi yhteistyössä microsoftin kanssa.

  t. osakkeenomistaja

 2. Tavoitteet on hyviä mutta tässä tapauksessa epätoivoisia.

 3. Siinäpä tavoite, joka ei olisi onnistunut todellakaan Symbianilla tai MeeGolle. Ne ovat liian samanlaisia tavallisen käyttäjän kannalta kuin Android. Silloin korostuu pienemmätkin heikkoudet ja vahvuudet.

 4. Kylläpä Elop osaa naurattaa. Millähän konstilla aikoo Androidin menestyksen pysäyttää. Korkeintaan ostamalla markkinoilta kaikki merkittävät luurisuunnitellufirmat ja tuotantolaitokset.

  Mutta ei tiedä mitä WP8 toisi tullessaan. Nykyinen WP7 on ainakin suoraan sanottuna lelu. Ainakin sen ilmaiset työkalut ovat sellaiset, että ei niillä mitään merkkittävää 3. osapuolet saa aikaan. C# oli aikoinaan hyvä asia, mutta se garbage collectori kun ei hoida hommiaan silloin kun pitäisi.

 5. Väkivalta ei ole ratkaisu (viitaten otsikkoon).

  1. 😀
   Näin minullekin, asiat pitää ratkaista puhumalla.

 6. Niin kauan tun windows phonen työpöytä näyttää tuolta kuin näyttää se ei tule lyömään yhtään mitään. Tuo työpöytä ja valikko hukkaavat näytön resoluution. Tulee lähinnä mieleen joku 90 luvun alun pc suurella resolla.

 7. Nokia tuo markkinoille ilmimisi Windows-puhelimia hehkutti Steve Ballmer..Ballmer huomautti ett Nokian kartta- ja paikkaratkaisut yhdistyvt hakukone Bingiin ja nkyvt puhelimien ohella kaikkialla miss Bingkin toimii kuten esimerkiksi pelikonsoleissa..Analyytikot Microsoftin ja Nokian yhteistyhn. Windows lienee talla hetkella noin 80 -90 maailman tietokoneista vaikka on maksullinen. Sinne niita Nokia Windowsseja Office Packilla varustettuna saadaan kaupaksi kuin leipaa kunhan hinta ja volyymi saadaan kohdilleen..Jos minulla olisi rahaa niin sijoittaisin Nokiaan.

Kommentointi on suljettu!